האוצר: לסגור את החינוכית
זאת במסגרת הצעת התקציב לשנת 2004. ערוצים 1,2 ו-10 יחויבו להשתמש בזמן האוויר לצורך שידורים חינוכיים. הטלוויזיה החינוכית: מדובר בפגיעה בשידור הציבורי ובתוכנית בלתי ישימה לחלוטין
בתוך הצעת התקציב של משרד האוצר, שתועלה בממשלה בשבוע הבא, נמצאת גם המלצה לסגור לחלוטין את הטלוויזיה החינוכית. זו אינה הפעם הראשונה שהרעיון לסגור את החינוכית עולה, אולם הפעם מדובר בהצעה רשמית במסגרת החוק.
פחות משבוע לאחר הגשת דו"ח הוועדה המייעצת לחינוכית - בראשותו של יאיר שטרן - לשרת החינוך לימור לבנת, ובו הצעות ייעול לתחנה, מתברר כי במשרד האוצר לא המתינו להמלצות הוועדה. על-פי הצעת האוצר, יופסקו שידורי הטלוויזיה החינוכית בכל הערוצים (1,2,10,23) החל מה-1 בינואר 2004.
תמורת זאת מוצע שזמן האוויר שיתפנה יימכר לאותם גופי שידור והם יחויבו להשתמש בו לשידור חינוכי, בהתאם לכללים שיקבעו מועצת הרשות השנייה ורשות השידור בהתאם, בהתייעצות עם שרת החינוך.
בהצעת החוק נכתב כי לאור השינויים הטכנולוגיים והפיכת הטלוויזיה לרב-ערוצית, "יש אמנם מקום לשידור חינוכי, אולם הצורך בו אינו מחייב את קיומו של גוף נפרד שימלא תפקיד זה, בפרט לאור העובדה כי הטלוויזיה החינוכית שמופקדת על הנושא, אינה ממלאת את פקידה".
מהטלוויזיה החינוכית נמסר בתגובה: "תוכנית האוצר היא סגירה שרירותית של מוסד בעל ערך חינוכי עצום, ופגיעה בשידור הציבורי. לא ברור כלל כיצד ניתן להכריח גופי שידור מסחריים לשדר שידורים חינוכיים במקום החינוכית. מי יממן זאת? מי יעשה זאת? כאשר גם ערוץ 2 וגם רשות השידור נמצאים במצוקה כלכלית – עומדים להפיל עליהם מטלה שלא ברור כיצד יעמדו בה. זוהי 'שליפה מן השרוול' של תוכנית בלתי ישימה לחלוטין".
מנכ"ל "טלעד", עוזי פלד, מסר בתגובה: "אני מקדם בברכה את ההחלטה שהיתה צריכה להיות מיושמת מזמן, שהגיע הזמן לסגור את הטלוויזיה הלימודית המתקראת חינוכית, ולהעביר את זמן השידור היקר שהיא מבזבזת למי שיודע וזקוק לזמן הזה לצורך תוכניות של ממש. תוכניות איכות יש גם בערוץ 1 וגם בערוץ 2, ובשביל זה לא צריך טלוויזיה שמופעלת ע"י משרד ממשלתי. אני שמח שגם במשרד האוצר הגיעו למסקנה הזו".