בג"ץ אישר: המשטרה תיגרור רכב שאזעקתו פועלת 20 דקות
שופטי בג"ץ התגייסו היום לטובת איכות השינה של תושבי ישראל, ואימצו את הנוהל החדש שמגבשת המשטרה, לפיו מכונית שהאזעקה בה פועלת יותר מ-20 דקות, תיגרר על חשבון בעליה. העותר, עו"ד נפתלי אור-נר, מבטיח לשכניו: בקרוב אבדוק את הנוהל החדש. ראו הוזהרתם
כמה פעמים התעוררתם לקול האזעקה של מכוניות השכנים? החלטה שקיבל היום (א') בג"ץ, תסייע לכם לישון בשקט. השופטים אימצו את תשובת המשטרה, לפיה יגובש נוהל חדש שיאפשר למשטרה לגרור את הרכב המרעיש על חשבון בעליו, כעבור 20 דקות.
בכך קיבל בג"ץ באופן חלקי את עתירתו של עורך הדין נפתלי אור-נר בדרישה לגרור מכוניות שאזעקתם פועלת. השופטים דחו את הדרישה הנוספת שעלתה בעתירה לאשר גם פריצה לרכב לשם ניטרול האזעקה, וקבעו כי תחילה ייבחן במשך מספר חודשים הנוהל החדש לגרירת מכוניות מרעישות.
העותר, עו"ד נפתלי אור-נר, סיפר שאזעקות הרכב משבשות את סדר יומו מזה תקופה ארוכה. "יש אנשים שפשוט לא מבינים מה זה לשמוע אזעקה כל הלילה בלי שאפשר לישון. זה מצפצף לפעמים שעות ארוכות ואף אחד לא בא לכבות את זה. אם זה קורה לך ביום, לפחות אפשר לברוח, ללכת למקום אחר. אבל אם זה לילה, פשוט אין מה לעשות עם זה, ואי אפשר לישון. לצערי, דווקא מתחת לחלון שלי האזעקות מצפצפות כל הלילה, ואני פשוט לא יכול לישון".
"בקרוב אזמין את המשטרה"
אור-נר כבר פנה בכמה לילות למשטרה, לטענתו לפחות ארבע או חמש פעמים הגיעו ניידות, ופעם אחת אפילו נרשם דו"ח לאחת המכוניות שצפצפו. ואולם, לטענתו, למעט המקרה הזה לא נעשה דבר.
העותר החליט לא להרים ידיים, ופנה למשטרה, תוך שהפנה את תשומת לבה לתיקון לחוק מניעת מפגעים, ובו נקבע כי שוטר רשאי לגרור רכב שהאזעקה שלו פועלת ואין מי שיכבה אותה, ואפילו לפרוץ לרכב במידת הצורך. אור-נר טוען שפניותיו לא נענו, ולפיכך נאלץ לפנות לבג"ץ בנושא.
עו"ד אור-נר מאוכזב מכך שבג"ץ לא אישר לפרוץ למכוניות: "מבחינתי, מדובר בדיוק במה שרציתי. הרי גם אני לא רוצה שלאף אחד יפרצו את הרכב. לא, אין לי רחמים על בעל הרכב. מי שיש לו רחמים כנראה לא היה בלילה בחדר שבו אי אפשר לישון בגלל אזעקות שלא מפסיקות לפעול".
העותר גם מאוכזב מכך שבג"ץ לא קבע תאריך שבו יתחילו ליישם את ההנחיה של המשטרה, אבל מבטיח "אני כבר מתכוון בקרוב להזמין ניידת ולדרוש גרירת רכבים בכל פעם שלא אוכל לישון". שכניו של העותר - ראו הוזהרתם.