אם שכינתה מורה "פסיכית" תשלם לה 10,000 שקל
אם לשני תלמידים כתבה מכתב למשרד החינוך, בו כינתה את המחנכת שלהם "פסיכית" ו"מורה שזקוקה בדחיפות לאשפוז פסיכיאטרי". בתגובה תבעה אותה המורה על הוצאת דיבה. הצדדים הגיעו להסדר לפיו האם תשלם למורה 10,000 שקלים כפיצוי, ותחזור בה ממה שכתבה
תושבת באר שבע, אם לשני תלמידים, חויבה לשלם פיצוי כספי למורתם בגין הוצאת לשון הרע, לאחר שכינתה אותה "פסיכית ו"היסטרית" במכתב ששלחה למשרד החינוך.
האם תשלם למחנכת פיצוי בסך 10,000 שקלים, לאחר שזו תבעה אותה, באמצעות עורך הדין עמרם מליץ, על הוצאת דיבה ולשון הרע, בבית משפט השלום בבאר שבע.
המורה, המשמשת כמורה מחנכת מזה למעלה מעשר שנים באחד מבתי הספר בעיר, קיבלה במהלך שנות עבודתה מכתבי תודה והערכה, אותם צירפה לכתב התביעה, אולם מעולם לא קיבלה מכתב תלונה אחד.
אמם של שני הילדים, שמסיבות שאינן ברורות, לא היתה שבעת רצון מהמורה, כתבה נגדה מכתב תלונה למשרד החינוך: "התברר שילדי נפלו קורבן למחנכת פסיכית, היסטרית שכנראה סובלת מהתמוטטות עצבים ואולי גם מפיצול אישיות", כתבה האם במכתב.
"היא נכנסת לכיתה בלי להגיד בוקר טוב או התייחסות כלשהי לילדים ומתחילה לצעוק על הילדים התמימים והאומללים מבלי סיבה מוצדקת. עקב התנהגותה הברברית, ילדי הגיעו למצב שלא רצו ללכת לבית הספר. מורה שזקוקה בדחיפות לאשפוז פסיכיאטרי, אין לה זכות למרמר לילדים את הימים הכי חשובים להם בחיים. בדחיפות לפטר אותה", כתבה האם.
עם קבלת המכתב זומנה המורה לבירור. לאחר שנודע לה על תוכנו, היא פנתה למשרד החינוך בבקשה שהמכתב יוצא מתיקה האישי, מחשש לפגיעה בעבודתה ובקידומה המקצועי.
לאחר מכן תבעה את האם. על פי עורך דינה, תוכן המכתב עובר על חוק איסור לשון הרע, ויש בו כדי להשפיל את המורה בעיני הבריות ולפגוע במשרתה.
"ברור כי התכונות שיוחסו למורה אינן מחמיאות בלשון המעטה, ומהוות לשון הרע. הלכה פסוקה היא, כי תיאור אדם כמי שאושפז בבית חולים לחולי נפש, או נזקק לאשפוז כזה, מהווה לשון הרע", אמר עו"ד מליץ. "אוצר המלים מעיד על כוונה לפגוע ועל כך שלא היתה כאן דאגה לאינטרס של הילדים אלא הוצאת דיבה והלבנת פני אדם ברבים".
הצדדים הגיעו להסדר פשרה שקיבל תוקף של פסק דין, אותו נתן סגן נשיא בית המשפט השלום בבאר שבע, השופט אברהם יעקב, על פיו חויבה האם בפיצוי הכספי,
כמו כן הודיעה האם כי היא "מתנצלת בפני התובעת (המורה) על המכתב שכתבה למפקחת והיא מודיעה בזה כי היא חוזרת בה מכל האמור באותו המכתב, ומבקשת לבטל את התלונות שהיו לה כנגד התובעת", נכתב בפסק הדין.