שתף קטע נבחר

 

כל מה שצריך לדעת בגוגל

לא לחינם נחשב מנוע החיפוש גוגל לפופולרי בעולם מעבר לחיפוש מתוחכם ומהיר ברשת, הוא מספק תמונות, מילים נרדפות, תרגום מסמכים, מילון אנגלי-אנגלי, חוסם פירסומות, מסנן פורנוגרפיה, מחשבון, ועוד ועוד. הנה הטיפים שיעזרו לכם למצוא בגוגל בדיוק את מה שחיפשתם

רוב האנשים מחפשים באופן בסיסי בגוגל: מקלידים מלת חיפוש, לוחצים על כפתור החיפוש ומקווים לטוב. אם יעד החיפוש המבוקש אינו נמצא בין 20 התוצאות הראשונות הם מתייאשים ומוותרים. אבל החיפוש בגוגל מזמן אינו מסתכם רק בחיפוש בסיסי. באמצעות כמה עצות קלות ליישום אפשר לחפש בצורה יעילה יותר ולמצוא הרבה יותר.

 

כל הטיפים כאן נכונים לחיפוש בעברית ובאנגלית, בגוגל ישראל ובגוגל העולמי למעט במקומות בהם מצויין אחרת. רובם נכונים גם לחיפוש במנועי חיפוש אחרים. התכונות המתקדמות המוצגות כאן ניתנות ליישום היישר בחלון החיפוש המרכזי של גוגל אך חלקן זמינות גם בדף החיפוש המתקדם של מנוע-החיפוש, שקישור אליו מופיע לצד שדה החיפוש.

 

חיפוש עם מרכאות

 

עם כל חיפוש של יותר ממילת מפתח אחת, גוגל ינסה למצוא דפי אינטרנט בהם נמצאות המלים, בין אם הן זו לצד ובין אם הן מרוחקות זו מזו בדף. למשל, חיפוש המלים: "בית הספר" יביא את גוגל למצוא גם דפים בהם נכתב "לא אשכח את בית הוריי הישן. ספרים רבים שכנו בספריה, אך הספר העתיק ריתק אותי יותר מכולם".

 

כדי ליידע את גוגל כי אתם מחפשים רק מלים שמופיעות יחד, הציבו אותן בין מרכאות בשדה החיפוש. כך: "בית הספר". כדי לחפש יותר מביטוי אחד יש להציב את שני הביטויים במרכאות ולחבר ביניהם באמצעות סימן חיבור. כך: "בית הספר"+"שיעורי התעמלות". בעת חיפוש באנגלית, חשוב לדעת כי גוגל מסיר ממחרוזת החיפוש מלים נפוצות כמו Why ,Who או I. כדי להורות לגוגל לכלול מלים כאלה יש להוסיף סימן + לפני כל מלה. למשל, כדי לחפש מידע על סידרת הסימפסונס, יש להקליד בגוגל: "The Simpsons+".

 

ספציפי ככל האפשר

 

במנועי חיפוש מוטב להיות ישירים ועניינים. למשל, במקום להקליד את מלת החיפוש ציירים עדיף להקליד ישר את שם הצייר אותו אתם מחפשים: מארק שגאל. אם מלת חיפוש אחת לא מובילה למחוז חפצכם, שיקלו להוסיף מלה נוספת,  שתכוון את מנוע החיפוש. למשל, אם המלה "רשת" לא מספיקה כדי להציג תוצאות הקשורות לזכיין הערוץ השני, תוכלו להוסיף ערוץ 2 לחיפוש, כך: רשת ערוץ 2. אם גם בכך אין כדי להביא את התוצאות המקוות שקלו להוסיף מלים נוספות, באופן כזה: רשת ערוץ 2 טלוויזיה.

 

חוץ מ-

 

לפעמים, המלה שאתם מחפשים היא בעלת יותר ממשמעות אחת. תיק, למשל, הוא מונח המתייחס לילקוט עם ידית וגם לתפקידו של שר בממשלה, או לרישומים הנוגעים לאדם המואשם בעבירה פלילית. אפשר להוציא מלים מסויימות מתוצאות החיפוש בעזרת הצבת סימן חיסור (-) לפני המונח שאינכם מעוניינים שיופיע ברשימת התוצאות. למשל, כדי למצוא דפים הכוללים את המלה תיק אך אינם מתייחסים לאישום פלילי או לשרים בממשלה תוכלו להקליד את המלים: תיק -פלילי -משטרה -שר -ממשלה (חשוב להוסיף רווח אחד לפני סימן החיסור).

 

או או

 

כברירת מחדל, גוגל יחפש את כל מלות החיפוש שלנו. למשל, חיפוש אחר מסעדה צרפתית+מסעדה איטלקית יציג דפים בהם מוזכרת מסעדה צרפתית וגם מסעדה איטלקית. כדי לקבל דפים שחלקם כוללים מסעדה צרפתית וחלקם מסעדה איטלקית יש להקליד: מסעדה צרפתית OR מסעדה איטלקית. האופרטור OR חייב תמיד להופיע באותיות גדולות, באנגלית. 

 

מלים נרדפות (אנגלית בלבד)

 

לפעמים מחפשים אמנם מלה מסויימת, אך ניתן להיעזר גם בתוצאות עם המלים הנרדפות לה. התזאורוס המשולב בתוך גוגל מאפשר לבצע חיפושים גם אחר מלים נרדפות באמצעות הוספת הסימן גל (טילדה) לפני מלת החיפוש. למשל, חיפוש אחר המלים: Diet~ Information~ (מידע, דיאטה), יציג גם דפים עם המלים weight loss (אובדן משקל) ו-Facts (עובדות).

 

הגבלה לאתר מסויים

 

גוגל מאפשר לכם לחפש באתר מסוים בלבד. הקלדת מלות החיפוש ולאחריהן המלה site, נקודותיים, וכתובת אינטרנט מסויימת, מגבילה את החיפוש לאתר האינטרנט הזה ומציגה את כל התוצאות האפשריות מתוכו. למשל, הקלדת מחרוזת החיפוש site:ynet.co.il פיגוע טרור תציג רשימה של כל הכתבות שפורסמו באתר Ynet (ותועדו על-ידי גוגל) בעניין פיגועי טרור. תכונה זו זמינה גם דרך דף החיפוש המתקדם של גוגל (הקישור מופיע לצד שדה החיפוש בגוגל).

 

מילון אנגלי-אנגלי

 

לא הרבה יודעים, כי בגוגל משולב מילון אנגלי-אנגלי, המאפשר לא רק לבצע חיפושים אלא גם לדעת את פירושה של מילת החיפוש. כדי לאתר הגדרות מלים בגוגל, יש להזין את המלה או המלים המבוקשות בתוך חלון החיפוש. המלים שגוגל מצא עבורן הגדרות יופיעו עם קו תחתי בתוך הפס הכחול בראש רשימת התוצאות. הקלקה על המילה תוביל לדף ובו הגדרת המלה.

 

למרבה הצער, אין גם מילון עברי-אנגלי, אך ניתן להשתמש במילון העברי-אנגלי המשולב במנוע החיפוש הישראלי מורפיקס, המאפשר גם לבצע חיפושים בגוגל לאחר תרגום המלה. 

  

תרגום מסמכים אוטומטי

 

תכונת התרגום האוטומטי של גוגל מאפשרת לתרגם לאנגלית מסמכים באיטלקית, צרפתית, ספרדית, גרמנית ופורטוגזית (לא עברית!). התרגום האוטומטי אינו מדוייק, אך הוא מאפשר להבין באופן כללי במה עוסק מסמך מסויים. אם גוגל מוצא מסמכים בשפות הנתמכות בתרגום האוטומטי, יופיע הקישור Translate This Page לאחר כותרת המסמך ברשימת התוצאות.

 

המטמון

 

המטמון של גוגל עשוי להתגלות כאוצר של ממש במקרים מסויימים. מהו המטמון? גוגל שומר עותק של דפים ואתרים רבים כשירות לגולשים במקרים שבהם הדף המקורי אינו זמין עוד, והאיזכור של מלת החיפוש אינו מופיע בו עוד. אם הקלקה על הקישור של הדף המבוקש מובילה לדף שגיאה או שמלת המפתח לא מוצגת בו, אפשר להקליק על הקישור Cached ברשימת התוצאות (מטמון בגירסה העברית) ולצפות בגירסה השמורה של הדף. מלות המפתח יופיעו כשהן צבועות בצבעים מסוימים כדי להקל על המשתמש לאתר אותן.

 

חיפוש תמונות מתקדם

 

מנוע התמונות של גוגל מאפשר אפשרויות חיפוש מתקדמות. בדף החיפוש המתקדם במנוע התמונות של גוגל ישראל ניתן להגביל מראש את גודל התמונה המבוקשת (סמל גרפי, תמונה קטנה, תמונה בינונית, תמונה מאוד גדולה, תמונה בגודל טפט), לחפש אחר סוג קובץ מסויים (החיפוש מוגבל לקובצי JPG ,PNG או GIF בלבד) ולחפש אחר תמונה בצבע מסויים (שחור-לבן, גווני אפור או צבע מלא).

 

כמו כן, בדף זה ניתן גם להגביל את החיפוש לאתר אינטרנט מסויים. כדי להגיע לדף החיפוש המתקדם יש להיכנס לאתר לבחור בכרטיסייה תמונות מעל שדה החיפוש ולהקליק על הקישור חיפוש תמונות מתקדם מצד שמאל. 

 

בודק האיות (אנגלית בלבד)

 

בודק האיות של גוגל בוחן אוטומטית את מחרוזת החיפוש שלכם, ואם הוא סבור כי יש בה שגיאה הוא יציע לכם את האיות המקובל-יותר למלה מסויימת. למשל, אם מלת החיפוש היא Feotus, איות משובש למלה האנגלית שמשמעותה עובר, גוגל ישאל: Did you mean:Foetus. ניתן ללחוץ על מלת החיפוש המתוקנת כדי לבצע את החיפוש מחדש.

 

התאמה אישית

 

דף ההעדפות של גוגל ישראל אפשר לקבוע הגדרות כמו מספר התוצאות שיופיעו בכל דף ואם בחירה בקישור מסויים תביא לפתיחתו בדף נפרד. בדף ההעדפות של Google.com אפשר גם להגדיר למנוע החיפוש לסנן דפי אינטרנט עם תכנים בוטים או פורנוגרפיים. האפשרות Use strict filtering תסנן תמונות וגם טקסטים בוטים, בעוד בחירה באפשרות Filtering Use Modorateתסנן רק תמונות נועזות (זו האפשרות המסומנת כברירת מחדל). כמובן שיש גם אפשרות נוספת המורה לגוגל לא לסנן כלל את תוצאות החיפוש. כתובת התאמה אישית של גוגל ישראל: כתובת התאמה אישית של גוגל העולמי:.

 

חיפוש סוגי קבצים שונים

 

גוגל כבר מזמן אינו מציג תוצאות בדפי HTML בלבד. האינטרנט מלא במסמכי וורד, אקסל, פאואר-פוינט, PDF ואחרים, וגוגל יודע למצוא גם אותם. קבצים אלה יופיעו בכל רשימת תוצאות רלוונטית, אם מחפשים היישר מחלון החיפוש הרגיל. הם יופיעו ברשימת התוצאות עם תחילית כחולה, הזהה לסוג הקובץ. למשל, האותיות pdf יופיעו לפני מסמך השמור בפורמט אדובי, doc למסמכי וורד וכו'.

 

כדי לחפש קבצים בפורמט מסויים בלבד, יש להקליד את מלת החיפוש, לאחריה ext, נקודותיים והפורמט המבוקש. למשל, מחרוזת החיפוש ext:pdf ישראל תביא להצגת כל מסמכי ה-PDF השמורים בגוגל הכוללים את המלה ישראל. אפשר לבצע את החיפוש הזה גם באמצעות דף החיפוש המתקדם בגוגל ישראל או גוגל העולמי. יש לבחור בסוג הקובץ המתאים בשדה סוג הקובץ. יש לבחור באפשרות החזר תוצאות רק עבור סוג קובץ.

 

המחשבון הפנימי (בגוגל העולמי בלבד)

 

תכונת המחשבון שהוספה לאחרונה לגוגל מאפשרת לבצע חישובים באמצעות מנוע החיפוש. למשל, הקלדת 12+23*8 במנוע החיפוש תביא להצגת התשובה הנכונה בדף התוצאות. נוסף על חיבור, חיסור, כפל וחילוק, המחשבון של גוגל יודע לבצע גם המרות בין מידות. לדוגמה, הזנת השאילתה: 100centimeter in inches (כלומר, 100 ס"מ באינצ'ים) תטופל מיד על-ידי המחשבון, שיציג את התשובה המדוייקת (39.3700787 אינצ'ים).

 

המנועים המיוחדים

 

מנועי החיפוש המתמחים של גוגל מגבילים מראש חיפושים לתחומים מסויימים: למשל, נושאי לינוקס, מייקרוסופט, הממשל האמריקני ומקינטוש. מנוע חיפוש האוניברסיטאות מאפשר להגביל את החיפוש לאוניברסיטה מסויימת ברחבי העולם.

 

סרגל הכלים

 

גירסה 2 של סרגל הכלים גוגל (באנגלית) מאפשרת לבצע כל חיפוש היישר מהדפדפן בלי צורך לגלוש לאתר האינטרנט של גוגל. ההתקנה אורכת שניות, ולאחריה יתווספו אפשרויות סרגל הכלים אל הדפדפן. החל מהשלב הזה אפשר לבצע חיפוש בגוגל מכל אתר בו אתם גולשים. ניתן לחפש את המלה המבוקשת רק באתר שבו אתם נמצאים או לקבל מידע על האתר עצמו ולקבל את גירסת המטמון של הדף.

 

כמו כן, ניתן לגשת לחלק גדול מהאפשרויות שהוזכרו מעלה באמצעות סרגל הכלים, כולל תרגום הדף משפה זרה לאנגלית. סרגל הכלים כולל קישורים למנועי החדשות וחיפוש התמונות של גוגל ואפשרות למלא טפסים באופן אוטומטי בדפי אינטרנט. אך החידוש המעניין ביותר הוא חוסם חלונות הפירסום הקופצים. הסרגל חוסם פתיחת כל חלון נוסף באתר בו אתם מבקרים (אם אתם כן מעוניינים לצפות בחלונות האלה באתר מסויים, לחיצה על כפתור Blocked בסרגל הכלים תאפשר להוציאו מרשימת האתרים בהם נחסמות הפרסומות).

 

עם החסימה הסמן משנה צורה ועל הכפתור הרלוונטי בסרגל הכלים מופיע מספר הפרסומות שנחסמו עד כה. אגב, אפשר להוריד את סרגל הכלים גוגל גם בעברית, אך הגירסה העברית אינה כוללת חלק מהאפשרויות המתקדמות שהוזכרו כאן.

 

מעבדות גוגל

 

מעבדות גוגל הן האיזור הניסיוני של מנוע החיפוש, במסגרתו בודקים אנשי החברה תכונות חדשות. בין התכונות הראויות לאזכור:

Google Viewer צפייה בתוצאות החיפוש, דף אחר דף, המתחלפים תוך מספר שניות. על המסך מוצג הקישור לדף עם הסבר תמציתי, ותצוגה של הדף כפי שהוא נראה בפועל.

 

Google Webquotes מאפשר לצפות בציטוטים על מושא החיפוש מתוך דפים אחרים. למשל, אם תחפשו אחר מצלמה דיגיטלית מסויימת של סוני, גוגל ירכז עבורכם ציטוטים על המצלמה הזו גם מספר אתרי אינטרנט.

 

מתבססים על גוגל

 

אתר Google Fight מציב שתי מלים זו מול זו, לחצו על הכפתור Make A Fight ותראו מי מנצח. ההנאה מובטחת. למשל, בקרב אריאל שרון מול שמעון פרס (ניתן לחפש גם בעברית) שרון זכה בהפרש ניכר, ומעניין לציין כי בקרב של Ariel Sharon מול Shimon Peres, הניצחון של שרון היה גדול אף יותר.

 

השירה של גוגל - הדף הבא יציג את תוצאות החיפוש שלכם בגוגל בתבנית של שיר בסגנונות שונים, לבחירתכם.

 

GoogleAlert - שירות ניסיוני, שמאפשר לבצע חיפושים רגילים בגוגל, אך גם זוכר את החיפוש ושולח לכם עדכון בדואר האלקטרוני בכל פעם שהתווספו תוצאות חדשות. 

 

גוגליזם - מנוע חיפוש המגלה מה הרשת חושבת על אדם, נושא או תאריך מסויים (באנגלית בלבד). צריך רק להקליד את המלה המבוקשת ולגגל אותה. מדובר בשילוב משעשע בין אמונות, תחושות אמת ובדייה. למשל, ביל גייטס, על-פי גוגליזם, הוא גם גנב, גם גיבור ובכלל נהרג ב-1991.

 

GoogleMatic מאפשר לבצע חיפושים בגוגל באמצעות תוכנת המסרים המיידיים MSN מסנג'ר.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
סרגיי ברין ולארי פייג', ממציאי המנוע
צילום: איי פי
גוגל: כל מה שרצית לדעת
צילום: רויטרס
שרון: ניצח את פרס
צילום: רויטרס
מומלצים