נחשפה רשת בינלאומית של מבריחי סמים ישראלים
בסוף השבוע נעצר בהולנד אסי בן מוש, החשוד כי עמד בראש הרשת. בסך הכל נעצרו ברחבי העולם 14 ישראלים. השיטה: סחר בקוקאין ובאקסטזי מדרום אמריקה לאירופה ומשם "יצוא"הסם גם למזרח הרחוק
נחשפה רשת בינלאומית של מבריחי סמים ישראלים : בתום חקירה מורכבת בה היו מעורבות מדינות רבות נעצרו 14 ישראלים, והם חשודים בסחר בסמים מסוג קוקאין ואקסטזי. על פי החשד, הסמים הועברו על ידי הרשת מדרום אמריקה לאירופה ומשם גם למדינות במזרח הרחוק.
הפרשה הותרה לפרסום אחר הצהריים (ד') בעקבות מעצרו של ראש הרשת, אסי בן מוש, בן 30 במקור מקרית אתא.
בן מוש נעצר בסוף השבוע על ידי משטרת הולנד, ומחר יבקש בית המשפט להאריך את מעצרו ב-30 ימים נוספים. ברשות הישראלים שנעצרו, נמצאו 25 ק"ג קוקאין, כ-156 אלף כדורי אקסטזי ו-800 גרם אבקת אקסטזי. מעצרו של בן מוש חתם את גל המעצרים של הכנופייה והוא יואשם בקרוב בהולנד בסחר וביבוא סמים בינלאומי, לאחר שישראל לא ביקשה את הסגרתו לישראל.
ראש מדור הסמים במחלקה לתפקידים מיוחדים במשטרה, סגן ניצב חיים אליהו, אומר ל-ynet כי החקירה החלה לפני יותר משנתיים. לדבריו של סגן ניצב אליהו, "מדובר בסכומים של עשרות מיליוני דולרים שהתגלגלו, כאשר אנחנו מתייחסים רק לתקופה שאנחנו נכנסנו לתמונה". הוא ציין כי המשטרה ממשיכה לחקור ולהתחקות אחר הכסף.
חקירה חובקת עולם
החקירה החלה בשנת 2001 ביחידה המרכזית של מחוז ירושלים ובהמשך הועברה ליחידה המרכזית במחוז תל-אביב.
בן מוש, הירבה על פי החשד, לשהות בספרד ומשם, על פי החשד, ניהל את רשת הסמים בכל רחבי העולם, כשבכל מדינה היה איש מטעמו אשר הפיץ את הסמים ואסף את הרווחים.
בתחילת 2003 החלה חקירה סמויה משותפת בין משטרת ישראל למשטרת ספרד, ניו זילנד, אוסטרליה, יפן, תאילנד, הודו וברזיל אודות פעילות הרשת.
משטרת ישראל, באמצעות נציגיה בחו"ל, דחפה והניעה את המשטרות בעולם לעקוב ולהתחקות אחר הרשת במבצע שנקרא "שלושת המוסקטרים".
מניו זילנד להולנד ותאילנד
במהלך החודשים יולי עד ספטמבר 2003 נאסרו בניו זילנד בלדר גרמני, כאשר ברשותו 60 אלף כדורי אקסטזי ושלושה ישראלים נוספים החשודים בהשתייכות לרשת הסמים.
בעקבות המעצרים בניו זילנד, נערכה פעילות מבצעית בהולנד, במהלכה נעצר ישראלי נוסף כשברשותו 800 גרם אבקת אקסטזי. במהלך אוקטובר 2003 התרחבה הפעילות בהולנד ונערך גל מעצרים של מקומיים שעסקו בסחר וייבוא סמים. בין העצורים היו ארבעה ישראלים נוספים שעל פי החשד, קשורים לבלדרים שנעצרו בניו זילנד. ברשות אחד מהם נתפסו 4 וחצי ק"ג אקסטזי.
חודש לאחר מכן נעצר בהולנד חשוד ישראלי נוסף, שותפו של בן מוש לעסקאות הסמים כשברשותו נתפסו כ-26 אלף כדורי אקסטזי ואקדח עם משתיק קול.
על פי החשד, נהג בן מוש להיפגש מדי פעם בתאילנד עם חבריו על מנת לדון בעניין אזורי ההפצה וכדי לתאם את העברות הסמים בעולם. רוב הישראלים שהשתייכו לרשת, השתמשו בדרכונים מזוייפים על מנת לנוע ברחבי העולם בעיקר בכניסה וביציאה מיפן, מאחר ואישור שהייה בכל מדינה מוגבל לשלושה חודשים.
החשד הוא כי ביפן פעלה חבורתו של בן מוש באמצעות דוכנים בהם נמכרים מוצרי סדקית ותכשיטים, בחסותם התנהלו עסקאות הסמים. את החסות לדוכנים נתנה על פי החשד המאפיה היפנית תמורת כסף ומאוחר יותר, לאור סכסוך שהתגלה בין המאפיה היפנית לבין בן מוש, העתיק בן מוש את מושבו מיפן לאירופה.
בדרום אמריקה, ממנה נשלחו הסמים לאירופה ולמזרח הרחוק, התמקדה פעילות הרשת בפרו ובברזיל וביוני 2003 נעצרו בפרו חמישה ישראלים נוספים. אחד העצורים ניהל מסעדה בלימה ונהג על פי החשד, לשלוח קוקאין במעטפות באמצעות הדואר. בידי שאר העצורים נתפסו כ-25 ק"ג קוקאין, עשרות אלפי דולרים ומאות כדורי אקסטזי וחשיש.