שתף קטע נבחר

 

סוני תשיק את הספר האלקטרוני הראשון

פיליפס, סוני ו-E Ink ישיקו בחודש הבא ספר אלקטרוני לגמרי, שבניגוד להתקני E-Book קודמים ששווקו, מבוסס על דיו דיגיטלי. המכשיר ישקול 190 גרם וניתן יהיה להוריד עבורו תכנים מהאינטרנט

פיליפס, סוני וחברת E Ink הכריזו ביום רביעי כי באפריל 2004 יחלו להפיץ ספר אלקטרוני (E-Book), המבוסס על טכנולוגיית תצוגה של דיו דיגיטלי. המוצר יופץ על ידי סוני, והוא מבוסס על טכנולוגיית תצוגת הנייר האלקטרונית של פיליפס ודיו אלקטרוני של E Ink.

 

גודלו של ה-Librie 1000-EP - מסך המציג גירסה דיגיטלית של ספר - חצי מספר בכריכה רכה. המכשיר, עם מסך שישה אינץ' ורזולוציה של 600 על 800 פיקסלים, יכלול 10 מגהבייט זיכרון, שעל פי סוני, יספיקו לאחסון 20 ספרים.

 

המכשיר יצויד גם בממשק USB 2.0, שיאפשר הורדת ספרים מהרשת, ובחריץ הרחבה להוספת כרטיס ממורי סטיק. משקלו של המכשיר 190 גרם, ומידותיו 12.6 X 19 X 1.3 ס"מ. הוא יכלול רשמקול מובנה, מקלדת, רמקולים ואוזניה.

 

התקן צבעוני נמצא בפיתוח

 

הדיו האלקטרוני בו נעשה שימוש ב-Librie מוצג בעזרת קפסולות זעירות, בהן נמצאים חלקיקים הצפים בדיו שחור. כאשר מפעילים עליהן מטען חשמלי חיובי, החלקיקים השחורים עולים כלפי מעלה אל פני השטח של הקפסולה. כאשר מפעילים מטען שלילי, החלקיקים הלבנים עולים אל פני השטח של הקפסולה. כך נוצרת תמונה בשחור לבן. שלא כמו במסכי LCD, הרכיבים אינם זקוקים להארה אחורית על מנת להציג תמונה.

 

התקני תצוגה העושים שימוש בדיו אלקטרוני נוטים לצורך אנרגיה פחותה ממסכי LCD. הטכנולוגיה משמשת במקומות שונים, כמו מסכי תצוגה בשדות תעופה ותחנות רכבת. לדברי E Ink, הטכנולוגיה עשויה לשמש בעתיד גם במילונים דיגיטליים, טלפונים סלולריים ומחשבי כף יד, כאשר החברה מפתחת כעת התקן תצוגה צבעוני.

 

בניגוד למסכי LCD הנמצאים בשימוש כיום, ומציגים צפיפות של 72DPI בלבד, מציג ה-Librie צפיפות של 170DPI. המסך מסוגל להציג ארבעה גווני אפור, באמצעות שינוי רמת הצפיפות באזור מסוים, בדומה להדפסת תמונה למשל.

 

עתיד ההוצאה לאור

 

הספרים הדיגיטליים הוכתרו בעבר כעתיד של ההוצאות לאור וכאמצעי קריאה קל וידידותי יותר מספרים. יצרניות מובילות, ביניהן מיקרוסופט, שפיתחה פורמט E-Book משלה, תלו תקוות בטכנולוגיה העתידנית, אך תגובת הצרכנים היתה מהוססת הן בגלל המחירים הגבוהים, והן עקב בעיות טכנולוגיות.

 

מכשירי הקריאה הממוזערים שפותחו בעבר, סבלו מבעיות עליהן הצביעו גם היצרנים. ביניהן: חוסר בהירות מספקת בעת הקריאה ובעיות תצוגה שונות. המכשיר החדש אמור לכלול תצוגה משופרת עם רמת בהירות דומה לנייר.

 

כתוצאה מכך, בספטמבר 2003 הפסיקה הוצאת הספרים האמריקנית ברנס ונובל, למכור גירסאות דיגיטליות של ספריה. אולם בדצמבר 2003 ניסתה חברת אדובי, יצרנית תוכנת אקרובט המציגה מסמכים בצורה תקנית על מערכות הפעלה שונות, לעורר את השוק, באמצעות פתיחת חנות מקוונת לספרים אלקטרוניים והצעת כותרים בחינם.

 

התכנים יהיו מוגנים

 

ג'ים וניגר, מנהל טכנולוגיות תצוגה בפיליפס אומר כי, "בעוד שהרגלי ההאזנה למוזיקה והצפיה בסרטים השתנו עם פיתוחם של מכשירי אלקטרוניקה בידורית ניידים, הרגלי הקריאה נותרו כשהיו במשך שנים". לדבריו, "רמת הקריאות ואיכות התצוגה, בשילוב העיצוב הקל והדק של המכשיר עצמו - יביאו למהפכה בדרך בה אנשים קוראים".

 

 

מ-E Ink נמסר עוד כי מכיוון שהמכשיר צורך חשמל רק כאשר משתנה התמונה, הוא מסוגל להציג למעלה מ-10,000 דפים בטרם יש צורך להחליף סוללות.  זהו המוצר המסחרי הראשון של טכנולוגיית התצוגה העתידית, ומחירו ביפן יהיה כ-40,000 ין (כ-1,700 שקל).

 

לדברי סוני התכנים שיהיו זמינים להורדה למכשיר, יהיו מוגנים בטכנולוגיית הגנה על זכויות יוצרים הנקראת Open Magic Gate (או OpenMG), שלא תאפשר ככל הנראה העתקה של התכנים ממכשיר למכשיר. התכנים יהיו זמינים הורדה עבור דמי מנוי של כשני דולר בחודש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים