שתף קטע נבחר
 

באירופה שוקלים להחרים דיפלומטים ישראלים

ל-ynet נודע כי למשרד החוץ הגיעו דיווחים על כוונות להנהיג חרם לא רשמי, בעקבות התעלמות ממשלת ישראל מדיפלומטים שנפגשו עם ערפאת. יש מי שרואה בכך סימן מעודד: "הם מטרדים מכך שתווית החד-צדדיות תדבוק בהם". אחרים מזהירים: ההחרמה הישראלית חוזרת כבומרנג

אירופה שוקלת להחרים דיפלומטים ישראלים, בתגובה למדיניות ישראל המחרימה דיפלומטים אירופים, שנועדו עם יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. ל-ynet נודע כי דיווחים ברוח זו הגיעו למשרד החוץ בירושלים.     

 

לאחרונה דנו נציגי האיחוד האירופי בבריסל בהחלטת ישראל לסלק את ערפאת, כמו גם בהתעלמות בירושלים מדיפלומטים אירופים הנפגשים עמו. גורמים דיפלומטים אמרו ל-ynet כי באיחוד האירופי ישנה תחושה קשה ביחס למדיניות ההחרמה. בראש הדברים נזכרה גם החרמת שליח האיחוד האירופי למזרח התיכון, מארק אוטה, אשר לאחר פגישתו עם ערפאת, בכירים בישראל הפנו לו עורף.

 

בשיחה עם ynet אמר אוטה כי הוא מתקשה למלא את תפקידו בשל החרם. "איני יכול לעבוד כך, דיעה על המצב לא ניתן לגבש בין ארבע קירות", טען. "אמנם, חברי הכנסת שלכם הם אנשים נפלאים, אך ישנה חשיבות לפגישות עם מקבלי ההחלטות".

 

גורמים מדיניים אחדים רואים בחיוב את העבודה שאירופה מוטרדת מההחרמה הישראלית. "הדבר מעיד על חלחול העמדה שלנו בקרב מקבלי ההחלטות באירופה", טוען גורם מדיני. "הם מוטרדים מכך שדבקה בהם תווית החד-צדדיות".  

 

לעומת זאת, המחזיקים בדעה הפוכה טוענים כי ההחרמה לא מוסיפה לישראל נקודות, ורק גורמת לאי נחת אצל ידידי ישראל, וכעס בקרב המדינות שנוטות לנקוט ממילא בקו נוקשה כלפי ישראל". 

 

"יש תחושה קשה באירופה בעקבות החרם", מסביר גורם דיפלומטי. "התחושה קשה עד כדי כך שנשקלת כעת אפשרות להשיב לישראל באותו המטבע. אחרי ועידת עקבה וקבלת "מפת הדרכים", עוד ניתן לישראל קרדיט מסויים, אבל הימים האלה חלפו". 

 

הדיפלומט העריך כי ישנה סכנה שפגישות של פקידים בכירים בממשל בישראל וכן עם דיפלומטים - יידחו עד להודעה חדשה. כמו כן עלתה אפשרות כי הבכירים הישראלים לא יוזמנו לאירועים רישמיים. יודגש כי לא ידוע על כל כוונה בשלב זה להחרים את שר החוץ, סילבן שלום.

 

"תמיד ניתן להתחמק מפגישות בטיעונים של לו"ז צפוף", מסבירים בשדה הדיפלומטי. "כך אפשר לפתוח בחרם לא רשמי על ישראל.

 

באחרונה זרמו למשרד החוץ דיווחים על כעס כלפי ישראל באירופה, זאת בגין בניית גדר ההפרדה, ההתנקשויות, התקיפות בעזה וההתעלמות הממושכת מערפאת.

 

מנגד, באיחוד האירופי סבורים כי דווקא הלכו לקראת ממשלת ישראל, כאשר פעלו למיתון החלטה סורית אנטי ישראלית באו"ם, הכלילו את ארגון החמאס כולו ברשימת ארגוני הטרור וכן האיצו את המאמצים להטיל פיקוח על פרוייקט הגרעין האיראני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רפרודוקציה
אי אפשר לעבוד ככה. אוטה
צילום: רפרודוקציה
צילום: איי פי
וטו על פגישות עם הראיס. ערפאת
צילום: איי פי
צילום: ישראל הדרי
לא יוחרם, בינתיים. שלום
צילום: ישראל הדרי
מומלצים