סקר: 64% מהישראלים בעד טרנספר של ערבים
כך עולה מסקר שנערך באוניברסיטת חיפה. עוד עולה כי כ-55 אחוזים מהציבור היהודי חשים שערביי ישראל מסכנים את ביטחון המדינה. כמו כן אמרו 79 אחוזים מהיהודים כי הם תומכים במדיניות הסיכול הממוקד בשטחים, אך 60 אחוזים תומכים גם בנסיגה מהשטחים
ממצאים חדשים: כ-64 אחוזים מהיהודים סבורים שישראל צריכה "לעודד הגירה" של ערביי ישראל אל מחוץ למדינה, כלומר תומכים למעשה ברעיון הטרנספר. כך עולה מתוצאות סקר שנערך במרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה, שפורסמו היום (ב').
הסקר בנושא קיצוניות פוליטית, שבוצע בפיקוח פרופ' גבריאל בן-דור, נערך בחודש שעבר, בהשתתפות 1,016 ישראלים, מדגם מייצג של כל שכבות האוכלוסיה.
מהסקר עולה שכ-55 אחוזים מהיהודים סבורים שערביי ישראל מסכנים את ביטחון המדינה, וכ-49 אחוזים חשים שערביי ישראל זוכים לטיפול אוהד מדי מהממשלה. כמו כן עולה כי רוב הציבור היהודי, כ-72 אחוז, סבור שיש להגביל את כניסתם של עובדים זרים לישראל.
בנושא העימות עם הפלסטינים, אמרו רוב גדול של הנשאלים, 79 אחוז, כי הם תומכים במדיניות הסיכול הממוקד ברשות הפלסטינית. עם זאת, נראה כי תוכנית ההתנתקות חילחלה לעם - כ-60 אחוז תומכים בנסיגה משטחים ביהודה, שומרון ועזה. אולם כ-48 אחוז מהיהודים ו-14 אחוז מהערבים חושבים כי על מדינת ישראל להתנגד להקמת מדינה פלסטינית כתנאי להסדר מדיני.
עלייה מתמדת בעוינות (צילום: גלי תיבון)
בנושא העובדים הזרים, התברר כי כ-72 אחוז מהציבור היהודי סבור שיש להגביל את כניסתם של עובדים זרים לארץ. בנוסף, 54 אחוז חשים כי המצב הכלכלי במדינה מחמיר בגלל שעובדים זרים תופסים מקומות עבודה של ישראלי.
ד"ר דפנה קנטי-ניסים, חוקרת במרכז לחקר הביטחון הלאומי באוניברסיטת חיפה, אמרה ל-ynet שתוצאות הסקר מראות כי חלה עלייה בעוינות שמפגין הציבור היהודי כלפי הערבים. "זה המחקר השלישי, עשינו מחקרים דומים, ב-2001 וב-2003. כל השאלות על היחס לערבים מראות על עלייה בעוינות של הציבור היהודי כלפי ערביי ישראל. יש גם עלייה בעוינות כלפי עובדים זרים. זה בא יחד כי במדינה שנמצאת תחת איום, יש נטייה לשנוא קבוצות מיעוט".
לדברי ד"ר קנטי-ניסים, מהסקר עולה עוד כי "ישנם סטריאוטיפים כלפי הערבים, שכולם שותפים לטרור ושותפים לאינתיפאדה".
יו"ר סיעת חד"ש, מוחמד ברכה, אמר בתגובה לסקר: "הממצאים מדאיגים ומעידים על אטמוספירה של אפרטהייד, וריח של טרנספר נישא בחלל השיח הציבורי. הגזענות העמוקה רכשה לעצמה אחיזה ולגיטימציה".