גבר בן 51 הוכש על-ידי צפע ליד סביון, מצבו קשה
הגבר הוכש בעת שהלך מצומת סביון לכיוון יהוד. הוא פונה למרכז הרפואי שיבא בתל השומר, שם הוזרק לו נסיוב נוגד ארס נחשים. הרופאים בחדר הטיפול נמרץ ממתינים לראות כיצד יגיב לטיפול
סכנה, נחשים: גבר בן 51 נפגע אמש (ה') באורח קשה מאוד, לאחר שהוכש על-ידי נחש צפע סמוך לצומת סביון, בדרך ליהוד. האיש פונה באמבולנס של מד"א למרכז הרפואי שיבא בתל-השומר.
הוא הוכנס לחדר טיפול נמרץ בבית החולים, שם הוזרק לו נסיוב נוגד ארס נחשים. לדברי מנהל יחידת הטיפול הנמרץ ב"שיבא", ד"ר ערן סגל, "מצבו עדיין מאוד קשה. הוא מונשם ומורדם". ד"ר סגל ציין כי, "הצפע הוא נחש ארסי למדי שיכול לגרום גם למוות".
לפני ימים ספורים הוכש ילד בן שש וחצי על-ידי נחש בחצר בית הספר "דוד ילין" ברחוב קהילת ורשה בתל אביב. צוות מד"א פינה אותו לבית החולים לילדים בפתח תקווה "שניידר" במצב יציב, שם טופל.
בתקופות הקיץ נרשמים מקרים רבים של הכשת נחשים בישראל. באחרונה התעוררו הנחשים מ"שנת החורף" שלהם. בארץ חיים כ-35 מיני נחשים, אשר מתוכם כשמונה ארסיים. הנחשים נמצאים לעתים בסמיכות לבתי מגורים, שם הם ניזונים ממכרסמים. בעונה זו רוויות בלוטות הארס של הנחש, ולפיכך הוא מסוגל להכיש מספר פעמים ופגיעתו קשה ביותר. יש להתייחס לכל הכשת נחש כאל הכשת נחש ארסי.
מה עושים במקרה של הכשה?
במחלקת ההדרכה של מד"א גיבשו שורת המלצות לטיפול בהכשות: דאג למנוחה מוחלטת של הנפגע והרגע אותו; הסר בגדים ותכשיטים מהאיבר המוכש; נקה וחטא את מקום ההכשה; קבע את האיבר המוכש; אם קצב התפתחות הנזק המקומי מהיר, הזעק את מד"א בטלפון 101.
איסורים: אסור לחתוך את מקום ההכשה (הארס יחדור בקלות למחזור הדם); אסור למצוץ ארס (נזק למטפל); אסור להניח חסם עורקים (נזק חמור לאיבר); אסור לקרר או לחמם את מקום ההכשה; אסור לתת לקורבן ההכשה מזון או שתייה; אסור לרדוף אחרי הנחש (אם כי חשוב לרשום מה היו צבעיו, צורת ראשו וכתמיו, אורכו וכו').