שתף קטע נבחר

 

דיאטה: לספור או לא לספור קלוריות?

ידע קלורי מאפשר לנו לבחור באופן עצמאי וחכם את המזונות שמתאימים לנו ולבנות תפריט שמתאים לאורח החיים של כל אחד מאיתנו

כולם מדברים על קלוריות, אבל למה בעצם הכוונה? האדם, כמו יצורים חיים אחרים, מסוגל לאגור אנרגיה כדי להשתמש בה בשעת הצורך, ולפי הנתונים האחרונים, הביא את היכולת הזו לשיאים מדהימים. הגוף מקבל את חומר הדלק מהמזון שאנחנו אוכלים וממחסני השומן שבהם הוא משתמש בין הארוחות או בזמן צום ממושך, וכמובן בזמן דיאטה.

 

כמות האנרגיה במזון נמדדת ביחידת מידה שנקראת קלוריה. הערך הקלורי של המזונות נקבע לפי מרכיביהם העיקריים - פחמימות, שומנים וחלבונים. מגרם אחד של פחמימה או חלבון מפיק הגוף אנרגיה השווה ל-4 קלוריות, ואילו מגרם אחד של שומן - 9 קלוריות.

 

היום, למזלנו, כבר אין צורך בכל החישובים האלה. כמעט על כל מוצר רשום הערך הקלורי. לצערי, רוב היצרנים מתייחסים רק ל-100 גרם. זו כמות וירטואלית שאינה נותנת תמונה מדויקת, והאחריות של כל אחד מאיתנו היא לעשות את החישוב הקלורי של המנה בעצמו. יש אנשים שנתקפים צמרמורת מעצם המחשבה על ספירת קלוריות, ויש הנשבעים כי ספירת קלוריות היא השיטה המשיגה תוצאות. זו גם דעתי, כל עוד הספירה היא אמצעי ולא מטרה, ובתנאי שמשתמשים בה בצורה הגיונית.

 

רוב הדיאטות להרזיה מבוססות על תפריט מופחת קלוריות, לכן ידע קלורי נותן לנו את האפשרות לבחור באופן עצמאי וחכם את המזונות שמתאימים לנו ולבנות תפריט שבאמת מתאים לאורח-החיים של כל אחד מאיתנו. חשוב גם לזכור שספירת קלוריות היא בסך הכול אמצעי לתכנון, בקרה ושליטה, ולא מטרה בפני עצמה מכיוון שממילא אי-אפשר לדייק לחלוטין בספירת קלוריות וגם - מוטב לזכור סכומי קלוריות עגולים במקום לזכור סכום מגוחך של 47.8 קלוריות.

 

הכותבת היא מרכזת סדנאות לירידה במשקל בהרצליה מדיקל סנטר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
מוטב לזכור סכומי קלוריות עגולים
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מומלצים