ארוחה של בוקר
פריטטה (חביתה משודרגת עם הפתעות), מאפינס אוכמניות ופלפלים ממולאים גבינה. שלוש הצעות מהירות לארוחת בןקר נפלאה
קחו, למשל, את האירופאים, שמתייחדים מדי בוקר עם הקונטיננטלית שלהם, ונשארים רגועים במשך כל היום. תוסיפו לזה את העובדה שארוחת הבוקר לא תפסה בישראל פופולאריות גבוהה במיוחד, כמו למשל, ארוחת הצהריים, ותבינו למה בעצם יש מלחמות במזרח התיכון.
אמי, שתחיה, תמיד הושיבה אותי בכוח כדי "לשים ביס בפה" לפני שאני רץ לבית הספר. ואם אתם חושבים שהיא טרחה לאכול משהו לפני שהטירוף של סדר היום שלה התחיל - אתם לגמרי לא בכיוון.
אני יודע שהיא צדקה, ו"שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום", אבל אם יש לי כמה דקות בבוקר, כדי לכרסם איזה טוסט עלוב עם חמאה, אני מעדיף פשוט להישאר במיטה ולישון עוד קצת.
בשבת הסיפור משתנה. יום החופשה שעוד לפנינו מאפשר לנו להקדיש מעט יותר זמן לעצמנו, בעיקר כשמדובר בשבת חורפית שממילא נעביר בבית. גם ההשכמה המתאחרת רק עוזרת לפתח תיאבון שאוטומטית מריץ אותנו למטבח.
התקנתה של ארוחת בוקר היא פשוטה, וכל הקונץ שזה לא ייקח הרבה זמן. היום נציע שלוש מנות מהירות ומפנקות לארוחת בוקר של שבת, שטובות מאוד גם ליום חול: מאפינס אוכמניות זריז, פריטטה (שהיא ארוחת בוקר שלמה במחבת אחד) ופלפלים ממולאים בגבינה.
פלפלים ממולאים בגבינה
חומרים (ל-2 סועדים, ב-20 דקות הכנה):
8 פלפלים ירוקים או אדומים מאורכים
200 גרם גבינה פטה
4 כפות פסטו
שמן זית
פלפל שחור, גרוס
הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים את ראשי הפלפלים ומסלקים בעדינות את הגרעינים והחלקים הבהירים והמרים. (מי שהקליפה מפריעה לו, יכול לקלות אותם קודם, להניח בשקית ניילון סגורה ולקלף).
3. מערבבים את הגבינה ושתיים מכפות הפסטו, מתבלים בפלפל. וממלאים את הפלפלים בכפית ומכסים בעזרת ראש הפלפל.
4. מניחים בתבנית ומטפטפים מעט שמן זית מלמעלה. אופים כ-15 שעה הפלפלים משחימים מעט. יוצקים את שארית הפסטו לפני ההגשה.
מאפינס אוכמניות
כמה זמן: 20 דקות ולא שניה יותר
חומרים (ל-12 יחידות):
½ 1 כוס קמח תופח
3 ביצים
1 כוס סוכר
150 גרם חמאה
1/3 כוס ריוויון
קליפה מגורדת מלימון אחד
50 גרם פקאנים מסוכרים, קצוצים
250 גרם אוכמניות (פחות או יותר)
הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
2. מערבלים היטב במעבד מזון את חמאה הסוכר לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מוסיפים גם את גרידת הלימון ואת הקמח וריוויון לסירוגין. בוחשים פנימה בזהירות גם את האוכמניות והפקאנים.
4. יוצקים לתבנית מאפינס משומנת במעט חמאה. אופים כ-15 דקות. אוכלים ונאנחים מנחת.
פריטטה
כמו כל הדברים הטובים באמת, נולדה החביתה המשודרגת הזאת, במטבח של איכרים עניים, שחיפשו משהו מזין ומשביע לפני שחזרו לשדה. ניתן בהחלט להחליף את הירקות במה שיש אצלכם במקרר.
חומרים (ל-2 אנשים רעבים):
2 כוסות של נקניקים או בשרים מעושנים, זיתים שחורים, עגבניות טריות ומיובשות, ירקות קלויים, פטריות ועשבי תיבול
4 ביצים
מעט גבינת פרמזן
מלח, פלפל
שמן זית או חמאה לטיגון
הכנה:
1. בקערה עמוקה טורפים את הביצים. מוספים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
2. ממיסים את החמאה והשמן במחבת טפלון. חשוב להשתמש במחבת כבדה, כדי שהחום יתפזר באופן שווה והחביתה לא תישרף בתחתיתה.
3. יוצקים למחבת את תערובת הביצים, ומטגנים אגב כיסוי על להבה בינונית כ-5 דקות, עד שהביצים נקרשות והחביתה "משתחררת" בתחתיתה.
3. הופכים את העסק בעזרת צלחת (אני לא מצליח אחרת) ומטגנים מהצד השני כ-3 דקות נוספות.
5. חותכים למשולשים. אוכלים ומחליטים לעבור למושב.