חשד: עשרות מורים רכשו תארים אקדמיים מזויפים
מוחמד גית, תושב חיפה, נעצר בחשד שמכר את התארים המזויפים מאוניברסיטה ממולדובה. למרבה התדהמה, עשרות מורים שקנו את התארים ונחקרו, לא הבינו למה המעשה פסול וטענו שרכשו את התעודות לצרכי העלאת שכר "בלבד". ועדת חינוך תקיים דיון דחוף בנושא
בית משפט השלום בחיפה האריך היום (ב') בחמישה ימים את מעצרו של מוחמד גית, המכנה עצמו "ג'ון אלן", החשוד במכירת תארים מזויפים למורים ומנהלי בית ספר.
גית, תושב חיפה, בן 55, נעצר אתמול בחשד שמכר לעשרות מורים ומנהלים המועסקים במערכת החינוך, תארים אקדמיים מזויפים מאוניברסיטה במולדובה.
חלק מהמורים שנחקרו, הודו שקנו את התעודות המזויפות אולם טענו כי לדעתם אין כל פסול בכך, כיוון שעשו זאת "רק" כדי להיטיב את שכרם.
החקירה נוהלה בשיתוף בין המשטרה לאגף החקירות במס הכנסה כאשר חוקרי מס הכנסה בודקים את הצעד הפיננסי ובוחנים כמה שילמו המורים לחשוד עבור תואר.
מהחקירה במפלג הונאות צפון במרחב גליל, בפיקודה של פקד דלית אלעד, עולה כי במשך תקופה ארוכה מכר גית את התארים מאוניברסיטת "יון קרנגה" במולדובה, לעשרות מורים ומנהלים בבתי ספר, תמורת עשרות אלפי דולרים.
הפרשה התגלתה בחודשים האחרונים, כאשר במשרד החינוך הבחינו בעשרות בקשות שהגישו מורים ומנהלים לתוספת שכר בגין תארים אקדמיים שנלמדו באוניברסיטה במולדובה. מאחר שהאוניברסיטה חדשה ואינה מוכרת למשרד החינוך, הוחלט במשרד ליצור עימה קשר ואז התברר כי מעולם לא למד בה אף אזרח ישראלי.
הנושא הועבר לטיפול המשטרה ובחקירה התברר כי עשרות המורים והמנהלים רכשו את התעודה בידיעה שהיא מזויפת. עד כה נחקרו כ-50 ממחזיקי התעודות, שאמרו במהלך חקירתם כי לא מצאו כל פסול במעשיהם. "לדבריהם, הם רכשו את התעודות לצרכי שכר בלבד, ולכן לא ראו בכך כל דופי", אמרה פקד אלעד.
עוד עולה מהחקירה כי התעודות זויפו באופן מקצועני וכי כנראה הזיוף נעשה במולדבה. "אנחנו מתכוונים לבדוק במולדובה את מידת שיתוף הפעולה עם האיש שנעצר, ובנוסף אנו דורשים את מעצרם של שני בניו, שאינם נמצאים כיום בארץ", אמרה פקד אלעד.
למשטרה התברר עוד כי החשוד נרשם במשרד התעסוקה כמובטל, ולא דיווח למס הכנסה על "העסק" ממנו הרוויח כסף רב. עוד עלה מהחקירה כי החשוד פתח שני חשבונות בנק על שם בניו ולשם הועברו הכספים.
"קבוצה קטנה פוגעת בכל המורים"
בהסתדרות המורים אומרים הערב שהם מגנים כל תופעה של רכישת תארים בחוסר הגינות וחוסר יושר ומחזקים את ידי המשטרה לטיפולה המהיר בעניין.
"יש מורים שהולכים ולומדים משפרים את השכלתם ביושר וחבל שקבוצה קטנה של מורים פוגעת בכלל ציבור המורים. אנחנו עדין לא יודעים מי הם המורים החשודים ואם הם שייכים להסתדרות אך לא נגן עליהם וכאשר זהותם תתברר יוחלט בהסתדרות המורים באילו צעדים לנקוט נגדם", אומרים בהסתדרות המורים.
יו"ר ועדת החינוך של הכנסת ח"כ אילן שלגי אמר ל-ynet: "יש פה ביזיון עצום למערכת החינוך. זו הפרשה השניה בשנים האחרונות וכנראה חמורה מקודמתה בה מורים ועובדי משרד החינוך רוכשים תעודות אקדמאיות לצורך קבלת הטבות שכר. אם הדברים אכן יתבררו כנכונים יש פה ביזיון עצום. המערכת תצטרך לדעת להתנקות בצורה יסודית".
ביום שלישי מתכוון ח"כ שלגי לקיים בועדת החינוך דיון דחוף בנושא, אליו יוזמנו נציגי ארגוני המורים, משרד החינוך, המשטרה והפרקליטות.