RIAA ביטלה את תוכנית ה"חנינה"
תוכנית Clean Slate שיזמה התאחדות תעשיית המוזיקה האמריקנית בספטמבר 2003 הגיעה לקיצה. התוכנית, שהבטיחה חסינות משפטית לגולשים שיודו בשיתוף קבצים - זכתה לביקורות והיוותה עילה לתביעה משפטית נגד ההתאחדות
RIAA, התאחדות תעשיית המוזיקה האמריקנית, ביטלה את תוכנית "החנינה" שלה, Clean Slate (לוח חלק), שהגנה, לכאורה, על גולשים שהודו בשיתוף קבצים באופן לא חוקי מפני תביעות. התוכנית הושקה בחודש ספטמבר 2003, כאשר החלה RIAA לתבוע משתמשים פרטיים על הפרת זכויות יוצרים.
במסגרת התוכנית נדרשו חשודים בשיתוף קבצים לפנות להתאחדות, להודות בכתב כי אכן שיתפו קבצי מוזיקה ברשת, ולאחר מכן למחקם מממחשבם. בתמורה, RIAA התחייבה שלא להגיש נגדם תביעה משפטית. אך הגולשים לא היו חסינים מפני תביעותיהם של יוצרים או חברו מוזיקה אחרות.
בזמן שגולשים רבים, 1,108 על פי RIAA, ביקשו להרשם לתוכנית, התייחסו אליה המבקרים כתרמית, שמוליכה שולל את הגולשים, מכיוון שתעשיית המוזיקה לא תוכל בשום אופן למנוע הגשת תביעות נגד גולשים שהודו כי שיתפו קבצים בצורה פיראטית.
"זו היתה התחזות"
אריק פארקי, תושב קליפורניה, תבע את RIAA, והאשים אותה בהתנהלות עסקית שתכליתה הונאת הציבור. לדבריו, מטרת התוכנית היתה לגרום לאנשים להפליל את עצמם מבלי שיזכו להגנה משפטית מלאה. פארקי דרש מבית המשפט להוציא צו מניעה נגד התוכנית.
במסמכים שהגישו פרקליטי RIAA לבית משפט ביום ו', ביקשה ההתאחדות לבטל את התביעה בטענה כי העניין הפך לשנוי במחלוקת, וכי התוכנית בוטלה בתחילת אפריל 2004. "RIAA הגיעה למסקנה שהתוכנית אינה נדרשת ואינה ראויה, וביטלה אותה מרצונה החופשי", נכתב בבקשה. מ-RIAA נמסר כי היא תכבד את תנאי התוכנית כפי שחתמו עליהם הגולשים.
פרד וון לומן, עורך דין בכיר המתמחה בקניין רוחני ומועסק בחזית האלקטרונית (EFF), ארגון שנאבק למען זכויות האדם בעידן המידע, אמר כי RIAA אינה יכולה למנוע ממחזיקי זכויות יוצרים לתבוע אנשים שחתמו על התוכנית. "התוכנית הגיעה לכותרות וכעת ברור למדי שהמטרה העיקרית היתה להשתמש באיום המשפטי", אמר. "זו היתה התחזות מלכתחילה".