שתף קטע נבחר
 

שני רטבים למנגל

צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול שמתאים גם להשרייה וגם להגשה עם בשר בקר ומרינדת מייפל ותבלינים לבשר עוף. שני מתכונים שישדרגו לכם את הבשר

אז גם אנחנו ברוח יום ההולדת של המדינה יוצאות לנפנף. הפעם בחרנו לצייד אתכם בשני מתכונים שמלווים את הבשר ונותנים לו את הטעם - הרטבים.

 

הראשון הוא הצ'ימיצ'ורי המנצח, והוא הולך נהדר גם כתוספת לבשר בקר (סטייקים , צלעות) לאחר הצלייה וגם מעולה כמרינדה, כלומר להשרות בו את הסטייקים מספר שעות לפני הצלייה.

 

המתכון השני, על בסיס רוטב מייפל מיועד לבעלי הכנף, שתמיד עובדים יפה עם רוטב מתקתק. אפשר להשרות בו פרגיות, חזה עוף, כנפיים ואפילו חזה מולארד.

 

מומלץ להשרות את הבשרים כלילה בתוך המרינדה אבל גם כמה שעות יעשו את העבודה. במהלך הצלייה כדאי להבריש את הבשר במרינדה.

 

צ'ימיצ'ורי עשבי תיבול

 


רוטב צ'ימיצ'ורי

 

חומרים:

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק

1/2 צרור נענע, קצוצה דק

מיץ מלימון אחד

7 שיני שום, כתושות

1/2 פלפל חריף אדום, קצוץ (אפשר יותר, או פחות לפי הטעם)

1 כף גדושה חרדל דיזון משובח

1 כף גדושה צלפים, קצוצים

1 כף אנשובי, קצוץ

פלפל גרוס ומלח לפי הטעם

½ כוס שמן זית כתית משובח

 

הכנה: 

מערבבים את כל המרכיבים ושומרים בקירור.

  

מרינדת מייפל וחמשת התבלינים

 

לא מדובר בתבלין חמשת התבלינים הסיני אלא בגרסה שלו, שאינה מכילה שומר ואניס כמו בתערובת המקורית.

 

חומרים:

1 כוס מייפל משובח (ניתן להשיג היום מייפל טהור תוצרת קנדה "ספרינג טרי" )

10 כפות שמן זית כתית משובח

6 כפות יין לבן יבש

3 שיני שום, כתושות

1 צ'ילי, קצוץ דק (אפשר יותר, או פחות לפי הטעם)

1 כף אבקת חמשת התבלינים המורכבת מכמויות שוות של: קינמון, פלפל לבן, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר והל

מעט פלפל שחור, גרוס

 

הכנה:

1. מערבבים את כל החומרים, משרים את העוף ושומרים בקירור.

 

דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה לחצו כאן.

  

לילך גרמן היא שפית שמתמחה בבישול ועיצוב אמנותי בקייטרינג לארועי גורמה אינטימיים. לאתר הבית שלה לחצו כאן .

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרינדת מייפל. מתאימה לעוף ואפילו לחזה מולאר
צילום: דניה זגדון
מומלצים