שתף קטע נבחר

 

פרשת שייחט: הנאשמים ששוחררו מאשימים את המשטרה

"תפרו עליי תיק כדי לקבל מינויים בכירים", אומר טארק נוג'ידאת, ששוחרר מהכלא לאחר 10 חודשים. אחותו: "כל יום שעבר היה בשבילנו טראומה, זה כמעט הפך לפרשת דני כץ 2". ואילו משפחת החייל ההרוג מתקשה לעכל את העבודה שאחרי חודשים ארוכים בביהמ"ש, הכל מתחיל מחדש: "לא נרפה עד שיתפסו את הרוצחים וימצו עמם את הדין"

"כל יום שעבר מאז המעצר היה בשבילנו טראומה גדולה", כך מסכמת אחותו של טארק נוג'ידאת, אחד הנאשמים ברצח החייל אולג שייחט ז"ל, את עשרת החודשים האחרונים שעברו על משפחתה.  

 

 

נוג'ידאת, שתחילה הודה ברצח ואף שיחזר אותו, אולם בהמשך חזר בו - שוחרר היום (א') לביתו עם שני חבריו, יוסף סביח ושריף עיד, בעקבות מידע חדש שהתגלה בפרשה - ואסור עדיין בפרסום. הפרקליטות הבהירה כי החקירה עדיין נמשכת, "וימים יגידו כיצד תסתיים".   

 

"מדובר בילד בן 22, שאף פעם לא עמד בפני חוקר", סיפרה ל-ynet האחות, מונא נאסר. "אני כועסת על המשטרה ועל הפרקליטות. הם רצו לסגור את התיק ולקבל דרגות ומינויים בכירים על חשבון המשפחות. אלמלא קרה מה שקרה, השלושה היו נשארים בכלא, והפרשה הייתה הופכת לסיפור דני כץ מספר 2".

 


שריף עיד, טארק נוגידאת ויוסף סבייח
שלושת הנאשמים: עיד, נוג'ידאת וסביח

 

הנאשמים, מצדם, ששבו וטענו לאורך כל הדרך כי הם חפים מפשע, מפנים אצבע מאשימה לעבר היחידה המרכזית במרחב העמקים. "ימ"ר עמקים תופר תיקים לאנשים חפים מפשע", אומר טארק נוג'ידאת. "הפעילו עליי לחץ נפשי ולחץ פסיכולוגי. בחיים לא עברתי חקירה. אמרו לי שיהרסו לי את הבית ויחקרו גם את ההורים שלי, אז נשברתי".

 

עו"ד אביגדור פלדמן, המייצג שניים מן החשודים, הפנה אצבע מאשימה לעבר פרקליטת המדינה, עדנה ארבל. בהתייחסו למחלוקת שהייתה בין השב"כ לפרקליטות, לטענתו, היא כפתה על המערכת את דעתה. "רק במזל הסתבר שזה לא הם. כשצו איסור הפרסום יוסר, הדברים יהיו יותר חד-משמעיים".

 

"זה כמו סרט שנגמר"

 

שריף עיד לא האמין היום שהוא נמצא בבית. יותר מכל הוא התגעגע לאוכל של אמא ולתחושת החופש. לכל מברכיו הרבים הוא הבטיח: "אני אחזור להיות שריף. שריף זה שריף ולא אחר. הפרשה הזו היא כמו סרט שנגמר".

 

במשך 10 החודשים האחרונים מאז שנעצר שב וטען שריף עיד כי הוא חף מפשע. כמו כולם גם הוא שמע שחייל תושב נצרת עלית נחטף ושמחפשים אחריו באזור. "עבדתי באותה תקופה שעות רבות, ועל כן לא היה לי זמן להשתתף בחיפושים", סיפר עיד.

 

כמה ימים לאחר שנמצאה הגופה הגיעו חוקרי השב"כ, מלווים בשוטרים, לעצור את עיד וחבריו, יוסף סביח וטארק נוג'ידאת. השלושה עבדו במע"צ באזור רמת הגולן. "הייתי בהלם, לא הבנתי מה רוצים ממני. שבתי ושאלתי מה פתאום עוצרים אותי, ורק מאוחר יותר הבנתי שהם טוענים שאני חטפתי ורצחתי את החייל שכולם חיפשו אחריו".

 

מתחילת החקירה טען עיד שהוא חף מפשע. בניגוד לחברו נוג'ידאת, לא הודה ולא שיחזר. החוקרים הסתמכו על הודאתו של נוג'ידאת וציפו כי הוא יעיד כנגדו. על סמך המידע שהיה בידי החוקרים, ייחסו לעיד את רצח החייל. כאשר עיד משחזר את הרגעים שעברו עליו לאחר מעצרו, מתקשה עיד להאמין שהוא האיש שאותו חקרו.

 

"לראשונה בחיי ישבתי בחדר חקירה. במשך 48 שעות לא הפסיקו לחקור אותי לדקה. בכל שש שעות התחלף חוקר, ובכל אותו הזמן שבתי וטענתי כי אני חף מפשע. אך הם לא הניחו לי. הייתי משוכנע שאני נמצא בסרט. כל הזמן צבטתי את עצמי וחיכיתי לרגע שהוא ייגמר". בהתייחסו לשאלה כיצד קרה שנוג'ידאת שיחזר וטען כי הוא זה שירה בחייל, אומר עיד: "רק לאחר כמה ימים שמעתי שהוא הודה. מאוד כעסתי עליו, במיוחד כשידעתי שלא עשיתי כלום, ומה שהוא מספר יוכל להכניס אותי לשנים ארוכות לכלא".

 

לשאלתנו היום, האם הוא חש כעס, ענה עיד: "אני כועס על הפרקליטות ועל המשטרה והשב"כ. שיחשבו פעמיים לפני שהם עוצרים מישהו ולא סתם ככה שיכניסו אנשים חפים מפשע לכלא".  

 

"לא נרפה עד שימוצה הדין"

 

גו'רג' סעידיאן, בן-דודו של החייל אולג שייחט, שמע על המידע החדש מכלי-התקשורת: "המשטרה לא מעדכנת אותנו", הוא אמר ל-ynet, "אבל מה שהיא מחליטה כנראה מבוסס ונכון. אנחנו נעמוד על שלנו עד שבמקומם ימצאו את האשמים, לא נרפה עד שימצו עמם את הדין. הרבה פעמים שמענו שזה לא הם ויש התלבטויות. אם זה נכון, צר לי שהם ישבו כך כך הרבה זמן, אבל מאמין שישראל יודעת מה עושה".

 

בן-הדוד, שנמצא בקשר רציף עם אמו ואחיו של שייחט, הוסיף: "מאוד קשה למשפחה לעכל את העובדה שעכשיו, אחרי 10 חודשים בבתי-משפט, צריך להתחיל הכל מהתחלה. בכל פעם היינו באים לבית-משפט, שומעים ערימות של תיקים - ועכשיו הכל מתחיל מחדש. זו התמדדות קשה, אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם".

 

ובינתיים, בפרקליטות מבהירים שהחקירה נמשכת. "היו ראיות לכאורה", מסבירים נציגי הפרקליטות. "הן נבחנו בקפידה על-ידי כל הדרגים והוחלט שראיות כאלו אינן מאפשרות שלא להגיש כתב אישום, וכך עשינו". המשנה לפרקליטת המחוז, עו"ד שלווה לוין, הוסיפה: "הוגש ערר לעליון על-ידי שניים מן הנאשמים. השופטת קיבלה את תיק החקירה, קבעה שקיימות ראיות לכאורה, ודחתה את הערר".

 

בהכנת הידיעה השתתפה רותם כהן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
"תפרו לי תיק". טארק נוג'ידאת
צילום: חגי אהרון
צילום: רפרודוקציה
אולג שייחט ז"ל
צילום: רפרודוקציה
צילום: חגי אהרון
האם, אולגה שייחט
צילום: חגי אהרון
מומלצים