שתף קטע נבחר

 

חשש באיראן: מניין הנספים ברעש יגיע ל-40 אלף

צוותי סיוע, מזון ותרופות ממדינות רבות בעולם זורמים לעיר באם. משרד הפנים בטהרן: נקבל סיוע מכל גורם לרבות ארה"ב, אך לא מישראל. באזור האסון נמשכים המאמצים לאתר ניצולים בסיוע כלבי גישוש

ביום שאחרי רעש האדמה בעיר באם באיראן, מתמקדים צוותי הסיוע בניסיון לחלץ ניצולים מבין ההריסות. במספר מקומות נאלצו צוותי הסיוע לפנות הריסות בידיהם, בשל מחסור בציוד כבד. צוותים מגרמניה ומשוויץ כבר החלו לפעול בעיר בסיוע כלבי גישוש. מטוסי תובלה צבאיים הפכו לאמבולנסים מעופפים, והעבירו נפגעים לבתי חולים בטהראן, משום שבתי חולים באזור האסון קרסו.

 

שר הפנים, עבד אל-וואחד מוסאבי לארי, אמר: "לא נותר בניין אחד עומד בעיר באם, שהפכה לעיי חורבות. גם אם נותרו כמה בניינים עומדים, אי אפשר לגור בהם". במשרד הפנים בטהרן אומדים את מספר הנספים באסון על 20 אלף, אולם לדברי סוכנויות סיוע שפועלות בשטו, קיים חשש שהמספר יטפס ל-40 אלף. לפחות 30 אלף בני-אדם נפצעו.   

 

איראן הזרימה לאזור האסון אלפי אוהלים, בניסיון לספק מחסה לעשרות אלפי התושבים שנותרו ללא קורת גג. ברחבי העיר נראו אנשים אבלים וכואבים את מות יקיריהם. גברים נראו במספר מקומות כשהם סוטרים על פניהם ומכים על ראשם, כמנהג השיעים בעת אבל.

 

אבל היה גם מי שחגג לאחר רעש האדמה: כ-800 אסירים נמלטו מבית הסוהר של באם, לאחר שקירותיו החיצוניים קרסו, מבלי לגרום לפגיעות בנפש.

 

צוותי סיוע מכל רחבי העולם

 

צוותי סיוע מכל רחבי העולם החלו להגיע לאיראן. משרד הפנים בטהרן הודיע שיקבל סיוע מכל מדינה שהיא, לרבות ארה"ב, אך עם זאת ציין שיידחה סיוע מישראל. מטוסי הסיוע מופנים ישירות לנמלי התעופה של באם ושל קרמאן.

 

ארה"ב הודיעה שהיא מארגנת חבילת סיוע. הנשיא האמריקני ג'ורג' בוש, שהגדיר את איראן כאחת ממדינות "ציר הרשע", פרסם הודעה ובה נאמר: "אנו מוכנים לסייע לעם האיראני".

 

גם רוסיה, המקיימת קשרים הדוקים עם איראן ובונה עבורה את הכור הגרעיני, הודיעה על שיגור עזרה. ממשרדו של הנשיא ולדימיר פוטין ניתנה הוראה לשלוח לאזור האסון רופאים, פראמדיקים וכלבי גישוש לסייע לאתר ניצולים מבין ההריסות.

 

טורקיה שיגרה חמישה מטוסי מטען ושש משאיות, ובהם 105 אנשי סיוע, תרופות ומזון. המטוסים המריאו מאנקרה ומאיסטנבול, כשהם עמוסים בציוד חילוץ והצלה ובצוותים המתמחים בעזרה ראשונה. בשני רעשי אדמה שהיו בטורקיה ב-1999 נהרגו 18 אלף בני אדם.

 

סין, טיוואן, יפאן ומדינות באיחוד האירופי הודיעו אף הן על שיגור צוותי סיוע. צרפת שלחה בית חולים נייד. גם בלגיה שלחה בית חולים נייד, מים, שמיכות ומזון. איטליה, שמתאמת את מאמצי החילוץ של מדינות אירופה, כנשיאת האיחוד, שלחה יחידת כלבי גישוש וכבאים. 

 

ספרד שלחה מתקנים להתפלת מים בשווי 372 אלף דולר. נציבות האיחוד האירופי בבריסל ציינה שהסיוע הראשוני שלה יעמוד על 800 אלף אירו (כמעט מיליון דולר). 

 

גם האו"ם שלח צוות מומחים כדי להעריך את הנזקים ולאמוד מה הסיוע הדרוש. קרן האו"ם למען ילדים, יוניס"ף העמידה לרשות איראן תרופות בשווי 350 אלף דולר.


פורסם לראשונה 27/12/2003 15:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לאחר רעש האדמה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הרס וגוויות בעיר באם
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הלם וכאב באיראן
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
משלחת סיוע מטיוואן
צילום: איי אף פי
צילום: רויטרס
30 אלף פצועים
צילום: רויטרס
מומלצים