שתף קטע נבחר

 

משפחת ארד: פתחנו במלחמה נגד שחרור דיראני

אחיו של רון ארד הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעת פיצויים בסך 100 מיליון שקל נגד מוסטפה דיראני. לדבריו, "אנחנו לא אומדים את חיי רון בכסף, אך נילחם עד הסוף כדי שדיראני לא ישוחרר". המטרה: עיכוב העסקה המתגבשת בה אמור דיראני להשתחרר. עורך דינו: מערכת הביטחון מנצלת את המצוקה של משפחת ארד

משפחתו של רון ארד הגישה הבוקר (יום ד') לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעת נזיקין בסך 100 מיליון שקל נגד מוסטפה דיראני, שאמור להשתחרר במסגרת עסקת חילופי השבויים המתגבשת עם חיזבאללה.

 

במסגרת התביעה הגישה המשפחה בקשה להטלת צו עיקול על נכסיו של דיראני. הכוונה בין השאר לכספים אותם עשוי דיראני לקבל במסגרת הליכים משפטיים שהוגשו מטעמו, ובהם תביעה של 25,000 דולר אותם דרש במסגרת עתירה שהגיש לבית המשפט העליון נגד שר הביטחון וכן סך של 6 מיליון שקל אותם דרש במסגרת תביעת נזיקין שהגיש נגד מדינת ישראל וכספים נוספים.

 

"מנצלים את מצוקת משפחת ארד"

 

עורך דינו של השייח דיראני, צבי ריש, תקף את מערכת הביטחון, שלדבריו, מנצלת את מצוקת משפחת ארד. לדבריו, "מדובר בקמפיין מתוכנן שעומדים מאחוריו גורמים במערכת הבטחון בעקבות כניסתו של גורם חדש עם גישה חדשה לתהליך. הם מסיתים ומבקשים, באמצעות ניצול מצוקת המשפחה, לטרפד את העיסקה בעודה באיבה".

 

ריש שאל "האם זהו פשע מלחמה להחזיק את רון ארד שנפל ממטוס שבא להפציץ בלבנון ויכול היה להרוג גם נשים וילדים? ומדוע המשפחה לא הגישה תביעה כזו בעבר? רון ארד לא נחטף ונעשה ניסיון של משא ומתן לשיחרורו מול דיראני". לדברי עורך הדין, "אין שום דבר שתומך בטענה שדיראני התעלל בו או נתן לו יחס לא אנושי. הדבר היחיד שהוא לא עשה כמו שנדרש הוא לתת לו להיפגש עם הצלב האדום, דבר שגם ישראל לא תמיד מאפשרת".

 

"רק השלב הראשון במלחמה"

 

אחיו של רון, חן ארד, אמר לאחר שהגיש את התביעה, כי זהו רק השלב הראשון בפעילותה של משפחת ארד כדי למנוע את שחרור דיראני. "אני מרגיש במלחמה ובמלחמה אני לא רוצה לחשוף את הקלפים שלי אבל זהו רק השלב הראשון במלחמה נגד שחרורו. יש לנו שלבי פעולה ותוכנית מסודרת ואנחנו נוציא אותה לפועל בקרוב".

 

חן ארד ציין כי בני המשפחה לא אומדים את חיי רון בכסף, אך זוהי הדרך היחידה העומדת בפניהם בימים אלה. הוא ציין כי הגיש את התביעה בשם כל המשפחה על הנזקים שנגרמו למשפחה. "אנחנו נילחם עד הסוף כדי שדיראני לא ישוחררו לביתו. צר לי שבמדינת ישראל, שערכיה הם הסמל, המנוף שאנחנו משתמשים בו זהו כסף, אבל אנו מאמינים בצדקתנו. התביעה היא כלי בשבילנו להחזיק אותו פה ובנקודת הזמן הזו זו הדרך היחידה".

 

לדברי חן ארד, "לדיראני יש דם על הידיים ומישהו כמו אילן בירן מבקש להפוך אותו ללא רלוונטי". ארד הוסיף שהוא לא נמצא בתחרות על עוצמת הכאב עם בני משפחות השבויים, "אבל יש לי את הכאב האישי שלי ומי שהמדינה שלחה אותו הוא שעומד ראשון בתור להשתחרר".

 

דיראני נחטף בפשיטת חיל האוויר וסיירת מטכ"ל בלבנון בשנת 1994, והוחזק מאז בישראל במעמד של עציר מינהלי. השייח עובייד נחטף גם הוא על ידי כוחות מיוחדים של צה"ל בשנת 1989 והוחזק כ"קלף מיקוח" לשחרור השבויים. בני משפחת ארד טוענים כי במעשיו ומחדליו, סיכל דיראני את אפשרות שחרורו של ארד וגרם לשהייתו הממושכת בשבי.

 

בתביעה צוין כי "לבני המשפחה נגרמו נזקים בגין המעשים והמחדלים המזוויעים והבלתי אנושיים שביצע דיראני ברון ארד במהלך התקופה הממושכת בה הוחזק תחת שליטתו הבלעדית והמוחלטת". בכתב התביעה נטען כי המעשים כללו כליאת שווא, רשלנות והפרת חובות חקוקות רבות, אשר ביצוען בידי דיראני גרמו למשפחת ארד סבל.

 

בכתב התביעה מסופרת בהרחבה פרשת חטיפתו וכליאתו של רון ארד. בתביעה מפורטים הנזקים שנגרמו לבני משפחתו בשל היעדרותו של ארד וזאת בשל מעשיו הנפשעים של דיראני, שבגללם הועבר ארד לידי האיראנים ונעלמו עקבותיו. בני המשפחה טוענים כי הנזקים העצומים שנגרמו ונגרמים להם אינם ניתנים להערכה כספית ולכן תביעת סכום התביעה נעשתה בדרך של הערכה ראשונית בלבד.

 

17 שנים בשבי

 

רון ארד נפל בשבי בלבנון לפני כ-17 שנה, ובני משפחתו טוענים כי המדינה הפקירה אותו, "וזאת למרות שבאחרונה נקבע בדו"ח שהכין הצבא כי יש להעריך שרון בחיים, כל עוד לא התקבלה הוכחה חותכת אחרת".

 

הדרג המדיני ניסה "לפצות" את בני משפחת ארד בהבטחה כי מנהיג החיזבאללה השייח חסן נסראללה יפעל להשיג מידע על מקום הימצאו של ארד, אולם הם מכנים את ההבטחה כ"מס שפתיים".

 

לאחרונה נפגש ראש הממשלה, אריאל שרון, עם בני משפחתו של רון ארד ואמר להם כי ייתכן שישראל תאלץ לשחרר את עובייד ואת דיראני, גם בלי לקבל מידע על ארד.

 

שרון נפגש עם אֵחיו של רון, דודו וחן, ועם אשתו, תמי. ראש הממשלה הסביר להם את מורכבות המשא ומתן ואת הדילמה המוסרית ואמר להם כי בהחלט ייתכנו נסיבות שבהן יהיה עליו לקבל החלטה קשה, כלומר, לשחרר את עובייד ואת דיראני תמורת טננבאום ושלושת גופות החללים.

  

בעיתון "הארץ" פורסם כי משפחת ארד שקלה להציע פרס כספי לכל מי שימסור מידע על הנווט השבוי. על פי הידיעה, הפרס עמד על 10 מיליון דולרים ומקור הכסף: מערכת הביטחון, תרומות ובני המשפחה. הקמפיין נגנז בעקבות עסקת השבויים המתגבשת.

 

הבוקר פורסם בעיתון הלבנוני "אל-מוסתקבל" כי ב-6 באוקטובר תשחרר ישראל כ-400 אסירים בתמורה לשבוי הישראלי אלחנן טננבאום ושלושת החיילים שנחטפו בלבנון - עומר סואעד, עדי אביטן ובני אברהם. אתמול הזהיר שר הביטחון מופז מפני "שמחה מוקדמת" שכן, לדבריו, "יש לנו ניסיון רע ומר עם החיזבאללה".

 

בני משפחות שלושת החיילים החטופים והאזרח אלחנן טננבאום סירבו להתייחס לתביעת משפחת ארד, שמאיימת לעכב את העסקה המתגבשת.


פורסם לראשונה 24/09/2003 09:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
"פתחנו במלחמה". חן ארד ועורך דינו מגישים את התביעה
צילום: אבי כהן
17 שנה בשבי. רון ארד
דודו פריד
"מנצלים מצוקה". עורך הדין צבי ריש
דודו פריד
אילוסטרציה
קלפי המיקוח. דיראני ועובייד
אילוסטרציה
כתב התביעה נגד דיראני
צילום: אבי כהן
מומלצים