שתף קטע נבחר
 

מנכ"ל הביטוח הלאומי התפטר במחאה על הקיצוצים

שטסמן נימק את התפטרותו במדיניות הכלכלית של הממשלה ובקיצוצים בקצבאות המוסד לביטוח לאומי; "הפגיעה בזכויות הקשישים, הסיעודיים והנכים, שרובם עניים וחסרי ישע, מעמיקה את העוני עד כדי חרפת רעב"

מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ' יוחנן שטסמן,  הודיע הבוקר (ה') לשר הרווחה, זבולון אורלב, על התפטרותו מתפקידו במחאה על מדיניותה הכלכלית של הממשלה והקיצוצים בקצבאות המוסד לביטוח לאומי. שטסמן ואורלב סיכמו כי עד למציאת מחליף יישאר שטסמן בתפקידו. במקביל, החל השר אורלב במגעים למציאת מחליף.

 

במכתב ההתפטרות ששלח לאורלב, כתב שטסמן: "כל אשר אמרנו והזהרנו בעת קיצוצי תקציב הביטוח הלאומי בעיקר בשנה האחרונה ארע והתגשם בפועל, ואף חמור מזה. שינוי לטובה אינו נראה באופק. הפגיעה בזכויות הקשישים, הסיעודיים והנכים, שרובם עניים וחסרי ישע, מעמיקה את העוני עד כדי חרפת רעב.

 

"המדיניות החברתית מוכתבת על ידי אלה הסבורים כי חיזוק העשירון העליון ראוי גם תוך גידול בפערים הכלכליים, שגם כך אינם נסבלים. הגעתי להכרה ולהחלטה כי אינני יכול עוד להיות שלם עם מצפוני תוך ביצוע מדיניות חברתית-כלכלית שאינני מאמין בה. הכרה זו מחייבת אותי להסיק מסקנות אישיות".

 

במהלך כהונתו של שטסמן חלה הרעה משמעותית במצבם של עניי ישראל כתוצאה מהקיצוצים בקצבאות להבטחת הכנסה וקצבאות הילדים, שהם חלק מתוכנית החירום הכלכלית שגיבש משרד האוצר. מנתונים שנמסרו ידי המוסד לביטוח לאומי, כל קשיש שלישי בישראל נמצא במצוקה כלכלית קשה וחי על קצבת זקנה וקיצבת הבטחת הכנסה.

 

שטסמן הודיע לאורלב כי יפרוש מתפקידו ב-1 בפברואר 2004, ובכוונתו לשוב לעבודתו הרפואית כמנהל שירותי הרפואה הגריאטרית והשיקום בבית חולים הדסה בירושלים ולתפקידי הוראה באוניברסיטה.

  

פרץ: להחליף את המדיניות, לא את המנכ"ל

 

בתגובה להתפטרות מנכ"ל הביטוח הלאומי, אמר יו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ: "האכזריות של ממשלת ישראל שברה שיא חדש, בו מצפונם של אנשי המקצוע האמונים של שירותי הרווחה אינו מאפשר להם לחיות עם עצמם בשלום כאשר הם מבצעים את מדיניות הממשלה" . לדברי פרץ, הממשלה צריכה לדחות את ההתפטרות ולהפיק ממנה לקחים. "יש צורך בהחלפת מדיניות ולא בהחלפת מנכ"ל", אמר.

 

אורלוב ביקש למנות 3 סגנים

 

רק לפני כמה ימים פורסם כי שר הרווחה, זבולון אורלב, ביקש ממשרד האוצר למנות למנכ"ל המוסד לביטוח לאומי שלושה סגנים נוספים. עלות השכר של כל סמנכ"ל: כ-50 אלף שקל בחודש. כבר היום מכהנים במוסד מישנה למנכ"ל ולא פחות משבעה סמנכ"לים.

 

האוצר דחה את הבקשה שהוגשה על ידי  שטסמן. במכתב התשובה כתב הממונה על התקציבים, אורי יוגב: "ברצוני להביע תמיהה על בקשתך. אין מקום לאייש משרות שאין כלל צורך באיושן".

 

בחודש ינואר השנה, למרות מחאת המוסד לביטוח לאומי וחרף איומי עובדי המוסד להשבית אותו, מינה משרד האוצר את רן לוי, כחשב מטעמו למוסד. בביטוח לאומי אמרו אז כי מדובר בצעד הראשון בניסיונות השתלטות של האוצר. "אנחנו חוששים שמשמעות הצעד תהיה השתלטות של האוצר על כספי ביטוח לאומי", אמרו במוסד. הצעד הבא המתוכנן הוא איחוד מנגנוני הגבייה של המוסד לביטוח לאומי ושל מס-הכנסה.

 

 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שטסמן. הסיק מסקנות אישיות
מומלצים