שתף קטע נבחר

ארגון הבריאות העולמי קורא לפעול בדחיפות לקידום ההנקה

הארגון פרסם אמש שורת הנחיות לממשלות העולם לעידוד ההנקה. הסיבה: שיעור ההנקה העולמי הנמוך, שאינו עולה על 35 אחוז. בישראל המצב טוב בהרבה: יותר מ-70 אחוז מהישראליות מניקות בחודשים הראשונים שאחרי הלידה

ארגון הבריאות העולמי, יחד עם ארגון יוניצף, קרא אתמול (שלישי) לממשלות העולם לפעול בדחיפות לקידום ההנקה. במסמך מפורט שהכנתו נמשכה שנתיים, מציינים הארגונים כי שיעור ההנקה העולמי הנמוך הוא מדאיג, ופוגע בבריאות התינוק. בישראל, לעומת זאת, התמונה מעודדת יותר: שיעור ההנקה הוא בין הגבוהים בעולם.

 

"אין אימא שאינה יכולה להניק" אמרה ד"ר לי ז'ונג-ווק, מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, "על ממשלות העולם למצוא דרכים כדי ליישם את האסטרטגיה החשובה לעידוד ההנקה".  לדברי הארגונים, ההימנעות מהנקה טבעית במשך ששת החודשים הראשונות לחיי התינוק, מהווה גורם סיכון עיקרי לתחלואה ותמותה, מאחר ותחליפי החלב אינם מעניקים לתינוק את המרכיבים הדרושים לו להמשך גדילתו ובריאותו.

 

"תת תזונה גורמת ליותר מ-50 אחוז ממקרי המוות בקרב ילדים בני חמש ומטה" אמרה ד"ר לי, "והנקה מפחיתה דרמטית את שיעור התמותה, כיוון שחלב האם מכיל את כל המרכיבים להם זקוק התינוק בחודשיו הראשונים".

 

במסמך המפורט, מציגים הארגונים את יתרונות ההנקה בששת החודשים הראשונים לחיי התינוק. חלב האם, כך נכתב, כולל מרכיבי תזונה, נוגדנים, הורמונים, חלקי מערכת חיסונית וחומרים נוגדי חימצון להם זקוק התינוק כדי לשגשג. החלב מגן על התינוק מפני שילשול, זיהומי מערכת הנשימה ומסייע להתפתחות מערכת החיסון.

 

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי, עומד שיעור ההנקה הכלל עולמי על לא יותר מ-35 אחוז במשך ארבעת החודשים האחרונים. לעיתים קרובות מידי, אומרים בארגון, מזדרזות אמהות להשתמש בתחליפי חלב, המעודדים מחלות והתפתחות מאוחרת או לקוייה של הילד.

 

על אף ממוצע ההנקה העולמי הנמוך, מציגים נתוני משרד הבריאות תמונת מצב מעודדת יותר אצלנו: על-פי הנתונים, 85% מהיולדות בישראל בוחרות בהנקה. בגיל שלושה חודשים 70 אחוז מהיהודיות מיניקות. כשהתינוק בן חצי שנה מיניקות 46 אחוז מהיהודיות, ומוסיפות האכלה באמצעים אחרים. רוב האמהות מפסיקות להניק כיוון שהתינוק בכה ולא רצה להמשיך לינוק, או לאחר שלא היה להן, לדבריהן, מספיק חלב.

 

שיעור ההנקה בקרב המגזר החרדי אף גבוה יותר: 96% מהחרדיות מתחילות להיניק לעומת 92% מהדתיות ו-76% מהנשים החילוניות. בקרב נשים חילוניות משך הנקה ממוצע הוא 22 שבועות לעומת 30 שבועות בקרב דתיות ו-33 שבועות בקרב חרדיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נשים רבות מזדרזות להשתמש בתחליפי חלב
מומלצים