דיאטה בחנוכה: טיפים לסופגניות פחות משמינות
דיאטה וסופגניות? מסתבר שכן, זה בהחלט יכול ללכת ביחד. מורידים קצת פה, מוסיפים קצת שם ומקבלים גירסה שמנונית הרבה פחות בטעם כמעט זהה למקור
חג החנוכה מתאפיין במאכלים מטוגנים. הטיגון, כמו שכולנו יודעים, הוא שיטת בישול שאינה מועדפת מכיוון שאכילה רבה של שומנים, לא רק שמובילה להשמנה, אלא גם למחלות לב ושאר תחלואים לא נעימים.
אבל חנוכה זה חנוכה, ובלי הטעם הספוגי-מתוק הנימוך של הסופגניה, לא נוכל להרגיש בגופנו את החג. הנה מספר טיפים שיעזרו לכם להמשיך ולאכול יותר סופגניות, עם הרבה פחות רגשי אשם:
- תמיד עדיף לאפות את הסופגניות ולא לטגנן. מכינים את בצק הסופגניה כרגיל ומכניסים אותו לשקעים בתבנית של מאפינס, מכניסים לתנור עד הזהבה. הסופגניות האפויות מכילות מחצית מכמות הקלוריות של הסופגניות המטוגנות.
- הולכים בכל זאת על טיגון? הוסיפו כמה שפחות סוכר לבצק. הסוכר משפיע על כמות השמן שתספוג הסופגניה בשעת טיגונה.
- נשמע מוזר, אך נכון. טיגון הסופגניות בשמן עמוק עדיף על פני טיגון במחבת כי כך נספג פחות שמן.
- מומלץ להשתמש בשמן קנולה, שהוא שמן חד בלתי רווי, אשר אינו פוגע בעורקים.
- טיגון הסופגניות בטמפרוטורה נמוכה מדי (170 מ"צ), יגביר את ספיגת השומן, וכאשר מטגנים אותן בטמפרטורה גבוהה יותר (185 מ"צ) ספיגת השמן תהיה קטנה יותר, אך יש לזכור שטמפרטורה גבוהה מדי תפגע באיכות השמן.
- מומלץ להחליף את השמן כמה שיותר פעמים מפני שהחימום פוגע באיכותו. לא מומלץ לעשות שימוש חוזר באותו שמן.
גרם אחד של שומן מכיל 9 קלוריות, לעומת גרם אחד של פחמימה או חלבון, שמכיל 4 קלוריות. אפשר להנות ממאכלי החג כאשר אורח החיים הוא בריא וכולל תזונה מאוזנת מלווה בפעילות גופנית.
אם התפריט שלכם מכיל גם ירקות, גבינות (עד 5%), לחם מלא, בשר רזה או דגים - סופגניה אחת לא תזיק. יחד עם זאת, תמיד תזכרו שסופגניה אחת שווה 500 קלוריות, כך שלא מומלץ להפריז.
מוטב לאפות. סופגניות
צילום: לע"מ
עדיף בשמן עמוק. הבצק על המחבת
צילום: אמירה זיו
מומלצים