ארוחת מאפינס
אחד עם טונה, שני עם בולגרית וזיתים ושלישי, לקינוח, עם אננס וצימוקים. איילת בן-יוסף מציעה פתרון אידיאלי לאושפיזין שבאים לבקר בלי התרעה
יומיים קשים של ארוחות חג עברו על המטבח הזעיר שלי. הזמנתי את המשפחה לארוחת ערב חג שהלכה והסתבכה עד שמצאתי את עצמי מבשלת ל-15 איש (לא שיש לי מקום להושיב 15 אנשים בדירה, אבל למי אכפת). כולם נורא נחמדים ורוצים לעזור וכולם התנדבו להביא "משהו". אתם בטח מכירים את זה, מציעים מתוך נימוס אבל מתפללים שנטיל עליהם להביא בקבוק שתיה (קלה, לא יין חס וחלילה).
אמא שלי, למשל, הביאה סלט. אפילו טעים. רק שהיא לא באמת הביאה אותו, היא קנתה חבילת חסה והביאה קופסה עם בצל קצוץ, קופסה עם אגוזים קלויים וביקשה ממני להכין את הרוטב (שמן זית, בלסמי, מיץ לימון, קצת פפריקה מלח ופלפל) ולערבב הכל ביחד. גם כן עזרה.
אמא של מוטי, לעומת זאת נוקטת בטקטיקה הפוכה. שלושה ימים לפני הארוחה היא מתקשרת לבדוק מה בתפריט ומה היא יכולה להביא. ואז אחרי שאנחנו מסכמות על פשטידה היא מגיעה עם ארגז עמוס בכל טוב: שתי פשטידות, שניים-שלושה סלטים ואיזו עוגה (או שתיים). פעם עוד הייתי נעלבת (מה, היא לא סומכת עלי שיהיה מספיק אוכל?!), היום אני מקבלת את זה בהבנה ואפילו באהבה, כשהם באים אני יודעת שצריך להכין לפחות מנה אחת פחות.
במוצאי החג מצאתי את עצמי במטבח שנראה כמו הבונקר של סדאם (אחרי שהאמריקנים הגיעו לבגדד), התחלתי למיין את השאריות - מה לפח ומה נאכל במשך השבוע, ולהכניס לקופסאות פלסטיק. פעם היה לי חבר שטען שמשפחה פולנית מזהים לפי כמויות קופסאות הפלסטיק שבמקרר שלה. לפי ההגדרה הזאת המקרר שלי נמצא בלב ורשה.
אחרי שהשתלטנו על התופת ופינינו את ההריסות נזכרתי שמחר יש עוד סיבוב, הפעם, תודה לאל, זה רק חברים - לא חייבים להכין שלוש מנות בשר ועוד חמש תוספות. מוטי הציע משתה שאריות - שניקח את כל השאריות ונניח על מגש גדול בתוספת אורז - וכל אחד יושיט יד או מזלג ויכבד את עצמו. גישה בדואינית משהו. נחמד אבל קשה לביצוע עם פשטידת ברוקולי.
בסופו של דבר החלטתי ללכת על ארוחת מאפינס: מערבבים את כל החומרים בקערה ואופים - קלי קלות וטעים לאללה. בתפריט שלושה סוגי מאפינס שאפשר לאכול על הספה בסלון, מול הטלוויזיה, בלי הרבה נקיפות מצפון (וכמעט בלי פירורים!).
מאפינס הם באמת פיתרון אידיאלי לאירוח בצ'יק-צ'ק, אפשר להכין אותם ממש לפני שהאורחים באים ולא להיתקע במשך שעות במטבח. אידיאלי גם לאושפיזין שבאים לבקר בלי התרעה.
כל המתכונים מוצעים כאן בכמות של תבנית שקעים גדולה, כלומר 12 שקעים.
מאפינס טונה
נזדקק ל:
2 קופסאות טונה (9 ₪)
1 חבילה קטנה קמח תופח (3.20 ₪)
3 ביצים (יחד עם כל הביצים במנות הבאות = 4 ₪)
1 כף חרדל (מאיזה סוג שיש בבית)
1/3 כוס שמן
1 קרטון שמנת מתוקה (4.70 ₪)
2 כפות שומשום
מלח ופלפל
תוספות אופציונליות (לפי מה שיש במקרר): 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות, 3 כפות רוטב פסטו מוכן, חופן עשבי תיבול קצוצים.וכך עושים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, משמנים תבנית שקעים וממלאים בתערובת. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים.
אפשר להכין את המסה הבסיסית ואז לפצל אותה לשתי קערות ולהוסיף לכל מחצית תוספות שונות. סה"כ 20.9 ₪.
מאפינס בולגרית וזיתים
נזדקק ל:
1 חבילת קמח תופח (3.20 ₪)
1 כף סוכר
1 גביע שמנת חמוצה (1.90 ₪)
1/4 כוס שמן
2 ביצים (נכנסו לתחשיב במנה הקודמת)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (4.5 ₪)
1/2 כוס זיתים קצוצים (2 ₪)
כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל
הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים מלבד הגבינה, אותה מוסיפים ממש בסוף ומערבבים מעט - כדי שלא תתפורר לגמרי וישארו עוד גושי גבינה קטנים במאפינס. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים. סה"כ: 11.60 ₪.
מאפינס אננס וצימוקים
נזדקק ל:
11/2 כוס קמח תופח (3.20 ₪, ותישאר עוד חצי כוס לפעם הבאה)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח
1 גביע שמנת חמוצה (1.90 ₪)
100 גרם חמאה מומסת (2.50 ₪)
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 קופסה קטנה של שימורי אננס (3-4 טבעות) – קצוץ (2.80 ₪)
100 גרם צימוקים כהים או צימוקי אוכמניות (2 ₪)
וכך עושים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים, משמנים תבנית שקעים וממלאים בתערובת. אופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים. אם יש, מומלץ להכין בתבנית של מיני-מאפינס (ואז הכמות היא ל-24 מאפינים). סה"כ: 12.40 ₪.
סך כל הארוחה: 44.90 ₪