שתף קטע נבחר
 

מסיבת טורטיות

לכבוד הדיאטה של מוטי, איילת בן-יוסף מכינה טורטיות ומגלגלת בתוכן את כל השאריות מהמקרר - המתכונים בגדר המלצה בלבד

זוכרים את הדיאטה של מוטי? ובכן - נתחיל בבשורות הטובות - מוטי הצליח להוריד 3 קילוגרמים שלמים בשבועיים (הידד!). הבשורות הרעות הן שהדיאטה של מוטי השתלטה לי על החיים. אני מוצאת את עצמי מתגנבת החוצה עם סנדוויץ' כדי שמוטי לא יתפתה,  חס וחלילה, ויבקש ביס. כבר שבוע אני מתה להזמין פיצה אבל כוחות האופל של הדיאטה חזקים ממני ופיצה אני אוכל לאכול רק "על גופתו המתה".

 

בצר לי אני חושבת על פיתרנות יצירתיים כדי שלא אמות משעמום ומרעב. הבעיה הכי גדולה שלי עם משטר הדיאטה היא עניין הלחם. אני לא מסוגלת לאכול לחם קל. פשוט לא יכולה להתמודד עם הדבר הזה. לא משנה כמה פעמים ניסיתי וכמה צ'אנסים שנתתי לו - לחם קל מזכיר לי במקרה הטוב קרטון חסר טעם ובמקרה הפחות טוב "וילדה" - שזה שם קוד אצלנו בבית לכל דבר לח ומגעיל כמו הסמרטוט של הכיור.

 

את הלחם הקל אני קונה בשביל מוטי וכשבא לנו להתפנק - אני מכינה טורטיות. בהתחלה עוד הצלחתי לעבוד על מוטי ולהגיד לו שהטורטיות דיאטטיות כי הן דקות. אבל הוא לא כזה טמבל כמו שאני מציגה אותו. טורטיות הן לא באמת לחם קל, יש בהן כ-100 קלוריות (בלי להחשיב את המילוי) אבל פעם בשבוע אפילו למוטי מותר להתפרע, וחוצמיזה את המילויים אנחנו יכולים לעשות דיאטטים ודלי שומנים להפליא. ככה אני לא מכניסה הביתה פיתות ולחמניות ובכל זאת מצליחה להנות מסנדוויץ' הגון.

 

הפעם הארוחה לא כוללת מחירים. למה? כי אין בה כללים ומטרתה המוצהרת היא אחת - לנקות את מקרר. את הטורטיות נכין לבד, אבל אפשר בהחלט לקנות אותן. היום אפשר למצוא טורטיות מוכנות גם בסופרים הגדולים ולא רק במעדניות. אם יש אפשרות - קנו את הטורטיות הקפואות, הן טריות וטובות יותר.

 

שלושת המתכונים שלפניכם הם בגדר המלצה בלבד. חסר לכם מרכיב? לא נורא, אני בטוחה שתמצאו משהו אחר בירכתי המקרר שמשתוקק להתגלגל בסנדוויץ'.

 

איך מגלגלים? איך שבא לכם. כמו סיגר, כמו בלינצ'ס או מקופל לרבעים.

 

טורטייה תוצרת בית

 

חומרים (ל-20 טורטיות):

4 כוסות קמח

2 כפיות מלח

5 כפות שמן

1 כוס מים

 

וכך עושים:

1. לשים את כל החומרים לבצק גמיש, אם צריך מוסיפים עוד מעט מים. מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לנוח בטמפרטורת החדר כ-1/2 שעה.

 

2. מחלקים את הבצק ל-20 כדורים קטנים ומרדדים על משטח מקומח לעלה דק ועגול בקוטר 20 ס"מ.

 

3. מחממים מחבת (בלי שמן!) וכשהיא חמה מאוד-מאוד מניחים את הטורטיה. קולים אותה כ-1/2 דקה מכל צד ומורידים מהאש.

 

  • אפשר להכין את כל הטורטיות מראש ולשמור בתנור בחום נמוך, עטופות בנייר אלומיניום.

 

  • השיטה הפשוטה יותר: ממש לפני ההגשה מחממים את הטורטיה במיקרוגל - 10 שניות וזה הכל.

 

  • חייבים לחמם את הטורטיה לפני הגלגול (או להכין אותה "על המקום") - אחרת היא מתייבשת וקשה לעבוד ולגלגל אותה.

 

ראפ של עוף

 

הראפ הזה אידיאלי לניצול שאריות עוף משבת - ותרו על שלב טיגון העוף והוסיפו את העוף המבושל לגלגול.

 

נזדקק ל:

טורטיות כמספר הסועדים

 

לכל שתי מנות:

1/2 חזה עוף "דפוק" לשניצל (צד אחד של החזה)

זוקיני חתוך למקלות ארוכים

6 עגבניות שרי טריות או מיובשות

1 גבעול בצל ירוק

מיונז וחרדל

 

וכך עושים:

1. מחממים מחבת (רגיל, או גריל) עם מעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים את העוף.

 

2. מטגנים את העוף כ-2 דקות משני צדדיו. מוסיפים למחבת את רצועות הזוקיני ומטגנים / צולים גם אותם.

 

3. מרכיבים את המנה: מורחים על הטורטיה פס של חרדל ופס מיונז (שיחצו את הטורטיה לשניים). מניחים על כל טורטייה מחצית מחזה העוף, 3-2 רצועות זוקיני, 2-3 עגבניות ומחצית מהבצל הירוק. מגלגלים וטורפים.

 

ראפ בולגרית

 

במקום בולגרית אפשר לשים כל גבינה או תערובת גבינות אחרות שיש במקרר: גבינת שמנת, מלוחה, צפתית, צהובה ואפילו קוטג' (דיאטה, כבר אמרנו?).

 

נזדקק ל:

טורטיות כמספר הסועדים

 

לכל מנה:

פרוסת גבינה בולגרית

כף ממרח פסטו / עגבניות מיובשות / זיתים

1 פלפל קלוי

צרור קטן עלי רוקט

2-3 זיתים מגולענים

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

מורחים על הטורטייה את הממרח הנבחר ומסדרים במרכז את הגבינה, פלפל קלוי ורוקט - מגלגלים וטורפים.

 

ראפ סלט טונה

 

במקום טונה אפשר לשים פרוסות של פסטרמה או כל נקניק אחר.

 

נזדקק ל:

טורטיות כמספר הסועדים 

1 קופסת שימורי טונה, מסוננת

ביצה קשה לכל סועד

עלה חסה לכל סועד

3-4 זיתים לכל סועד

2-3 עגבניות שרי חצויות

מיונז מעט חרדל חריף

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

מורחים על הטורטיה מיונז וחרדל (את שניהם או רק אחד, אם רוצים). מרפדים את הטורטייה בעלה חסה ועליו מסדרים "פס" של טונה (בערך כף), פרוסות ביצה קשה, זיתים ועגבניות. ממליחים ומפלפלים, מגלגלים וטורפים.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורטיות אחרי המחבת. אפשר להכין מראש
צילום: איילת בן יוסף
עם חזה עוף. אידיאלי לשאריות
צילום: איילת בן יוסף
עם בולגרית. אפשר להחליף בכל גבינה אחרת
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים