מונסנטו הסדיר התביעה על הרעלה כימית
ההסדר, עם רבבות תושבי אניסטון, כולל גם את חברת סולושה ואת חברת פייזר
הוסדרה פרשיית ההרעלה הכימית באניסטון - הודות להסכם בין 3 ענקי התעשייה (תאגיד מונסנטו, תאגיד פייזר וחברת סולושה) ובין לפחות 20 אלף התובעים.
ההסדר קובע כי ענקי התעשייה הכימית ישלמו 700 מיליון דולר - כפיצוי על הנזקים וכמימון תוכניות לשיפור המצב בקהילה שנפגעה. כך יושם קץ לשני הליכים משפטיים, בדרג המדינה ובדרג הפדרלי, שבהם דרשו התובעים 3 מיליארד דולר. מונסנטו ישלם במזומן בערך 390 מיליון דולר, סולושה תשלם 50 מיליון דולר "במשך הזמן" - והביטוח המסחרי יספק בערך 160 מיליון דולר.
הבעיות החלו לפני כמה עשרות שנים, כאשר הענק מונסנטו (כימיה, פרמצבטיקה, כימיה-לחקלאות) הפעיל קווי יצור באניסטון ובהם יוצרו ביפנילים שעברו פוליכלורינציה אשר נשפכו (במסגרת תהליכי הייצור) לנחלים ולנהרות באיזור היישוב וכן לאזורי פסולת חשופים. הטענה היא שאלפי ילדים פיתחו סרטן ושיתוק מוחי ובעיות אחריות, כתוצאה מהחומרים הכימיים. לדברי התובעים, יש בידיהם מסמכים פנימיים של החברה (משנות ה-30' של המאה הקודמת) המוכיחים כי מונסנטו ידעה במשך זמן רב מאוד על סכנותיהם של חומרים כימיים אלה אך נמנעה מפירסומן של אזהרות. בשנת 1971 הפסיק מונטו לייצר ביפנילים אלה באניסטון, נוכח ראיות לבעיות סביבה; בשנת 1979, הממשל הפדרלי הטיל איסור על ייצורם ושיווקם של החומרים הללו.
ההסדר הושג ימים ספורים לאחר שחברת סולושה הודיעה כי היא קרובה להליכי פשיטת-רגל, בגלל עלויות המהלכים המשפטיים. מונסנטו ידע כי הוא הבא-בתור, אחרי סולושה, ברשימת האחראיים מבחינה משפטית. לאחרונה, התאגיד והחברה הסכימו כי האחריות להסדרת ההליכים המשפטיים עוברת מידי סולושה לידי מונסנטו.