מיתוסים של דיאטה: הבה ננפצם אחד-אחד
טוסט פחות משמין מלחם, תפוח אדמה ואבוקדו משמינים ופירות אפשר לאכול כמה שרוצים. ynet מציג: אוסף מיתוסים של דיאטה - וניפוצם
מי שעבר דיאטה בחייו, מכיר את עצות אחיתופל של כל העולם ואשתו: זה אסור, זה מותר, זה כדאי וההוא מסוכן. בליל הטיפים הזה שנועד לכאורה לסייע לכם לעבור את השעות הקשות של מזון מצומצם ושונה, יכול גם להרוס את הדיאטה. הבאנו בפניכם מבחר מאותם מיתוסים מוכרים הקשורים בדיאטה.
לחם משמין: לא זו בלבד שבפרוסת לחם 75 קלוריות בלבד, אלא שהיא מכילה פחמימות מורכבות התורמות לתחושת שובע לאורך זמן עקב פירוקם האיטי במעי. מעבר לכך, הלחם עצמו אינו משמין, אלא מה שמעליו: לרוב, מירב הקלוריות של פרוסת הלחם נובעת מממרח השוקולד, הריבה, חמאה או מיונז המרוחים עליו. כמובן שתמיד עדיף לחם מחיטה מלאה על לחם לבן.
אסור לאכול מתוק בדיאטה: ישנן שעות מסויימות בהן זקוק הגוף למתוק. מזון מתוק מעלה את רמות הסוכר בדם, לכן מומלץ שלא לוותר עליו. כדאי גם לבחור את המזונות המתוקים המכילים פחות קלוריות. כך למשל, במקום פרוסת עוגה עתירת קלוריות, אפשר לבחור בפרוסת לחם קל עם ריבה דיאט או מעט חלבה.
מותר לאכול כמה שיותר פירות: פירות אמנם מכילים ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים אותם חשוב לצרוך במשך היום, אך לא כמה שרוצים: הפירות מכילים כמות סוכר גבוהה התורמת באופן נכבד לסך כל הקלוריות. 3 מנות פרי ביום מספיקות.
אסור לאכול הרבה ארוחות ביום: דווקא מומלץ לאכול מספר ארוחות ביום: 3 ארוחות גדולות ועוד 2-3 ארוחות ביניים. החשיבות היא במניעת הרעב לפני הארוחה: הרעבה בין הארוחות גורמת ל"התנפלות" בזמן הארוחה הגדולה, מה שקורה לרוב אצל שמנים. לכן, חשובה החלוקה על פני כל היום.
אבוקדו משמין: אבוקדו בריא, ומכיל שומנים בלתי רווים וחד-בלתי רוויים המעלים את הכולסטרול הטוב – HDL. ברור שאכילת כמות רבה של אבוקדו עלולה להשמין. לכן גם כאן, הכמות היא הקובעת. ניתן למשל, להחליף כפית שמן באבוקדו קטן, בחירה בריאה ועדיפה.
מזון "מופחת שומן" הוא דיאטתי: לאו דווקא: המזון יכול להיות מופחת שומן אך בו בעת עתיר סוכר או עתיר קלוריות בשל סוגי השומן שבו. לפיכך, חשוב לקרוא את הערך הקלורי שעל גבי התווית.
מוצר שאינו מכיל סוכר הוא דיאטתי: ייתכן והמוצר אינו מכיל סוכרים כגון סוכרוז או גלוקוז, אך גם תחליפים כמו סורביטול עלולים להביא להשמנה. לכן חשוב לדעת איזה סוכר המוצר מכיל, ומה הערך הקלורי. גם מוצרים המיועדים לחולי סוכרת, לעיתים עלולים להיות משמינים יותר מהמוצרים הרגילים.
אסור לשתות מים אחרי שאוכלים פירות: אין כל נזק בשתיית מים לאחר אכילת פירות, מאחר וגם הפרי עצמו מכיל כמות ניכרת של מים. שתיית מים אינה גורמת לשלשול, ולכן חשוב תמיד לשתות הרבה, לפני או אחרי אכילת פירות.
טוסט פחות משמין מלחם: טעות. הערך הקלורי של טוסט שווה לערך הקלורי של אותה פרוסת לחם לפני שנכנסה למצנם.
תפוח אדמה משמין: תפוח אדמה בינוני מכיל אותה כמות קלוריות כמו פרוסת לחם ולפיכך שוב הכמות היא שקובעת: אכילת כמות גדולה של תפוחי אדמה, או אכילת תפוחי אדמה מטוגנים הינה משמינה. אך כתחליף ללחם או קרקר – תפוחי אדמה מבושלים או אפויים – מומלצים מאוד.
פירות חמצמצים מכילים פחות סוכר: פירות חמוצים מכילים אותה כמות סוכר כמו כל פרי אחר. בפרי החמוץ מרגישים יותר את החמיצות על פני המתיקות, כך שגם תפוח עץ גרנד עלול להשמין.
מיץ אשכוליות שורף שומנים: מיץ אשכלויות מכיל מים, חומצות והרבה סוכר, ואינו תורם להרזיה. כוס מיץ אשכוליות יכול להגיע ל- 80 עד 100 קלוריות. עדיף לאכול את הפרי ולא לשתות מיץ.
כדאי לוותר בדיאטה על ארוחת בוקר: ארוחת בוקר חשובה למבוגרים ולילדים. אחרי לילה שלא אכלנו, יורדת רמת הסוכר בדם ולפיכך ארוחת הבוקר היא ספק סוכר חיוני למוח, ומסייעת לעירנות, וריכוז גבוה. הנסיון אף מלמד שאלו המדלגים על ארוחת הבוקר, משלימים את כל הקלוריות החסרות בהמשך היום. לכן חשוב לחלק את התפריט לאורך כל היום. ארוחת בוקר אינה חייבת להיות דשנה. גם יוגורט או דגנים מלאים יכולים בהחלט להספיק.
- יש לכם מיתוסים נוספים? פרסמו אותם כתגובה לכתבה, ואנו נוסיף את הטובים שבהם לכתבה זו