שתף קטע נבחר

 

שיחות ה"הודנה": שר החוץ המצרי אופטימי

השר מאהר הבהיר כי התנאים להפסקת אש טובים יותר מאשר בפעם שעברה. בחמאס מתנגדים. בכיר הארגון חאלד משעל: "אין לנו שום אינטרס לשוב ולדבר על הודנה". במקביל דורש הארגון לדחות את עקרונות ז'נווה. בשיחות משתתפים נציגים של 13 פלגים פלסטינים, בתיווך המצרים

שיחות ה"הודנה" נפתחות: הערב (יום ה') יחלו נציגי הפלגים הפלסטינים סבב חדש של שיחות בקהיר. מטרת השיחות, בהן ישתתפו נציגים מ-13 פלגים, תהיה בין היתר לדון באפשרות להפסקת אש חדשה. בישראל מעריכים כי הפיגוע שסוכל בבית הספר ביקנעם נועד לפגוע בשיחות אלו.

 

שר החוץ המצרי, אחמד מאהר, הביע אופטימיות בראיון לרויטרס ואמר כי הסיכויים הפעם טובים יותר מאשר בהודנה הקודמת "אם תהיה הדדיות מצד ישראל. אם הישראלים יבינו שגם עליהם להפסיק את האלימות כלפי הפלסטינים, יש סיכוי שנצליח".

 

מאהר אף הביע תמיכה בפגישת הצפויה של יוזמי הסכם ז'נווה עם מזכיר המדינה האמריקני פאוול מחר, ואמר כי "כל צעד קטן עוזר".

 

העיתון "א-שרק אל אווסט" דיווח היום שעדיין יש התנגדות רבה להפסקת אש: מספר נציגים הבהירו כי מטרת השיחות הנה גיבוש עמדה אחידה לגבי חידוש השיחות עם ישראל - ולא הפסקת אש. חבר הלשכה המדינית של החמאס המשתתף בשיחות, מוחמד נזאל, אמר לעיתון כי חידוש ההודנה "כלל אינו עומד על הפרק". 

 

גם ראש הלשכה המדינית של התנועה, חאלד משעל, אמר לקראת פתיחת השיחות: "אין לנו שום אינטרס לשוב ולדבר על הודנה". במקביל, דורשים בארגון להצהיר על דחייה של הסכם ז'נווה ועקרונותיו.

 

בראיון לעיתון "אל חיאת" אמר משעל כי "הפלסטינים הגיעו להודנה לפני כמה חודשים, אך היא נכשלה בגלל עמדת ישראל, המשך פשעיה וסירובה לשחרור האסירים". לדבריו, "בשיחות בקהיר יש לדבוק בזכות ההתנגדות לכיבוש ולא לרוץ ליוזמות או שיחות כמו ז'נבה, מדריד או לונדון ולתת ויתורים חינם".

 

"א-שרק אל אווסט" דיווח כי ראש המודיעין המצרי, עומר סולימאן, שהיה המתווך המרכזי בדרך להשגת השיחות, יהיה נוכח במהלך המושב הראשון של השיחות שיימשכו שבוע ימים וכי ראש הממשלה הפלסטיני, אבו עלא, צפוי להצטרף ביום האחרון של השיחות.

 

במהלך הימים האחרונים נועדו בכירים מצרים עם נציגי הפלגים לפגישות מקדימות כדי לקרב את העמדות סביב הסוגיות שעדיין במחלוקת. מקורות פלסטינים אמרו שהסבב החדש של השיחות יתרכז בארבע סוגיות בסיסיות: דיון חוזר בעמדה הפוליטית הפלסטינית; הגעה להסכם על תוכנית מדינית שמתבססת על זכות השיבה; הקמת מדינה בגבולות 67 וחיזוק האחדות הלאומית - וכן חידוש הפסקת האש.

 

לפני מספר ימים  דיווח העיתון הסעודי "אל ווטן" כי בכירים במערכת הביטחון של מצרים וישראל נפגשו בקהיר כהכנה לשיחות הפלגים הפלסטיניים.


פורסם לראשונה 04/12/2003 06:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משעל. אין אינטרס
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
סולימאן. ישתתף
צילום: איי פי
מומלצים