פרשת האי היווני: הושעתה הפרקליטה החשודה בהדלפה
ממשרד המשפטים נמסר שענת סבידור, בכירה בפרקליטות מחוז המרכז, נשלחה לחופשה - בחשד שמסרה מידע מהחקירה לכלי-התקשורת. סבידור: לא פגעתי בחקירה, שכן זו כבר הסתיימה. בכירים במערכת המשפטית: אין להשוות בין המעשה למקרה גלאט-ברקוביץ', שהדליפה את פרשת סיריל קרן. סערה בכוס מים?
ענת סבידור-גולדנצוויג, פרקליטה בכירה בפרקליטות מחוז המרכז, הושעתה מתפקידה, בחשד שמסרה מידע לכלי-התקשורת בפרשת האי-היווני שעל חקירתה הופקדה. כך נמסר הערב (יום ב') ממשרד המשפטים. ככל הנראה, תעמוד הפרקליטה לדין משמעתי. בכל מקרה, הבהירו בפרקליטות, לא מדובר באירוע פלילי.
במשרד המשפטים נבדק מידע לפיו לפני כעשרה חודשים הדליפה סבידור פרטים מחקירת הפרשה לכתב יחיאל דותן מהמקומון "ירושלים" של רשת ידיעות תקשורת, כאשר שימשה כפרקליטה המלווה בתיק.
מהחקירה עולה כי העיתונאי התקשר לפרקליטה כדי לברר עימה פרטים בקשר לפרשה, שכבר התפרסמו באותה עת באופן כזה או אחר. סבידור אישרה בפניו את הדברים, הנוגעים להמלצות לגבי הקושי להעמיד לדין בפרשה את השר אהוד אולמרט ומעורבים נוספים. הכתב הקליט את השיחה שקיים עמה, והתמליל עבר בשלב מסוים לצד שלישי - שהעביר אותו לידי המשטרה.
סבידור, בתו של יו"ר הכנסת לשעבר מהליכוד, מנחם סבידור ז"ל, הגיבה לדברים באומרה כי "בהמשך לסדרת כתבות שהתפרסמה בכלי התקשורת בראשית שנת 2001, פנה אליי עיתונאי בבקשה לוודא נכונות פרטים שפורסמו בתקשורת. השיחה הוקלטה שלא בידיעתי. במהלך השיחה, לא נמסרו פרטים שלא היו ידועים, והיות והחקירה כבר הסתיימה לא היה בהם כדי לפגוע בחקירה. למיטב ידיעתי והערכתי, לא נכלל במידע זה מידע רגיש או חסוי כלשהו. אירוע זה היה לפני כשנה ובנסיבות בלתי ברורות מתפרסם היום".
לדברי גורמים במשרד המשפטים, הפרקליטה לא מסרה כל מידע חדש שלא פורסם קודם לכן, ונבדק רק אם ביצעה עבירה משמעתית. אי לכך, מדגישים בכירים במשרד כי לא ניתן להשוות בין האירוע לבין הדלפת פרשת סיריל קרן, בידי ליאורה גלאט-ברקוביץ'.
המידע אודות ההדלפה הגיע למשרד המשפטים לפני מספר שבועות, ומאז סבידור אינה מטפלת בתיק. עם קבלת המידע עודכנו בו גם שר המשפטים, יוסף (טומי) לפיד, והיועץ המשפטי לממשלה, אליקים רובינשטיין. בהודעת משרד המשפטים נאמר כי "המידע עצמו נתון עדיין בבדיקה ועם השלמת חוות דעת בנושא, יוחלט באשר להמשך, על דעת כל הגורמים המוסמכים".
תזכורת: פרשת האי היווני
פרשת האי היווני נחשפה ב"ידיעות אחרונות". על פי מסמכים ועדויות, איש העסקים דוד אפל הבטיח לגלעד שרון, בנו של ראש הממשלה, מיליון וחצי דולרים נוספים עם השלמת אחד פרוייקט בנייה בחו"ל. בשעת חתימת החוזה קיבל כבר גלעד לפחות 100 אלף דולר בתשלום אחד, עבור "שירותי ייעוץ". אפל אמור היה לשלם לו לפחות עוד 300 אלף דולר, גם אם הפרוייקט לא יצא לפועל.
על-פי הפרסום, בתקופה הרלוונטית להענקת תואר היועץ לבנו של שרון, ולהזרמת מאות אלפי דולרים לכיסיו, נענה אריאל שרון עצמו (שהיה בתקופת ההתקשרות בין בנו לבין אפל שר החוץ בממשלת נתניהו, ראש אופוזיציה, ולבסוף - ראש ממשלה) לבקשותיו החוזרות של אפל להפעיל את סמכויותיו הממלכתיות כדי לקרב בין איש העסקים הפרטי לבין צמרת השלטון ביוון. זאת על רקע קשיים משפטיים בהם נתקל אפל כשניסה לקדם את הקמת פרוייקט הנופש שלו ביוון.
לפני שנתיים חשף "ידיעות אחרונות" כי במסגרת ניסיון אפל לרכוש אי ביוון הבטיח איש העסקים עזרה פוליטית ולוגיסטית לשרון ולראש עיריית ירושלים, אהוד אולמרט, כשהתמודדו ביניהם בפריימריס הפנימיים על ראשות הליכוד. בתחקיר נחשף גם כי השניים השתמשו במעמדם הממלכתי כדי להעניק לאפל עזרה בקידום הקשרים שלו עם אנשי ציבור ביוון.