ראש אמ"ן: איראן וגם סעודיה פועלות להשיג נשק גרעיני
האלוף אהרון זאבי פרקש העריך בוועדת חוץ וביטחון כי מועד המפתח לגבי איראן הוא קיץ 2004. באשר לסעודיה, אמר כי היא מנסה לרכוש ראשי נפץ גרעיניים מפקיסטן - כדי ליצור מאזן אימה מול האיראנים. ועוד מדבריו: "מחלתו של יאסר ערפאת היא רצינית"
בדרך ל"מזרח תיכון גרעיני"? ראש האגף המודיעין בצה"ל, האלוף אהרון זאבי פרקש, מעריך היום (ג') כי איראן וגם סעודיה פועלות להשיג נשק גרעיני טקטי - בטווח הזמן המיידי.
לדבריו, איראן תגיע בתוך 10 חודשים ל"נקודת האל-חזור" בפיתוחה של פצצה גרעינית - ו"לאחר מכן לא ניתן יהיה לעצור אותה באמצעים דיפלומטים".
מועד המפתח בנושא, לדבריו, הוא קיץ 2004 - זאת במידה ותצליח איראן להשלים את המחקר להעשרת אורניום בצנטרפוגות עד למועד זה. אם יושלם המחקר בהצלחה, יידרשו שנתיים נוספות כדי להפיק חומר בקיע בכמות המספקת לצורך הכנת פצצה גרעינית.
עוד גילה ראש אמ"ן בפני ועדת חוץ וביטחון של הכנסת, כי משלחת סעודית בכירה מנהלת מגעים בפקיסטן לרכישת ראשי נפץ גרעיניים לטילי הקרקע-קרקע שברשות הצבא הסעודי. הסעודים החליטו כי יפעלו לטובת מאזן אימה מול ההתחמשות האיראנית, ובכוונתם להציב את ראשי הקרב הפקיסטנים על אדמתם.
"מחלתו של ערפאת - רצינית"
בסקירת הזירה הפלסטינית אמר האלוף פרקש כי ארגוני הטרור אוגרים נשק ותחמושת להתמודדות ביניהם ב- יום שלאחר מותו של יו"ר הרשות, יאסר ערפאת. "מחלתו של ערפאת היא רצינית", קבע האלוף פרקש, "אבל עדין לא ברור לאיזה כיוון היא מתפתחת".
ראש אמן העריך כי במידה ויממש ראש הממשלה הפלסטיני אבו עלא את איומיו ויתפטר מתפקידו ,יצטרף אליו גם שר האוצר, סאלם פאייד - מעשה שתהיה לו השלכה קשה על מצבה הכלכלי של הרשות הפלסטינית.
האלוף פרקש התייחס גם להסכם ז'נווה ואמר כי הפלסטינים משתמשים ביוזמות מדיניות כדי לפצל את דעת הקהל הישראלית ובכך ליצור לחץ על ממשלת ישראל.
לבקשת חברי הכנסת התייחס פרקש גם לתקיפת חיל האוויר בסוריה ואמר כי הוא צופה שהיא דווקא תרסן את משטרו של בשאר אסד.
יו"ר הוועדה, ח"כ יובל שטייניץ, הודיע כי לראשונה מזה שנים יופיע ראש המוסד, מאיר דגן, בפני הוועדה בחודש הבא.
יש לציין כי איראן הודיעה היום כי תסכים לשתף פעולה עם האו"ם באשר לחשיפת כל מתקניה הגרעיניים בפני פקחי הועדה לאנרגיה אטומית. שר החוץ שלה, כמאל חראזי, אף הבטיח לשרי החוץ של צרפת, בריטניה וגרמניה שהגיעו לטהראן, "שקיפות מלאה" באשר לתכנית הגרעינית.