שתף קטע נבחר

 

סורוקה: חשד שרופא נרקומן הדביק חולים בדלקת כבד

שר הבריאות הורה לחקור את הפרשה, שבמרכזה רופא מרדים העובד בבית החולים סורוקה בבאר שבע, החשוד כי הדביק חולים בדלקת כבד נגיפית. על פי החשד, הדביק ד"ר סרגיי פורטוס במחלה חולים שהשתתף בניתוחם. הוא פוטר לפני מספר חודשים לאחר שהתגלה כי השתמש בסמים

בית החולים סורוקה בבאר שבע הודיע אתמול (יום ג') בבוקר, כי רופא מרדים שעבד בבית החולים בשנתיים האחרונות, חשוד שהדביק חולים בדלקת כבד מסוג צהבת סי. הרופא פוטר בחודש אפריל לאחר שהודה בשימוש בסמים. הוא גם נעצר לחקירה.  

 

בית החולים הגיש אתמול תלונה למשטרה, בגין חשד שהרופא עשה שימוש במזרק זהה להזרקת סמים לעצמו ולמטופלים ובדרך זו הדביקם בנגיף שנשא בדמו. במהלך השנתיים בהן עבד בבית החולים השתתף הרופא בניתוחם של כאלף חולים.

  

על פי החשד, השתמש ד"ר סרגיי פורטוס - החולה בדלקת כבד - בסמים. חבריו ראו אותו בחודש אפריל האחרון יוצא מתא השירותים בבית החולים, כשהוא מותיר אחריו מזרק ופדים מוכתמים בדם. הם מיהרו לדווח על שראו להנהלה וזו זימנה את הרופא שהודה מייד, כי הוא משתמש בסמים אך אינו עושה זאת "בשעות העבודה", כלשונו. בעקבות הודאתו הוא פוטר מתפקידו.

 

איש בהנהלה לא העלה על דעתו, כי הרופא עשוי היה להדביק חולים בנגיף שהוא נושא בדמו. "לא העליתי בדימיוני את התסריט כי הרופא לוקה במחלה זיהומית", אמר במסיבת עיתונאים הבוקר, מנהל בית החולים, ד"ר חי-עם.

 

עד כה ידוע על שבעה חולים שנדבקו

 

אלא שבשבוע האחרון הגיע מידע לפיו שלושה חולים לקו בצהבת נגיפית מסוג סי,  ובית החולים החל בבירור מקיף: נמצא כי שלושת החולים עברו ניתוחים בסורוקה במהלך השנה. "למדנו את מסלול הטיפול בחולים והגענו למסקנה שלא מדובר באתר מסויים בו שהו, אלא שבכל המקרים הם עברו תחת ידיו של אותו רופא מרדים", נמסר. במהלך סוף השבוע האחרון נמצאו עוד ארבעה חולים שנדבקו בנגיף.

 

ביום ראשון האחרון זומן פורטוס לשיחה עם מנהל בית החולים. הוא הכחיש את החשדות שהעלה המנהל נגדו, אך נענה לבקשה לתת דוגמת דם, שנשלחה מייד לבדיקת מעבדה. אתמול הגיעה תוצאת הבדיקה הקובעת, כי הרופא נושא את נגיף הצהבת בדמו וכך הובהר הקשר הנסיבתי בין מצבו הבריאותי של הרופא לחולים, שלכאורה נדבקו ממנו.

 

לפני שהתבררה התמונה המלאה, חשדו בבית החולים כי הרופא סוחר במבחנות המכילות סם הרדמה. בצוות הרפואי השגיחו כי הרופא נטל יותר מבחנות ("אמפולות") ובהן חומר הרדמה, מכפי שהיה דרוש לעבודתו בבית החולים. תחילה חשדו כי הרופא סוחר ב"אמפולות" שהשפעתן כשל סם מורפיום, אלא שאז הסתבר כי השתמש בהן בעצמו.

 

הרופא החשוד הוא מרדים בתקופת התמחות, שעלה לישראל לפני כחמש שנים מחבר העמים. "הוא בן 32, טיפוס שקט ומופנם, לא חברמן במיוחד", סיפר רופא שעבד עמו. הוא נחקר ביחידת תשאול מרחב הנגב, החוקרת פשעים חמורים.

 

ד"ר ערן הלפרן מקופת חולים כללית המפעילה את בית החולים סורוקה אמר, כי "שימוש בסמים אינו תופעה נדירה לצערי בקרב צוותים רפואיים, כפי שהיה בעבר".  מנהל בית החולים ד"ר חי-עם מיהר לתקן את הרושם: "מדובר בתפוח רקוב בארגז נפלא של ארבעת אלפים אנשי צוות רפואי מסורים שעובדים אצלנו", אמר.

 

מוקד טלפוני יאסוף תלונות

 

שר הבריאות דני נוה הורה על הקמת וועדת חקירה, לבדיקת נסיבות האירוע והיקפו. בראש הוועדה יעמוד פרופ' מרוין שפירא, מנהל המחלקה למחלות זיהומיות בבית החולים הדסה עין כרם. נוה ביקש מחברי הוועדה, כי יגבשו המלצות למניעת השנות מקרים דומים בעתיד. בנוסף סוכם, כי צוות משותף של משרד הבריאות ושירותי בריאות כללית יקבע את דרך הטיפול בחולים שנדבקו.

 

בסורוקה הוקם מוקד מידע טלפוני, כדי לקלוט תלונות ושאלות חולים בנוגע לפרשה. מספר הטלפון במוקד 08-6400123/4 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר אזולאי
ד"ר פורטוס. השתתף בכאלף ניתוחים
צילום: מאיר אזולאי
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
שר הבריאות נוה, הקים ועדת חקירה
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים