שתף קטע נבחר
 

להשתולל עם נאצ'וס

הם יכולים לסבול כמעט כל דבר - בישול, טיגון, הקרמה בגבינה והטבעה ברטבים. איילת בן-יוסף מציעה מתכונים מהירים, שמנונים ומשביעים

עולם שלם של מתכונים מקופסאות מסתתר לו אי-שם בנבכי הרשת. השבוע היינו מצוננים. מוטי הרזה ואני ישבנו בבית מול המחשב וריחמנו על עצמנו, בפעם השניה החורף. ניסיתי לנצל את הזמן למשהו פודוקטיבי (כמו קידום המדור הצנוע) ונתקלתי בהמון מתכונים אמריקנים עד כאב. איך עושים קדרת טונה? מערבבים חבילת מקרוני-אנד-צ'יז (מקרוני עם אבקת-גבינות מוכנה) עם קופסת מרק פטריות וקופסת טונה ואופים רבע שעה. איך עושים פאי בשר? נוטלים אבקה להכנת בצק, מוסיפים מעט מים ולשים. מסדרים את הבצק ומעל יוצקים קופסת שעועית חריפה, צנצנת סלסה, נקניקיות פרוסות ומכסים הכל בשכבה של גבינה צהובה.

 

בהתחלה אמרתי "איכס", אבל אח"כ החלטתי לנסות. את רוב המרכיבים אין במילא להשיג בארץ, אבל מה שניסיתי לא היה רע ובעיקר היה מאוד מהיר, שמנוני ומשביע. מה עוד בחורה יכולה לרצות?

 

בתוך כל המהומה הטקס-מקסית הזאת התאהבתי בנאצ'וס (או בצורתם הציונית - "דוריטוס") - חומר גלם נהדר למגוון גדול מאוד של מנות. הפעם לקחתי אותו רק לכיוון המקורי שלו - המטבח המקסיקני. אבל "כיסחתי לו את הצורה", כמו שעושים באמריקה. הנאצ'וס יכולים לסבול כמעט כל דבר - בישול, טיגון, הקרמה בגבינה והטבעה ברטבים. לאחר זמן-מה הם הופכים רטובים ונפוחים. אבל אנחנו נשתדל לא להגיע למצב הזה ונזלול את הכל במהירות.

 

השבוע אני לא מציעה ארוחה מסודרת אלא כמה מנות על בסיס נאצ'וס (והתמחור הוא לפי מנה ולא לארוחה כולה). אפשר להמשיך ולהשתולל עם הרעיונות: להוסיף מטבלים (נסו למשל סלסה עם גבינת שמנת ובצל ירוק, הזוי אבל טעים), לשנות את הציפויים ולהתייחס לחטיפים הללו כתחתית לפיצה, מילוי לסנדוויצ'ים, או תוספות למרק.

 

לזניית נאצ'וס

 

החומרים:

1 חבילה גדולה "דוריטוס" בטעם טבעי או מקסיקני (או נאצ'וס מסוג אחר)

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ

1 קופסת שימורים קטנה של תירס (קל)

1 שן שום כתושה

1 פלפלון צ'ילי, בלי הזרעים, קצוץ דק (אופציונלי)

1 קופסה רוטב עגבניות לבישול או, סלסה (מתכון בהמשך)

חופן זיתים ירוקים, או שחורים קצוצים

מלח ופלפל שחור

1 כוס גבינה צהובה מגוררת (אופציונלי, לגרסה לא-כשרה) 

 

וכך עושים:
  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי פירור הבשר. מוסיפים שום, צ'ילי וזיתים ומבשלים עוד 2-3 דקות. מורידים מהאש ומסננים את הנוזלים והשומן העודף. מוסיפים את התירס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מרכיבים את המנה: נשתמש בתבנית מלבנית: 20X30. מרפדים את התבנית בשכבה דקה של נאצ'וס, משטחים מעליה חצי מכמות הבשר. שוב שכבה של נאצ'וס ומעליהם יוצקים רוטב עגבניות (בערך 1/3 קופסה). מעל הרוטב מסדרים את שארית הבשר ומעליו שכבה אחרונה של נאצ'וס. יוצקים עוד רוטב ומעליו ושולחים לתנור לרבע שעה. אוכלים כשהמאפה חם וקריספי.
  • בגרסה הטריפה: מוסיפים חצי כוס גבינה בשכבה האמצעית וחצי כוס נוספת מעל הכל. אופים עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. 

 

 

חטיפי נאצ'וס זריזים

 

החומרים:

1 שקית גדולה "דוריטוס" או נאצ'וס מסוג אחר

1 קופסה רוטב עגבניות לבישול או סלסה (מתכון בהמשך)

גבינת צ'דר / צהובה אחרת מגוררת

 

וכך עושים:

  1. מסדרים על צלחת את הנאצ'וס. שמם במרכז כל חטיף כפית סלסה ומפזרים מעל גבינה - שולחים את הצלחת למיקרוגל (כן, מיקרוגל!) לחימום מהיר בחום גבוה - עד שהגבינה נמסה (1-2 דקות, תלוי במכשיר). 

 

 

 

חטיפי נאצ'וס עם צ'וריסו

 

החומרים:

1 שקית גדולה "דוריטוס" או נאצ'וס מסוג אחר

1 קופסה רוטב עגבניות לבישול או סלסה (מתכון בהמשך)

4-5 נקניקיות צ'וריסו או מרגז

גבינת צ'דר / צהובה אחרת מגוררת 

 

וכך עושים:
  1. מטגנים את הנקניקיות טיגון זריז. מוציאים והמחבת וחותכים לטבעות.
  2. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  3. מסדרים על תבנית אפיה את הנאצ'וס. מניחים מעל כל חטיף כפית סלסה, פרוסת נקניקיה ומפזרים מלמעלה גבינה (לא חובה). אופים כ-10 דקות עד שהגבינה נמסה.

 

 

סלסה

 

החומרים:

3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות, ללא הזרעים

1 פלפל אדום (מתוק) קצוץ (ללא זרעים)

1 בצל אדום קטן, קצוץ דק-דק

2 כפות כוסברה, או פטרוזילה, קצוצה

2 שיני שום כתושות

לחריפות: בין חצי ל-1 פלפלון צ'ילי קצוץ, או טבסקו לפי הטעם

 

וכך עושים:

  1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומניחים בצד לנוח לחצי שעה לפני ההגשה.

 

 

סלט עם נאצ'וס

 

סלט ירקות "משודרג" עם נאצ'וס ושעועית לבנה - יכול להוות ארוחת ערב קלילה לזוג.

 

נזדקק ל:

1/2 ראש חסה עגולה - קצוצה

4 עגבניות קצוצות

2-3 בצלים ירוקים פרוסים

1/2 בצל אדום פרוס לטבעות

1/2 קופסת שעועית לבנה משומרת (לא במיץ עגבניות) או שעועית לבנה מבושלת (אפשר גם מוקפאת ומבושלת)

1 חבילה קטנה "דוריטוס" או נאצ'וס דומים

1 כף שמן זית

מלח ופלפל

 

וכך עושים:
  1. מסדרים בקערה מצע חסה, עגבניות, בצלים ושעועית, מוסיפים שמן ותבלינים ומערבבים. מרסקים מעט את הנאצ'וס - ומפזרים מעל הסלט. אוכלים מהר, לפני שהנאצ'וס סופגים נוזלים. 

 

 

  • לשומרי הכשרות: את כל המתכונים אפשר לעשות בלי גבינה ו/או מגבינה ללא-חלב כגון טופו או תחליפי גבינה מעובדים למיניהם.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לזניית נאצ'וס
צילום: איילת בן-יוסף
סלט עם נאצ'וס
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים