שתף קטע נבחר

 

שר החוץ הטורקי: ייתכן שנקרא לשגריר מישראל

השר עבדאללה גול ציין כי ארצו שוקלת לנקוט בצעד זה כדי לאותת על חוסר שביעות רצונה נוכח פעולות צה"ל בשטחים. פריצקי, השוהה בביקור בטורקיה, אמר ל-ynet: קיבלתי מסרים מרגיעים, אבל ברור שאנחנו נראים כאן נורא

טורקיה שוקלת להחזיר בקרוב את שגרירה בישראל להתייעצויות, כדי לאותת על חוסר שביעות רצונה נוכח פעולות כוחות הביטחון הישראליים. כך הזהיר אתמול (ד') שר החוץ הטורקי, עבדאללה גול.

 

"בזמן שכל הפעולות הללו נמשכות, ומכיוון שאנחנו מעוניינים בכל מאודנו בחידוש תהליך השלום ומוכנים לעשות הכל כדי לסייע בכך, השגריר שלנו עשוי להיקרא ארצה במהלך הימים הקרובים", אמר גול בתדרוך עיתונאים באנקרה. לדברי השר הטורקי, השגריר עשוי לשוב לארצו "כדי להחליף דעות" ולחזור לישראל.

 

דברי שר החוץ הטורקי באים על רקע המתיחות המחריפה בין אנקרה לירושלים, בעקבות הפעולות האחרונות של צה"ל בשטחים בכלל וברצועת עזה בפרט. 

 

שלשום כינה ראש הממשלה הטורקי ארדואן את ישראל "מדינת טרור", והישווה בין פעולותיה בשטחים לפעולותיהם של ארגוני החבלה.

 

לאחר פגישה עם שר התשתיות פריצקי, אמר ארדואן בראיונות לכלי-התקשורת: "לא ניתן להכריע טרור באמצעות טרור. הרי לפלסטינים אין טנקים ופגזים. ישראל טוענת שהיא לא מפנה את עזה. האם בכוונתה להשיג זאת באמצעות הרס הבתים?"

 

אתמול נודע כי ארדואן אף סירב להזמנתו של השר פריצקי לבוא לביקור בישראל.

 

פריצקי: אנחנו נראים כאן נורא

 

השר פריצקי אמר בשיחה עם ynet מטורקיה, כי ביממה האחרונה קיבל מסרים מגורמים טורקיים, לפיהם ההתבטאויות החריפות של בכירים בממשלה הטורקי נגד ישראל הם "מן השפה אל החוץ".

 

לדבריו, "אין ספק שאנחנו נראים פה נורא, ושום דבר שנגיד או נעשה לא יעזור. זאת מדינה עם רוב מוסלמי עצום, והמפלגה של ראש הממשלה היא מפלגה איסלאמית. הוא היה צריך להוציא דברי ביקורת החוצה".

 

פריצקי הוסיף כי על פי המידע הנמצא ברשותו, הטורקים מתכוונים להפוך את הקונסול בירושלים גם לשגריר ברשות הפלסטינית. "הטורקים הרגיעו אותי. צריך לזכור שאני השר הישראלי הראשון שראש הממשלה הטורקי היה מוכן להיפגש איתו, לאחר שדחה את ראש הממשלה ושרים אחרים. צריך לזכור את זה כשמנתחים את המצב".

 

משרד החוץ: היחסים איתנים

 

ממשרד החוץ בירושלים נמסר בתגובה כי לא ידועה כוונה לשנות במשהו את אופי היחסים החמים והברית האסטרטגית עם ישראל: "היחסים הם משמעותיים ואיתנים, ומשרתים את האינטרסים של שני הצדדים. גם אם קיימת לעיתים חוסר הסכמה, ניתן לברר וללבן את הסוגיות, אך אין מקום לצעדים מסוג כזה במערכת יחסים בין שתי מדינות ידידותיות". 


פורסם לראשונה 26/05/2004 17:10

 

בהכנת הידיעה השתתפה דיאנה בחור-ניר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
התייעצויות. עבדאללה גול
צילום: איי פי
צילום: איי פי
מדינת טרור. ארדואן
צילום: איי פי
צילום: איי פי
הפעילות ברפיח
צילום: איי פי
צילום:אלכס קולומויסקי
פריצקי. "היה צריך להוציא דברי ביקורת"
צילום:אלכס קולומויסקי
מומלצים