בוש חתם על חוק המאפשר הטלת סנקציות על סוריה
על-פי החוק, הנשיא יוכל להטיל סנקציות כלכליות ודיפלומטיות על סוריה, הנאשמת כי אינה נלחמת בארגוני טרור בשטחה. החוק עבר ברוב גדול בקונגרס בחודש שעבר, וכעת בוש אישר אותו בחתימתו. דמשק בתגובה ראשונה: "ידידי ישראל בקונגרס" עומדים מאחורי המהלך
"חוק האחריות הסורית" יוצא לדרך: נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש, חתם הלילה (שבת) על החוק המאפשר הטלת סנקציות כלכליות ודיפלומטיות על סוריה, וכן מגוון גדול של אמצעי ענישה.
דמשק מאשימה את "הלובי הציוני וידידי ישראל בקונגרס" בהעברת החוק. בהודעה שפירסמה סוכנות הידיעות הרשמית של סוריה נאמר כי "ידידיה של ישראל רוצים יותר מכל שסוריה תפסיק את תמיכתה במעשי ההתנגדות של הפלסטינים לכיבוש". ברדיו דמשק נאמר כי הצעד מעכיר עוד יותר את היחסים בין ארצות-הברית לסוריה, שנפגעו בשל המלחמה בעיראק והסכסוך הישראלי-הערבי.
הקונגרס אישר את החקיקה בחודש שעבר ברוב גדול, לאחר שהממשל האמריקני האשים את סוריה כי היא מתעלמת מבקשות ארה"ב להילחם בארגוני טרור בשיטחה.
בוש חתם על החקיקה באופן פרטי והודעה על כך פורסמה הלילה. הוא לא ציין אם יש בכוונתו להפעיל בעתיד הקרוב את הסנקציות. בהצהרה שפרסם בוש נאמר כי מטרת החוק "לחזק את יכולתה של ארה"ב לנהל מדיניות חוץ יעילה". בוש ציין כי חתימתו על החוק אינה מהווה אימוץ שלו על כל סעיפיו כחלק ממדיניות מיידית.
החוק תובע מסוריה להפסיק את תמיכתה בטרור, לסגת משטחי לבנון, לחדול ממאמציה לנסות להשיג ולייצר נשק להשמדה המונית וטילים ארוכי טווח וכן למנוע מעבר מחבלים ונשק לעיראק משטחה. סוריה מואשמת כי היא מספקת מקום מקלט לארגוני טרור, כגון החמאס והג'יהאד האיסלאמי, וכן בניסיון לייצר נשק ביולוגי וכימי.
הצעת החוק מחייבת את הנשיא, במקביל להטלת הסנקציות, להפעיל לפחות שניים מתוך רשימת עונשים: איסור על אנשי עסקים לבצע השקעות בסוריה, הגבלת תנועה של דיפלומטים סורים בשטח ארה"ב, איסור על יצוא מוצרים אמריקנים, מלבד אוכל ותרופות לסוריה, איסור על חברות תעופה סוריות לנוע בשמי ארה"ב, הפחתת הקשרים הדיפלומטיים בין המדינות ואף הקפאה של נכסי סוריה בשטח ארה"ב.
סוריה נמצאת ברשימת המדינות המספקות מחסה לטרור, יחד עם צפון קוריאה, סודן, קובה, איראן ולוב. היא נבדלת מחברותיה לרשימה בשל היחסים הדיפלומטיים המלאים שהיא מקיימת עם ארה"ב. מאחר והמסחר השנתי בין שתי המדינות נאמד בכ-300 מיליון דולר, הטלת הסנקציות תהיה משמעותית יותר פוליטית מאשר כלכלית.
ראש ממשלת סוריה, נאג'י אל-עוטרי, התייחס להצעת החוק לאחר שעברה בחודש שעבר בקונגרס בביטול ואמר כי להטלת הסנקציות תהיה השפעה "מועטה" ביותר על סוריה.