לפיד הציע "מידי-התנתקות"; פרס: אין חיה כזאת
"צריכה להיות דרך ביניים, שמצד אחד לא ממלאת אחר כל מה שרצה שרון, ומצד שני לא תישאר מחווה חסרת משמעות" - כך אומר שר המשפטים לפיד בתום פגישה עם רה"מ בחוות השקמים. "שלום עכשיו" בתגובה: "מדיניות הממשלה אינה חנות בגדים". בצהריים נפגש רה"מ עם השר שלום, ואמר כי הוא נחוש לקדם את התהליך המדיני. בערב שמע שרון מפרס: נתמוך רק בהתנתקות המלאה
בדרך למיני-התנתקות? ראש הממשלה, אריאל שרון, נפגש הבוקר (יום ג') עם מנהיג שינוי, יוסף (טומי) לפיד, לדיון בצעדיו בעקבות הכשלון במשאל ההתנתקות. בצהריים נועד ראש הממשלה עם שר החוץ, סילבן שלום, ואחריו עם שמעון פרס מהעבודה.
מיו"ר העבודה, ח"כ שמעון פרס, שמע שרון כי מפלגתו תתמוך רק בתוכנית ההתנתקות כפי שהוצגה למתפקדי הליכוד, אך לא ב"מיני התנתקות". גם יו"ר סיעת העבודה, דליה איציק, השתתפה בפגישה, ושניהם אמרו לראש הממשלה כי חייבים ללכת לבחירות.
בפגישה בצהריים אמר שרון לשר החוץ שלום, כי הוא נחוש לקדם את התהליך המדיני. השניים דנו בשאלה איך ניתן להשיג תוכנית מדינית שתזכה ליותר תמיכה פוליטית. רה"מ התייחס גם לזירה הבינלאומית ואמר כי יש לפעול לשמירת ההישגים שניתנו לישראל על ידי ארה"ב.
השר שלום אמר בפגישה כי "על ישראל לתבוע מאירופה ללחוץ על הפלסטינים לחסל את הטרור ולהביא לרפורמות ברשות".
"שרון לא הרים ידיים"
בארוחת הבוקר בחווה, שהתקיימה בארבע עיניים, שאל רה"מ, אריאל שרון, את השר לפיד לדעתו בעניין תוכנית מדינית אלטרנטיבית, במקום זאת שנדחתה במשאל הליכוד. השניים דנו גם באופציות הפוליטיות שעומדות כעת בפני שרון, בהן הקמת ממשלת אחדות.
לפיד אמר ל-ynet בתום הפגישה: "אם מה ששרון רצה זה 'מקסי-תוכנית' ואם מה שמדברים עליו זה 'מיני-תוכנית', אז אני דיברתי על 'מידי תוכנית', כדי שלא תהיה תוכנית מינימום. צריכה להיות דרך ביניים שמצד אחד לא ממלאת אחר כל מה שרצה שרון, ושכרגע אינו בר ביצוע ומצד שני שלא תישאר מחווה שהיא מס שפתיים חסר משמעות".
בכל מקרה, אומר לפיד כי "כל פשרה בנושא זה לא תהיה חזרה לגבולות 67', זאת ההחלטה של המשאל האומלל והמיותר בליכוד." לפיד אמר לרה"מ כי צריך היה לקבל את הצעתו בעניין "סקר הסקרים", ורה"מ השיב לו: "כעת כבר אין טעם לדבר על הנושא".
השר לפיד סיכם את הפגישה: "התרשמתי שיש בדעתו של רה"מ להמשיך במומנטום של תהליך מדיני וזהו גם התנאי להישארות שינוי בממשלה. אני התרשמתי שהוא לא הרים ידים".
בנוסף נענה רה"מ בפגישה לבקשת לפיד לקיים דיון על התוכנית המדינית בממשלה, " לא ייתכן שהגוף היחיד שלא דן בהתנתקות זה ממשלת ישראל" - אמר לפיד.
מתנועת שלום עכשיו נמסר בתגובה לדרישת השר לפיד ל"מידי-התנתקות", כי "מדיניות ממשלה אינה חנות בגדים. הדיבורים על 'מידי התנתקות' הם בדיחה עצובה שכל מטרתה להשאיר את לפיד ליד שולחן הממשלה".
לדברי התנועה, "אם לפיד באמת רוצה להאמין שוב לשרון עליו לדרוש כצעד ראשון את פינוי המאחזים בשטחים".
"אם שינוי תפרוש - הכנסת תפוזר"
גורמים בסביבתו של ראש הממשלה, אריאל שרון, אמרו הבוקר כי האפשרות לפיזור הכנסת הופכת לריאלית, בעיקר אם שינוי תחליט לפרוש מהממשלה על רקע היעדר תוכנית מדינית.
לדברי הגורמים, "לא בטוח שהליכוד יקטן כתוצאה מבחירות כאלה, אך ייתכן שהרכב סיעת הליכוד בכנסת ישתנה לאחריהן".
אתמול אף הבהיר ראש הממשלה בפתח מושב הכנסת כי לא יהיה קיפאון מדיני. "תוצאת המשאל היא ניצחון טקטי למתנגדי התוכנית, ונזק אסטרטגי לישראל. אגבש תוכנית חלופית, בתקווה לשמר בה את ההישגים שהשגנו, ואגיש אותה לממשלה ולכנסת", אמר שרון.
על פי המתווה החדש שמגבש שרון - ישראל תיזום מהלך חד צדדי של פינוי התנחלויות מבודדות ברצועה ובצפון השומרון. ההערכה היא כי ההתנחלויות שיפונו ברצועה הן נצרים, כפר דרום ומורג ובשומרון - גנים, כדים וחומש.
- כל הסקרים, התגובות והתוצאות בפרויקט מיוחד של ynet: "הליכוד הכריע" שרון הובס בליכוד, השמאל חוזר לכיכרות
- שרון: אגיש תוכנית חלופית לממשלה ולכנסת
הליכוד נגד התנתקות, הציבור בעד
משאל מתפקדי הליכוד לא מייצג את העמדות של כלל הישראלים ואפילו לא את עמדותיהם של מי שהצביעו בעד הליכוד בבחירות האחרונות. כך עולה מסקר מינה צמח שמתפרסם הבוקר (יום ג') ב"ידיעות אחרונות".
מהסקר עולה כי 62% מהנשאלים תומכים בהתנתקות. מבין האזרחים שנתנו את קולם לליכוד - 55% תומכים בנסיגה החד צדדית. זאת לעומת כ-60% שהצביעו נגד תוכנית שרון במשאל מתפקדי הליכוד.
בשאלה - מה לעשות בעקבות הכשלון, האופציה המועדפת על הנשאלים היא משאל עם. ואם שרון יתפטר רוב הנשאלים (וגם בוחרי הליכוד) מעדיפים ללכת לבחירות חדשות.
בסקר נבדק מי המועמד הראוי להחליף את שרון - אם יתפטר. המועמד הוא בנימין נתניהו (40%), במקום השני - שאול מופז (24%). כשאולמרט, לבנת ושלום - אחוזי תמיכה בודדים.
במקביל, קובע הסקר כי למרות המבוכה הרבה במפלגת השלטון בעקבות משאל ההתנתקות - כוונות הצבעה של הציבור כמעט ולא השתנו מאז הבחירות. מפלגת העבודה דורכת במקום (19 מנדטים) הליכוד נשאר עם לפחות 38 מנדטים, ושינוי מפסידה שני מנדטים למרצ-יחד.