בממשל: "בוש יתקשה לספק את הסחורה לשרון"
סבב השיחות בין וייסגלס לרייס מתארך ביום נוסף. הלילה הציג ראש לשכת רה"מ מהלך של נסיגה מכל עזה, למעט "פילדלפי", ומארבע עד שש התנחלויות בגדה. אולם גורמים אמריקנים מעריכים: וושינגטון תתקשה להעניק את התמורה המיוחלת - הכרה בגושי ההתיישבות והתנגדות פומבית לזכות השיבה. מה הם כן יתנו? התנגדות ליוזמות דוגמת ז'נווה, כל עוד ערפאת בשלטון
ישראל תתקשה להשיג מהממשל האמריקני הכרה בגושי ההתיישבות הגדולים בגדה, בתמורה לנסיגה מרצועת עזה ומארבע עד שש התנחלויות מבודדות בשומרון. כך העריכו גורמים אמריקנים בשיחה עם ynet, בתום יום דיונים נוסף בין המשלחת הישראלית בראשות עו"ד וייסגלס לבין הצוות האמריקני בראשותה של קונדוליזה רייס.
הלילה נועדו שוב הצוותים ללא התקדמות ממשית, והוחלט להאריך את סבב השיחות ביום נוסף - השלישי ברציפות. בצד האמריקני הסבירו את חוסר ההתקדמות בכך שצמרת הממשל טרודה במעקב אחר ועדת החקירה לאירועי ה-11 בספטמבר.
הצוות הישראלי בראשותו של דב וייסגלס, ראש לשכתו של שרון, ניסתה להשיג הכרה אמריקנית באופיים המיוחד של גושי היישובים הגדולים - אריאל, גוש עציון ומעלה-אדומים. מדובר באחד התנאים העיקריים אותם הציב שר האוצר נתניהו לתמיכה בתוכנית ההתנתקות.
בשומרון: 4 עד 6 מועמדות לפינוי
וייסגלס הציג את התוכנית בפני היועצת לביטחון לאומי רייס. הוא דיבר על נכונות ישראלית לפינוי של כל הרצועה, למעט הציר הדרומי "פילדלפי", וארבע התנחלויות מבודדות בצפון השומרון: גנים, כדים, שא-נור וחומש. ייתכן שגם חרמש ומבוא-דותן הוזכרו כמועמדות לפינוי.
אולם לצוות האמריקני בראשותה של רייס יש קושי רב להסכים מראש על תמורה מדינית בנושא, אשר נתפס כחלק מהסדר הקבע. כלל לא מובטח שהאמריקנים יסכימו לשלם מראש בעמידה פומבית לצדה של ישראל בנושא גושי ההתנחלות או התנגדות לזכות השיבה, בתמורה למהלך ישראלי גדול של נסיגה בעזה ובגדה.
ככלל, הממשל אינו שש להעניק לישראל תמורה מדינית כלשהי אם ישראל תבחר, בסופו של דבר, באופציה של נסיגה מעזה בלבד, מבלי לפנות התנחלויות בגדה. לאמריקנים יהיה נוח יותר להציג תמורה מדינית בדמות הבטחה שלא לתמוך ביוזמת שלום חדשה, דוגמת יוזמת ז'נווה, כל עוד יאסר ערפאת עומד בראש ההנהגה הפלסטינית.
התמורה האמריקנית ליוזמת שרון היא קריטית משני טעמים: ראשית, כדי שלא להצטייר מול ארגוני הטרור כמי שנסוג תחת אש מהרצועה מבלי לשפר מעמד בחזית אחרת - בגדה. שנית, כדי להשיג את תמיכת השרים, נתניהו ולבנת בראשם, ולאחר מכן את זו של הכנסת, במהלך המדיני השנוי במחלוקת.
לפי שעה, העיניים נשואות אל ביקורו הקרוב של ראש הממשלה בוושינגטון, ככל הנראה באמצע החודש הבא, במהלכו אמורים הדברים להיסגר באופן סופי מול הנשיא בוש. קודם לכן יגיע שוב לירושלים, כנראה כבר בשבוע הבא, שליחי הבית-הלבן ומחלקת המדינה - סטיב האדלי, אליוט אברמס ו-וויליאם ברנס.