רחיצת העוף לפני הבישול עלולה להוביל להרעלת מזון
כך עולה ממחקר שערכה הפדרציה הבריטית למזון ומשקאות. "חשוב לאחסן עוף במדף התחתון במקרר, כדי שלא יטפטף על מזונות אחרים"
מכינים פולקע לארוחת השבת? אולי כדאי לוותר על רחיצתו במי ברז. כך עולה מהמלצה שמפרסמת היום הפדרציה הבריטית למזון ומשקאות (FDF), ולפיה 8 מתוך 10 סועדים עשויים ללקות בהרעלת מזון שנובעת מרחיצת עופות מיותרת.
"רחיצת העוף במי ברז נשמעת כצעד היגייני והגיוני", נאמר בהמלצה, "אולם היא דווקא עלולה לפזר בקטריות רעילות מהעוף למשטחים סמוכים ולמזון שעומד בקרבת העוף".
מומחי תזונה ובריאות אומרים, כי שטיפת העוף במים איננה נחוצה, משום שכל הבקטריות המזיקות מושמדות בתהליך הבישול.
יתר על כן, שטיפתו במי הברז מפיצה את החיידקים שהוא מכיל למקומות סמוכים, ובכך עלולה להביא אליהם חיידקים שמלכתחילה לא היו שם.
סגן מנהל הפדרציה, מרטין פאטרסון, אמר כי "הפצת חיידקים במטבח בזמן שמנקים מזון היא משהו שמתבצע מאוד בקלות, אבל באותה הקלות גם אפשר למנוע אותה".
"פעמים רבות אנחנו חושבים שאנו עושים משהו נכון כאשר אנחנו מנקים את העופות", הוסיף, "אבל במקרה הזה זה פשוט לא עושה את העבודה – ורק גורם לנו להיות בסיכון להרעלת מזון".
בתוך כך אימצה הסוכנות הבריטית לסטנדרטים במזון (FSA) את המלצות ה-FDF, וקבעה כי "חשוב תמיד לרחוץ את הידיים לאחר שנגעת בעוף, ולפני שנוגעים בכל מוצר מזון אחר".
"חשוב לאחסן את העוף במדף התחתון במקרר", נאמר בהודעת הסוכנות, "כדי שהוא לא יטפטף על מזונות אחרים ויזהם אותם, וחשוב גם לא לאפשר מגע בין עוף לבין מזונות אחרים".