השר שלום הודיע: אתמוך בתוכנית ההתנתקות
שר החוץ נועד עם שרון, שהבטיח לו כי הפרסומים על שינויים בממשלה אינם נכונים. אחר הצהריים הצטרף שלום לעמיתיו לבנת ונתניהו והודיע על תמיכה בהתנתקות: "נידרש לפנות ישובים לטובת חיזוקם של אחרים. דווקא בגלל זה אנו זקוקים לאחדות מלאה בעם ובתנועה"
סוף ההתלבטות: שר החוץ סילבן שלום, עד לא מזמן - ממתנגדיה הבולטים של תוכנית ההתנתקות, הודיע אחר הצהריים (יום ב') כי השתכנע לתמוך בתוכנית. בזאת נפל למקומו "החלק האחרון בפאזל" של שרי הליכוד, מבחינתו של ראש הממשלה.
"תנועת הליכוד שחרטה על דגלה את תנופת הישוב ביש"ע מדברת על פינוי ישובים. צמחתי בתנועה הזאת, ינקתי את ערכיה ואני מכיר את עוצמת הכאב והוויתור. מדובר בסוגיה קשה ביותר עבורי. אנו עומדים היום בפני הכרעה שבה נידרש לפנות ישובים לטובת חיזוקם של אחרים. דווקא בגלל זה אנו זקוקים לאחדות מלאה בעם ובתנועה", הסביר השר שלום במסיבת עיתונאים שכינס במשרד החוץ.
הוא הוסיף: "למרות הלבטים הרבים, החלטתי לתמוך בתכניתו של ראש הממשלה ולפעול לכך שישום התכנית יביא אכן ליצוב המצב המדיני-בטחוני ולקידום הסדר שלום עתידי בינינו לבין הפלסטינים".
שלום אמר את הדברים בעקבות פגישה שקיים הבוקר עם ראש הממשלה. שרון ניסה להרגיע את שלום בדבר עתידו כשר החוץ בממשלת אחדות עם העבודה: "אעשה כל שביכולתי כדי שהרכב הקואליציה הנוכחי יישמר. אני חושב שהממשלה הנוכחית טובה מאד, וכל הפרסומים על שינויים כאלה או אחרים בממשלה הם מופרכים", אמר.
פרשנות: החלטה שבאה באיחור
החלטתו של שר החוץ לא צריכה להפתיע. שלום נשאר אחרון מבין בכירי הליכוד המשמעותיים, שטרם הביעו את עמדתם הרשמית והחד משמעית בנוגע לתוכנית ההתנתקות, וזה לא הוסיף לו נקודות. לו היה שלום דמות שהציבור מקשיב לה ללא עוררין, הוא יכל להרשות לעצמו את ההמתנה הזאת. או אז, החלטתו היתה משנה גורלות, אולי קובעת את עתיד המשאל.
אלא שעכשיו, כאשר עמיתיו, לימור לבנת ובנימין נתניהו, החליטו, לאחר שדרישותיהם ייתגמשו, כפי שהם טוענים, או לאחר שהם ראו כי אין דרך אחרת - כפי שיאמרו בסביבת שרון - לתמוך בהתנתקות ולרכב על הסוס המנצח, הודעתו של שר החוץ נראית מעט רע, שלא לומר פתטית. להודיע על עמדתך אחרי שכולם, כולל נתניהו, עשו זאת - זה כבר מהלך מוזר לשמו.
לו היה שר החוץ בוחר להתנגד לתוכנית, הוא היה למעשה בוחר במו ידיו להתנתק מכסאו. הצטרפותו אל מחנה התומכים בהתנתקות אינה הופכת אותו לגיבור היום, אבל היא מורידה משר החוץ את את הנטל הכבד הטמון בהובלת מחנה שרוב הסיכויים שהולך להפסיד. שלום אומנם לא יתבלט בתור קובע סדר יום ציבורי, אבל הוא יוכל לשבת בנינוחות על כסאו ולהתבונן בשקט, בלי יותר מעשים, על המתרחש.
כעת, כששרון השיג כמעט את כל מה שרצה, נותרו רק עוד כמה משימות: להוציא את התומכים לקלפיות ביום המשאל, לנהל ממשלה יציבה וכמובן, לצלוח את מבחן היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, שבמילה אחת, בדקה אחת ממש - יכול לסיים את כל הפרק הזה בהיסטוריה הפוליטית של ישראל.