החמישית של ניצן, השנייה של פורר, השלישית של שבו
מאיר ניצן נאלץ להזיע מעט במאבק נגד דב צור, אבל לבסוף הצליח לשמור על הכיסא החם בראשון לציון ויהיה ראש העירייה גם בחמש השנים הבאות. שוקי פורר לא התקשה לנצח את חנניה ויינברגר, אבל צפוי לחיים קשים במועצת רחובות. יוסי שבו הביס ללא תנאי את רמי יהב בנס ציונה. ניצן: התוצאות לא הפתיעו אותי. פורר: הציבור נתן בי אמון. שבו: לא יכולתי לצפות ליותר
ראשון שוב של ניצן
מאיר ניצן יהיה ראש עיריית ראשל"צ גם בחמש השנים הבאות, לאחר שזכה ב-52.2 אחוז מקולות הבוחרים בעיר. יריבו של ניצן, דב צור, השיג אף הוא תוצאה מכובדת כשזכה ב-37.55 אחוז מהקולות. המועמד השלישי, דוד ביטן, זכה רק ב-10.2 אחוז מקולות הבוחרים.
במועצת העיר הייתה זו מפלגתו של דב צור 'ראשון בשינוי' אשר נהפכה לסיעה הגדולה במועצת העיר, עם 4-5 מנדטים (תלוי בהסכם העודפים עם סיעת הליכוד). סיעתו של ניצן 'ראשונים עם ניצן' הייתה על סף קבלת המנדט הרביעי. הליכוד נע בין 2-3 מנדטים, ולא פחות משש מפלגות זכו לשני מנדטים: עם אחד, ישראל בעלייה, ראשונים למען ישראל ביתנו, אסף דעבול, ש"ס וככל הנראה גם סיעתו של ציון כהן.
סיעת צב"ר זכתה לראשונה בכיסא במועצת העיר, ויאייש אותו רז קינסטליך. מנדט אחד קיבלו גם אלי חג'בי, העבודה והרשימה הדתית המאוחדת בראשותו של אלי יבלון. לסיעת מרצ נכונה אכזבה בעת ספירת הקולות ביום שלישי, היא לא הצליחה להכניס ולו נציג אחד למועצה.
אחת השאלות הגדולות שעומדות כעת על הפרק היא בדבר מפתח הכניסה לקואליציה. הבעיה הגדולה של ניצן היא במספר גדול יחסית של רשימות עם שני מנדטים, העלול להקשות עליו בבחירת ארבעת סגניו. מצד שני, ניצן יהיה חייב לפרק את הגוש שעתיד לקום מולו מכיוון סיעות ראשון בשינוי והליכוד. בעקבות הסכם העודפים שחתמו יהיה לשתי סיעות אלו 7 נציגים במועצת העיר.
ניצן: "אני לא חושב שתהיה לי בעיה להרכיב את הקואליציה. הרכבת הקואליציה תהיה כמו בכל מערכת בחירות. התוצאות לראשות העירייה לא הפתיעו אותי. הערכתי מראש שאעבור את ה-50 אחוז וזה בדיוק מה שקרה".
דב צור: "מה עוזרות כל המחמאות. ברור שחשבנו על ניצחון, וחבל שזה לא קרה. אני לא יכול להגיד בוודאות מה היה קורה אם ביטן היה מצטרף אלי. זאת תמיד תישאר שאלה פתוחה".
פורר ממשיך ברחובות
כאמור, ציבור הבוחרים ברחובות נתן אמון מחודש בשוקי פורר, שנבחר בשנית לכהן כראש העירייה. פורר זכה ב-57 אחוז מקולות הבוחרים, ואחריו בסדר יורד חנניה ויינברגר עם 26 אחוז, שמואל פישר עם 9 אחוזים ורות ברודי עם 8 אחוזים.
בבחריות ברחובות הצביעו רק 39 אחוז מהתושבים – 32,649 מתוך 83,317 בעלי זכות בחירה.
הפתעת הבחירות האחרונות היא ללא ספק הרכב מועצת העירייה – התחזקותן של הסיעות הדתיות והחלשותה של סיעת חץ בראשות פורר. המועצה כולה מורכבת מסיעות קטנות, רובן בנות שני חברים בלבד במועצה, דבר שיקשה על הרכבת קואליציה. רשימת חץ ירדה בחמישה מנדטים ונותרה עם שלושה. 'שירות לתושב' בראשות חנניה ויינברגר קיבלה שניים, עלייה במנדט אחד לעומת הקדנציה הקודמת. שני המועמדים הנוספים לראשות העירייה, שמואל פישר ורות ברודי, לא נכנסו למועצת העיר. לברודי היה בקדנציה הקודמת מנדט אחד.
הסיעות הדתיות בעיר התחזקו באופן משמעותי וכולן יחד מיוצגות במועצה בשישה מנדטים, כשליש מחברי המועצה. מדובר בעלייה של שני מנדטים לעומת הקדנציה הקודמת, וגם בעלייה משמעותית בכוחן במועצה, שכן הרכב המועצה ירד מ-23 חברים ל-21. שתי המפלגות שהתמודדו על השכונות בעיר, 'עוז' בראשות אבאי זאודה ו'יחד' בראשות שמעון קהלני, קיבלו מנדט אחד בלבד כל אחת. לעומת זאת רשימות 'העבודה' ו'מרצ', שהסקרים ניבאו להן מקסימום מנדט אחד, קיבלו שני מנדטים כל אחת והצליחו לשמור על כוחן מהקדנציה הקודמת. ל'עבודה' היו בקדנציה הקודמת גם חברי מועצה בסיעת חץ.
ראש עיריית רחובות, שוקי פורר: "הציבור נתן בי אמון מלא ואמר את דברו חד משמעית. חרף ההשמצות והניסיונות להכפיש את שמי קיבלתי 57 אחוז מהקולות, וזה הישג עצום מבחינה אישית. מבחינת הסיעה אני מאד מאוכזב מהתוצאות למועצה. ציפיתי לתוצאות טובות יותר. אני מקווה שחברי המועצה שירצו לקחת חלק בקואליציה יבינו שטובת רחובות לנגד עיני ושהשירות לתושב הוא העיקר. אני לא אכנע לשום סחטנות. בסיכומו של יום אני לא יכול לומר שאני שמח או עצוב, אני מרגיש את האחריות הכבדה שרובצת על כתפי. צריך להמשיך להוביל את העיר בתקופה מאד לא קלה, ואני מאד מקווה שיהיה שיתוף פעולה והבנה כדי להצליח".
חבר המועצה, חנניה ויינברגר: "קיבלתי שני מנדטים למועצה ואני מאוכזב מהתוצאה, על אף ההישג שלפיו דורגנו כמפלגה השלישית בגודלה. לצערי הרכב המועצה גרוע ולא יאפשר לדעתי תפקוד ראוי. זה הולכת להיות מועצה הפכפכה".
דוברת המטה של רות ברודי, שרון פישר, מסרה: "אנחנו מאד מאוכזבים, אבל 'קול הרחובותים' לא סיימה לומר את דברה. נמשיך להיאבק מבחוץ על זכויותיהם של תושבי רחובות, ואנחנו מקווים שכוחנו יתחזק".
יו"ר ש"ס ברחובות, זרח משולם, מסר: "שס"ג הצליחה ונהפכה לסיעה גדולה במועצת העיר. מבין שלושה חברי 'חץ' יש אחד ראש עירייה ויש את שס"ג עם אותו מספר מנדטים. אנחנו מצפים לשותפות אמת בניהול העירייה".
את תגובת שמואל פישר לא התאפשר להשיג.
נס ציונה נשארה אצל שבו
ראש עיריית נס ציונה בעשור האחרון, יוסי שבו, המריא בקלות לקדנציה נוספת. שבו זכה בכ-81 אחוז מקולות הבוחרים ויריבו לראשות המועצה, רמי יהב, אסף את 19 האחוזים הנותרים. 12,353 תושבים מתוך 20,805 בעלי זכות הצבעה, המהווים 59.38 אחוז, ניצלו את זכותם הדמוקרטית להצביע. במועצת העיר זכתה רשימתו של שבו (נס ציונה נטו) לשישה מנדטים בלבד, אבל הפתעת הבחירות היא ללא ספק רשימת 'לב' לצעירים ולירוקים בראשות שחר רובין שזכתה בשני מנדטים. רשימתו של יוסי יוספי 'יושרה', ורשימת קשת לא נכנסו למועצה.
בנאום לקהל תומכיו אחרי הכרזת הניצחון אמר שבו: "אני מתרגש משני דברים: ראשית, מכך שכל כך הרבה חברים ואנשים היו איתי לאורך כל הדרך על מנת להגיע לתוצאה הזו. כולנו ראינו לנגד עינינו את טובתה של העיר, ואני לא יכול לתאר במילים עד כמה אני מעריך את האנשים שעבדו איתי וליוו אותנו לאורך כל המערכה. מחר בבוקר צריך להתחיל לעבוד, לנקות את הרחובות, לאסוף את כל השלטים, להשקות את הגינות, ולטפל בחינוך. זו בעצם העבודה ואתם נתתם לנו את הגיבוי הנכון כדי להמשיך לעבוד כמו שעבדנו חמש שנים – ואפילו טוב יותר. אני רוצה להגיד תודה לכל אחד אישית. אני לא יכול לצפות לסיוע גדול יותר מזה שקיבלתי. תודה, תודה ותודה".
לגבי זכייתו של חתנו, מאיר דהן, בראשות מועצת מזכרת בתיה אמר שבו: "זה הרבה יותר משמח אותי מהזכייה שלי עצמי. הוא עבד קשה". המפסיד, רמי יהב: "קשה לנצח ראש עירייה מכהן. אני הולך לעבוד קשה חמש שנים למען הציבור ולבנות את עצמי לבחירות הבאות".