דוד אפל: למנוע מהמשטרה לצותת לשיחות עם עורך דיני
לטענת איש העסקים אפל, המשטרה צותתה ללמעלה מ-80 אלף שיחות שנערכו בקו הטלפון בביתו. בין השאר צותתו לאשתו ולבנותיו הקטינות. עורך דינו, אלן דרשוביץ: "מעולם לא ראיתי התעללות כמו שראיתי במקרה הזה"
איש העסקים דוד אפל ויועצו החדש, עו"ד פרופ' אלן דרשוביץ, פנו אתמול (יום א') ליועץ המשפטי לממשלה בדרישה להוציא צו כללי, גורף וקבוע בו יורה למשטרה להימנע מהאזנה לשיחות שמקיים אפל עם עורך דינו ולשיחות אחרות עליהן חל חיסיון.
במכתב המיועד ליועץ המשפטי לממשלה, עליו חתום עו"ד אלדד יניב, המייצג את אפל, ביקשו להורות למשטרת ישראל או לכל רשות שלטונית אחרת להעביר לידי אפל את כל חומר החקירה המקורי שבידיהם, ובין היתר פסים מגנטיים עליהם הוקלטו שיחותיו של אפל.
במסיבת עיתונאים שקיים אפל היום הוא טען, כי מהחומר שהועבר אליו על ידי המשטרה עולה כי המשטרה האזינה ללמעלה מ-80 אלף שיחות טלפון שקיימו הוא ובני משפחתו בשנים האחרונות.
לדבריו, בין היתר הוקלטו שיחות שלו עם עורך הדין משה ישראל ושיחות של בני משפחתו. בין היתר מדובר בשיחות של בנותיו הקטינות, שיחות שלו עם אשתו, שיחות שלו ושל בני משפחתו עם רופאים שטיפלו בהם וכן שיחות של אפל עם הרב שלו.
לטענתו אף הוקלטו ותומללו שיחות של אורחים שהגיעו אליו ועשו שימוש בקו הטלפון שלו.
במסיבת העיתונאים לא השיב אפל לשאלות, אך טען כי הוא מדבר בכאב גדול לאחר שנודע לו על השיחות שהמשטרה צותתה להן.
"למעלה מ-180 יום נחקרתי במשטרת ישראל ואני מתייצב כאן ואומר שכבר היתה עלילת דם נגדי ויצאתי זכאי. גם זו עלילת דם ורק הכלים השתכללו והרסן השתחרר... הבאתי את אחד מעורכי הדין הטובים בעולם כדי שייעץ לי כיצד יוצאים מהסאגה הזו.
כשנודע לנו שהאזינו לשיחות של בנותי הקטנות נדהמנו, שהרי בכל מדינה מתוקנת זה לא יכול היה לקרות, זה גובל בחולניות ולא ניתן להשלים עם זה".
דרשוביץ: "אין סוף למה שהמשטרה תעשה במקרה הזה"
פרופ' דרשוביץ אמר כי במהלך 40 שנות עבודתו כעו"ד בארץ ובעולם לא נתקל בחדירה קשה כל כך לפרטיות.
"מעולם לא ראיתי התעללות כמו שראיתי במקרה הזה. הפעם היחידה שראיתי דבר כזה היתה כשייצגתי את שרנסקי, כשבברית המועצות האזינו לכל השיחות שלו.
זו החדירה הקשה ביותר לפרטיות ששמעתי עליה בדמוקרטיה. זה היה הלם עבורי לראות אילו שיחות הוקלטו. בין היתר יש שם שיחות בין בתו של אפל לחבר שלה, שיחות של אשתו עם הרופא שלה וגם שיחה שלו עם אשתו, שיחה אינטימית שהמשטרה כתבה הערה בנוגע אליה, לפיה אפל בדיכאון. על פי החוק רק דברים רלוונטים מתומללים בשיחות מוקלטות, ואני דורש ממר מזרחי (משה מזרחי) להסביר לנו איפה הרלוונטיות בשיחות הללו.
כל זה נעשה כדי ללחוץ על אפל בצורה בלתי נסבלת ואין סוף למה שהמשטרה תעשה במקרה הזה".
פרופ' דרשוביץ אמר, כי המשטרה מדליפה חומר שקרי לעיתונות וכי הוא דורש מהכנסת לשנות את חוק האזנות הסתר. עוד טען, כי מכיוון שמאזינים לכל שיחותיו של אפל, עורכי דין רבים מסרבים לייצג אותו ורק הוא לדבריו לא ייכנע. אם יצותתו לשיחותיו עם אפל, הוא יפעל בכל דרך כנגד המשטרה, הוסיף.
לטענתו אין ביכולתו כרגע לענות על שאלות ענייניות בנוגע לאישומים והחשדות נגד אפל מכיוון שהשלטונות מסרבים להעביר אליהם את חומר החקירה המלא.
תגובות
מלשכת היועץ המשפטי לממשלה נמסר: "בנושא האזנות הסתר נדרשת המשטרה לנהוג בזהירות יתירה מתוך מודעות לכך שסוד שיח הוא זכות יסוד חוקתית. המחוקק והפסיקה קבעו איזונים עדינים בין המאבק בםפשיעה ובין שמירה על זכויות היסוד. האמור נדון בהרחבה בהחלטת היועץ המשפטי בעניין ניצב מזרחי. באשר לנושאים ספציפיים שהעלת - מכתבך מועבר לממשלה להתייחסות הפרקליטות".
ממשרד המשפטים נמסר בתגובה: "הפרקליטות מנהלת את תיקיה בבית המשפט ואינה מתכוונת להיגרר למאבק תקשורתי, כפי שמנהלים מר אפל וסניגוריו. הדרך להתמודד עם כתבי אישום היא בבית המשפט וזה גם המקום הראוי להעלאת כל טענה בקשר לראיות. אם יש טענות בעניין חסיונות הרי שכידוע, הפרוצדורה להסרת חסיונות קבועה בחוק וככל שתועלנה טענות בעניין זה, בפני בית המשפט, הפרקליטות תשיב על-פי הנדרש".