שתף קטע נבחר
 

אולמרט סוגר את אזור התעשייה ארז

תוכנית ההתנתקות של התעשייה יוצאת לדרך: לאחר חודשים של התלבטות החליט שר התמ"ת על סגירת אזור התעשייה והעברת המפעלים לאזורי תעשייה סמוכים, כגון אשקלון, נתיבות ושדרות, תוך מתן סיוע ממשלתי. ביילין: ההחלטה היא מסע עונשין נגד שיתוף פעולה ישראלי-פלסטיני

שר התמ"ת, אהוד אולמרט, החליט לסגור לאלתר את אזור התעשייה ארז שבכניסה לרצועת עזה, ולהעביר את המפעלים לדרום הארץ. "החלטתי לסגור את אזור התעשיה בארז, ובסיוע ממשלתי לפזר את המפעלים באזור הדרום". כך אמר אולמרט בטקס חנוכת בית הדואר בנתיבות. אולמרט אמר שהעברת מפעלי אזור התעשייה תספק תעסוקה לעובדים באזור הדרום.

 

"לאחר שהחליטה הממשלה על אישור עקרוני להתנתקות, החלטתי לפנות את המפעלים הישראליים מאזור התעשייה ארז, עקב אי הוודאות הביטחונית הנמשכת בחודשיים והמעבר הלא סדיר של פועלים פלסטינים לאזור התעשייה ארז,שגרמו להפסדים גדולים ליזמים הישראלים".

 

עוד אמר אולמרט: "משרדי עושה מאמצים עיקריים להעביר את המפעלים לאזורי תעשייה סמוכים, כגון אשקלון, נתיבות ושדרות. אפעל בשיתוף פעולה עם שר האוצר. צוות משותף למשרדי התמ"ת והאוצר יטפל בחבילת הסיוע למפעלים, בכיסוי הוצאות המעבר, הון חוזר וסיבסוד שכר. הנחתי את הצוות המקצועי במשרדי לפעול לקידום החלופות, ובכוונתי להביא לכך שהמפעלים הקיימים באזור התעשייה ארז יוכלו לחזור לייצור שוטף בשבועות הקרובים הקרובים". 

 

אזור התעשייה ארז נסגר לפני כ-3 חודשים לכניסת העובדים הפלסטינים מרצועת עזה, המהווים את עיקר כוח העבודה באזור, בשל המצב הביטחוני. האזור נפתח לכניסת פלסטינים לזמן קצר בתחילת מאי, אך נסגר שוב. ומדי פעם נסגר אזור התעשייה, בהוראת הצבא, גם לכניסת ישראלים. על פי נתוני התאחדות התעשיינים, בחודשים האחרונים נגרם למפעלים באזור נזק של כ-80 מיליון שקל.

 

מחצית מ-201 המפעלים הקיימים באזור התעשייה ארז הינם בבעלות ישראלית, ובעבר העסיקו יחד עם היזמים הפלסטינים כ-4,000 עובדים פלסטינים וכ-350 עובדים ישראליים.

 

כפי שפורסם לראשונה ב-ynet , על פי תוכנית ההתנתקות, קיימת אופציה לפיה האזור ייסגר כליל. התעשיינים שואפים להעביר את מפעליהם לתוך הקו הירוק ולהעסיק עובדים ישראלים במקום הפלסטינים, תוך קבלת סיוע ממשלתי. במשרד התמ"ת התלבטו אם להענות לדרישת התעשיינים או לא.

  

עקב העלויות הגבוהות, חלק מהמפעלים אינם מסוגלים להרשות לעצמם לשכור עובדים ישראלים במקום הפלסטינים, והם חדלו לפעול. מפעלים אחרים שכרו עובדים ישראלים מיישובי הסביבה, אך הם נמצאים בקשיים כלכליים קשים עקב עלות העבודה הגבוהה של הישראלים.

 

על פי נתוני התאחדות התעשיינים, מצטברים במחסני המפעלים באזור עודפים גדולים של חומרי גלם, והם אינם מצליחים לספק את הסחורה ללקוחותיהם. לקוחות המפעלים באזור, ספקי הסחורה ובעלי החוב שלהם נוטשים אותם, מחזירים המחאות ומציפים אותם בתביעות משפטיות.

   

ביילין: זו פגיעה ישירה בשיתוף הפעולה הישראלי-פלסטיני

 

בתגובה להחלטה על סגירת אזור התעשייה בארז, אומר  יו"ר תנועת יחד, יוסי ביילין: "יומיים לאחר קבלת החלטת הממשלה באשר לנסיגה מעזה הופכת החלטה זו למסע עונשין נגד שיתוף פעולה ישראלי פלסטיני. ההחלטה לסגור את אזור התעשייה היא פגיעה ישירה באחד המקומות היחידים שבהם עדיין קיים שיתוף פעולה שכזה. ההחלטה עלולה להזיק לא רק לאלפי פלסטינים, שיהפכו למובטלים, אלא גם לביטחונה של ישראל, שיתערער עם הצטרפותם לאויביה הרבים".

 

ח"כ סנה במגעים עם גורמים ברשות

 

ח"כ אפרים סנה מנהל בשבועות האחרונים מגעים עם גורמים כלכליים ברשות הפלסטינית כדי שאלה ייקחו אחריות על אזור התעשייה ארז לאחר סגירתו.

 

סנה מנסה לגרום לכך שאלפי הפועלים הפלסטינים המתפרנסים מעבודתם שם לא יאבדו את מקומות העבודה שלהם, ובמקביל שלא לפגוע בתעשיינים הישראלים בעלי המפעלים באזור. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערוץ 2
אולמרט: לפחות התעשייה תתנתק
צילום: ערוץ 2
צילום: ערוץ 1
המפעלים יועברו לתוך הקו הירוק
צילום: ערוץ 1
מומלצים