שתף קטע נבחר

 

להרשים בלי להתאמץ: אגסים ביין בציפוי שוקולד

רוצים קינוח מהיר שיעשה המון רושם? הנה מנה פשוטה להכנה - אך מפוארת - שאפשר להכין היום ולהרכיב מחר

המרכיבים (5 מנות):

לאגסים:

1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן יבש

3/4 כוס סוכר, או לפי הטעם

1 תרמיל וניל חצוי (או 1 כף תמצית וניל טובה)

5 תרמילי הל

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

5 אגסים בשלים אך לא רכים מדי, קלופים (משאירים את העוקץ)

לציפוי השוקולד:

300 גרם שוקולד מריר (או שוקולד חלב), קצוץ

3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת לקצפת

3 כפות גלוקוזה או סירופ תירס (ברשתות השיווק ובחנויות הקונדיטוריה)

50 גרם חמאה (או מרגרינה) רכה, חתוכה לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:
  1. האגסים: שמים בסיר את היין, הסוכר, תרמיל הווניל, תרמילי ההל וקליפת הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות ברתיחה קלה. מוסיפים את האגסים ומבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות. מקפידים לא לבשל את האגסים יתר על המידה, כדי שלא יהיו רכים מדי (ואז העוקץ עלול להינתק, ויהיה קשה למדי לטבול אותם בציפוי).
  2. בינתיים מכינים את ציפוי השוקולד: שמים את השוקולד בקערה. שמים את השמנת בסיר, מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד שבקערה. משהים כ-3 דקות ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים את הגלוקוזה (או סירופ התירס) ואת החמאה ומערבבים. מצננים קצת ומקררים.
  3. מסננים את האגסים מהסירופ ומספיגים קלות במגבות נייר.
  4. מחממים את הציפוי כדקה, תוך ערבוב, בסיר על הכיריים או במיקרוגל, עד שהוא נוזלי (נזהרים לא לחרוך).
  5. אוחזים בזהירות בעוקץ של האגסים וטובלים אותם בשוקולד, כך שיצופו לגמרי מכל הצדדים. מעבירים בזהירות לצלחת הגשה. שומרים בטמפרטורת החדר עד להגשה.

 

  • אפשר להכין מראש? רשמית אפשר להכין עד יומיים מראש, אבל האגסים יהיו הרבה פחות יפים מאגסים שהוכנו זה עתה, מפני שצבעו של ציפוי השוקולד השוהה בקירור הופך ממבהיק למט. לכן אנחנו מציעים להכין מראש את:

 

  1. הציפוי (הוא נשמר 4 ימים במקרר, וחודשיים במקפיא. מפשירים כ-30 שניות במיקרוגל או דקה-שתיים בסיר על הכיריים).
  2. האגסים (הם יישמרו עד יומיים במקרר, בתוך הסירופ).

 

את מלאכת הציפוי יש לבצע עד שעתיים לפני ההכנה, ולשמור בטמפרטורת החדר.

 

רגע, אבל נשאר לי המון סירופ אחרי סינון האגסים

 

את הסירופ שנותר מבישול האגסים אפשר להקפיא, ולהשתמש בו בפעם הבאה שמבשלים אגסים. חוץ מזה, מדובר גם ברוטב מצוין לגלידה או לקרפים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנה מרשימה וקלה להכנה. אגסים בשוקולד
מגזין שף
לאשה בפייסבוק
מומלצים