יש הסכם להסדרת פעילות הטלוויזיה החינוכית
התחנה תשמור על ערוץ 23, תצא בהדרגה מערוץ 1 ומערוץ 2, ותקבל סיוע מהאוצר בתוכנית ההתייעלות. המכשול שנותר: השגת הסכמי פרישה של העובדים. יאיר שטרן: "זה מצב של לא חיים ולא מוות". וגם: "ערב חדש" בדרך החוצה
לאחר טלטלות רבות במעמדה, לאחר הקמת ועדות, מתן המלצות, קבלתן וסתירתן, ולאחר מאבק שיזמה חברת-הכנסת ענבל גבריאלי, הושג בלילה החולף (ה') הסכם שמסדיר את פעילותה של הטלוויזיה החינוכית. זאת בעקבות ההצבעה על חוק ההסדרים.
על-פי ההסכם, תשמור החינוכית על פעילותה בערוץ 23, ותצא בהדרגה מערוצים 1 ו-2 (שידוריה בערוץ 10 הופסקו בסוף אוקטובר האחרון). בערוץ 1 תפסיק החינוכית את שידוריה בסוף דצמבר 2004, ובערוץ 2 היא תשדר עד אוקטובר 2005, מועד תום החוזה שלה בערוץ. בערוץ 23 תמשיך התחנה לשדר עד ראשית 2006, אז אמורה להיקבע מתכונת שידורים חדשה בהסכמת שרי האוצר והחינוך.
התקציב שהוצע לתחנה על-ידי האוצר לשנת 2004 נשאר בעינו – 56 מיליון שקלים (קיצוץ חד מ-88 מיליון השקלים בשנה החולפת). בנוסף, הסכים האוצר לממן את עלויות הפיטורים והפרישה של 38 עובדים בתחנה, באופן שיצמצם את מספר העובדים בה מ-135 ל-97 עובדים. בתכנון: הצעת תמריצים לאותם עובדים (שלא ניתן לפטרם השנה בשל היותם עובדי מדינה), על-מנת שיסכימו לפרוש. כמו כן יזרים האוצר לחינוכית 2 מיליון שקלים נוספים במהלך השנה, עבור תהליך ההתייעלות. זאת בנוסף להערכות כי היציאה ההדרגתית מערוץ 1 תחסוך עוד כ-12 מיליון שקלים.
"מוות קליני"
בעבר אמרו נציגי החינוכית כי 56 מיליון שקלים יספיקו רק לתשלום משכורות ולא להפקות, כך שלמעשה הוא "לא יאפשר לחינוכית להתקיים". גם כעת אומר יאיר שטרן, ראש הוועדה המייעצת לטלוויזיה החינוכית, שעוד מוקדם לשמוח. "זה מצב של לא חיים ולא מוות", הוא אומר ל-ynet, "זה מצב של מוות קליני. גם אם יפרשו 38 אנשים – ואף אחד הרי לא מבטיח שזה יקרה - וגם אם זה יחסוך לנו עוד כ-15 מיליון שקלים, הרי שעדיין צריך לשלם 'שכר דירה' לערוץ 1, ואז שוב אנחנו במצב שאין כסף להפקות".
צח גרניט, היועץ לענייני תרבות של שרת החינוך לימור לבנת, אומר כי השרה, "שמראש התנגדה לסגירת התחנה, שמחה על ההסכם שיאפשר את המשך קיומה של החינוכית. אנחנו מקווים שהחינוכית תבצע את תהליכי ההבראה וההתייעלות הדרושים – כפי שכבר הוסכם ונקבע בדו"ח שטרן – כדי להמשיך את הפעילות הסידרה שלה".
ח"כית ענבל גבריאלי, שניהלה בשבועות החולפים במסגרת מאבקה נגד סגירת החינוכית מספר ישיבות עם נציגי האוצר ועם שר האוצר, בנימין נתניהו, אומרת ל-ynet כי "הצלחת המאבק התאפשרה על-ידי גיבוי של יו"ר ועדת הכספים אברהם הירשזון. אני מאוד שמחה שהאוצר נאות להסכים ולהבין את חשיבות השידור הציבורי-חינוכי. בעידן הרב-ערוצי יש צורך בתוכניות חינוכיות ומחנכות שלא נמצאות בערוצים אחרים, ולכן הייתי מוכנה ללכת עם זה עד הסוף". אחת מאבני הנגף בדרך, מספרת גבריאלי, הייתה התוכנית "ערב חדש", שבסופו של דבר הושגה הסכמה כי היא תצא מידי החינוכית בעתיד הלא רחוק. יחד עם זאת, ככל הנראה התוכנית לא תרד לחלוטין, אלא פשוט תעבור לידי ערוץ 1.
החינוכית. בקרוב בלי "ערב חדש"
מומלצים