שתף קטע נבחר

סין: עשרות תינוקות מתו מתחליפי חלב מזוייפים

התינוקות, ממחוז עני במזרח המדינה, אכלו תחליפי חלב זולים שהכילו כמות מזערית של מרכיבים תזונתיים. הם לקו בתת-תזונה וחלקם מתו בבית החולים לאחר שראשם התנפח למימדים חריגים אך גופם נותר זעיר. ראש הממשלה: תהיה חקירה יסודית והיצרנים ייענשו

עשרות תינוקות במזרח המדינה מתו מתת-תזונה בשנה האחרונה לאחר שאכלו תחליף חלב זול ומזוייף, שלא הכיל מרכיבים תזונתיים כלל, כך דיווחה סוכנות הידיעות הסינית הרשמית וכלי תקשורת במדינה.

 

העיתון "צ'יינה דיילי" דיווח היום (ג') כי ראש ממשלת סין, וון ג'יאבאו, הבטיח שהנושא ייחקר ביסודיות, וכי היצרנים של המוצרים הקטלניים ייענשו בחומרה. עוד דווח שצוות מטעם רשות המזון והתרופות של סין יצאו לאזור העיר פויאנג שבמחוז אנהוי, מחוז כפרי שרוב אוכלוסייתו ענייה, כדי לחקור את הפרשה.

 

על פי הדיווחים בכלי התקשורת בסין, כ-50 או 60 תינוקות מתו בשנה האחרונה מתת תזונה אחרי שצרכו את תחליפי המזון המזוייפים המיוצרים בצפון המדינה. עוד דווח כי ישנם לפחות עוד 200 תינוקות, רובם בני שלושה עד חמישה חודשים, הסובלים מאותם תסמינים. 

 

רופאים במחוז סיפרו שראשם של התינוקות החולים גדל באופן חריג, בעוד גופם מאבד ממשקלו באופן ניכר. חלק מהתינוקות מתו ימים ספורים לאחר שהחלו לצרוך את התרכובת המסוכנת ואילו תינוקות אחרים חלו מאוד ואושפזו בבתי חולים.

 

"הבת הבכורה שלי חלתה כשהייתה בת ארבעה חודשים בלבד אחרי שאכלה את אחד מתחליף המזון הללו", סיפר תושב המחוז לטלוויזיה הסינית. הוא סיפר שהבחין שבתו חולה כשלא הסכימה להמשיך ולאכול את התרכובת שרכש עבורה. "לפני כן סברתי שהפנים שלה משמינות כי היא בריאה ועולה במשקל וגדלה במהירות. אולם כשאושפזה בבית החולים התקשו הרופאים למצוא ורידים כדי לחבר אותה לעירוי, משום שגופה היה רווי מים ונפוח.

 

מומחים ציינו שהתרכובות הכילו כמויות מזעריות של מרכיבים תזונתיים. חלק מהתרכובות המזוייפות הכילו פחות מגרם אחד של פרוטאין - 1/18 מהכמות הרצויה על פי התקן, ולא הכילו מרכיבים חיוניים כגון ברזל ואשלגן.

 

סוכנות הידיעות איי.פי דיווחה שתחליפי החלב נמכרו בחנויות בעיר פויאנג, שם מתפרנסים התושבים ממשכורות של כ-240 דולר לשנה.  הטלוויזיה הסינית דיווחה ששלטונות המחוז אסרו זה מכבר על מכירת תחליפי החלב הזולים הללו, אולם הם עדיין נמכרים באזורים הכפריים במחוז.

 

בסוף השבוע פשטו פקחים על שווקים בפויאנג והחרימו אלפי אריזות של מוצרים מזוייפים, מוצרים שלא קיבלו את אישור מועצת הבריאות הסינית או מוצרים שפג תוקפם. ברוב המקרים, כתובת היצרן על המוצרים הייתה כתובת פיקטיבית, שאינה קיימת במציאות.

 

הדיווחים בכלי התקשורת הרשמיים של סין והתגובה הנחושה של השלטונות מעידים, לדעת פרשנים, על רצונה של סין למגר את התופעה הרווחת של זיוף מוצרים - החל מרפידות בלמים, דרך אלכוהול ועד תרופות. פרשנים מציינים כי הנפגעים העיקריים מאותם מוצרים זולים ומזוייפים הם התושבים העניים והבלתי משכילים בסין, שאינם מודעים לסכנות של צריכת מוצרים זולים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
התינוקות מתו מתת תזונה (ארכיון)
צילום: איי פי
צילום: רויטרס
הבטיח חקירה יסודית. ראש הממשלה ג'יאבאו
צילום: רויטרס
מומלצים