שתף קטע נבחר
 

סוגרים את הבוסתן

אלבום הפרידה של "בוסתן אברהם" לאחר 11 שנות פעילות מהווה מזכרת מרשימה מאחת הלהקות המוכשרות ביותר שידעה ישראל

במשך 11 שנות פעילותה היתה "בוסתן אברהם" אחת הלהקות החשובות והמשפיעות בישראל בתחום המוזיקה האתנית. אלבום אוסף חדש שיוצא לה, לרגל פירוקה, ובו קטעים נבחרים מהופעות חיות שערכה ברחבי העולם, מוכיח שההצלחה לה זכתה הלהקה היתה ראויה.

 

 

 

את הלהקה הקים אבשלום פרג'ון ב-1991. יחד עם לייבל הבית "נדה" זכו הנגנים להשתתף בפסטיבלים ברחבי העולם, הוציאו שישה תקליטים ורכשו קהל אוהב ומעריך. התקליטור החדש כולל יצירות מכל שנות פעילותה של הלהקה, לרבות שני קטעים חדשים שטרם הוקלטו בעבר, כולם בהופעה חיה.

 

 

 

כנהוג בז'אנר, הקטעים משלבים סגנונות שונים: מוסיקה ערבית קלאסית, ג'ז, מוזיקה הודית, פלמנקו ועוד. מיזוג גלויות שכזה טומן בחובו פוטנציאל של "מגדל בבל", אבל במקרה של בוסתן אברהם הוא נשמע נפלא. הלחנים סוחפים, הנגינה עילאית, והתחושה הכללית היא שהאהבה למוזיקה באמת יכולה לאחד עולמות שונים.

 

 

 

צריך להיזהר מלהכליל את בוסתן באותה קטיגוריה עם להקות השאנטי שזוכות להשמעות ברדיו ובמצעדים. המוזיקה של בוסתן מורכבת ועשירה יותר. היא דורשת הקשבה ויכולת פענוח. לא מדובר רק בקטעי אווירה נעימה, אלא ביצירה מוזיקלית מרשימה ומורכבת, בעלת נפח אמנותי ואמירה של ממש. ברגעי השיא שלה, שבהם מתמזגים כלי ההקשה ופריטת כלי המיתר, אתה מרגיש כאילו מישהו קשר לך עפיפונים ללב ושלח אותו לשוט בשמיים. לאוהבי הלהקה אין צורך להמליץ על האלבום, שמסכם את דרכה בצורה מרשימה. למי שטרם זכו להתענג על צליליה, זו היא דרך נהדרת לצלול לתוך הבוסתן.

 

 

 

להלן רשימת המשתתפים בתקליטור: תיסיר אליאס – עוד וכינור, נסים דכואר – כינור, זוהר פרסקו – כלי הקשה, עמנואל מן – בס, יהודה סיליקי – בגלמה (סאז), רועי בן-סירה פסנתר ב- "קרוון"

 

מיגל הרשטיין – גיטרה ובנג'ו, אמיר מילשטיין – חליל, אבשלום פרג'ון – קאנון, נאור כרמי – קונטרבאס, נועם חן – כלי הקשה ב"גאז כאר כורד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים