שתף קטע נבחר

 

כמה יעלה לנו לנהל חשבון עו"ש בחו"ל

בבריטניה, למשל, רוב השירותים הבסיסיים ניתנים ללא חיוב ויש פטור מדמי ניהול לבעלי הכנסה קבועה. ובאוסטרליה, ללוקח הלוואת דיור בבנק יש פטור מכל העמלות. כמו תמיד מתברר שאצלנו הכל יקר יותר

האם בישראל זול או יקר יותר לנהל חשבון עו"ש מאשר במדינות אחרות? דו"ח ועדת פיין, שהוקמה כדי להמליץ על מבנה העמלות הבנקאיות בארץ, חושף פרטים מעניינים על סוגי חשבונות עו"ש המוצעים במדינות שונות בעולם: למשל, חשבונות ללא עמלות כלל, חבילות שירותים או תשלום עבור כל פעולה ועוד.

 

בבריטניה - רוב השירותים הבסיסיים ניתנים ללא כל חיוב בעמלה. ניתן פטור מדמי ניהול בחשבון לבעלי הכנסה קבועה, בעלי יתרה חיובית, כל יתרה, או בעלי יתרה שלילית מוסכמת. בבנק הפועלים, קבלת השירותים הכלולים במסלול הבסיסי כרוכה בתשלום של 19 שקל, ובבריטניה העלות היא אפס.

 

בקנדה - נהוגה שיטת החבילות, שכל אחת מהן כוללת את כל השירותים הבסיסיים. עלות ביצוע עד 15 פעולות בחודש היא בין 9.6-13.8 שקל, לעומת 19 שקל בעבור ביצוע 14 פעולות במסלול של הפועלים. בנק ישראלי גובה עמלת שורה של 14.5 שקל עבור 12 פעולות, בנוסף לדמי ניהול של 10 שקלים.

 

באוסטרליה - סכום ממוצע של 16 שקל עבור דמי ניהול חשבון, הכוללים 8 פעולות פטורות. למחזיק יותר מ-1,600 שקל בחשבון יש אפשרות לקבל פטור מדמי ניהול. מי שלקח הלוואה לדיור בבנק, יכול לקבל פטור מכל העמלות.

 

בנוסף, ניתנות הנחות עבור פעולות המבוצעות בדלפק לאנשים שאין בקרבת מגוריהם מכשירים אוטומטיים. עם זאת, העמלות עבור כל פעולה נוספת מעבר לפעולות הפטורות, יקרות יותר מאשר בישראל. בבנק ישראלי, לעומת זאת, עלות 8 פעולות בחודש היא 19.6 שקל, לעומת 16 שקל באוסטרלי.

 

בארה"ב - נהוגות שיטות מגוונות לניהול חשבון. יש בנקים המשלמים ריבית על יתרות זכות ויש בנקים שלא משלמים ודורשים יתרה מינימלית בחשבון כדי שיתנו פטור מעמלות. פטור מעמלות, לפחות לגבי שירותים בסיסיים, נהוג לבעלי יתרה מינימלית של 1,000 דולר בחשבון.בחלק ממדינות המערב קיימת, למרות התחרות, התערבות במחירי השירותים הבנקאיים הבסיסיים, הנובעת משיקולים ערכיים.

 

בארה"ב - יש פיקוח על מחיר סל שירותים בסיסי, בעל מחיר מירבי. מאז שנת 1999 מעודדים פתיחת חשבונות בעלות נמוכה ובמחיר הנמצא תחת פיקוח, ללקוחות המקבלים כספים באופן שוטף מהמדינה: משכורת, גמלה, ביטוח לאומי.

 

משרד האוצר האמריקני קבע כי חשבון כזה, המכונה ETA, יאפשר בחודש 4 משיכות בכל דרך, 4 פעולות אחזור מידע והפקדות ללא הגבלה, בעלות מקסימלית של 3 דולר. עבור פעולות נוספות, הלקוח יחויב לפי התעריפון של הבנק. המדינה משלמת לכל בנק, הפותח חשבון כזה, 12.6 דולר תשלום חד-פעמי.

 

בבריטניה: ב-2001 נקבע כי יש לאפשר פתיחת חשבונות במתכונת הדומה לארה"ב. בפועל, כל הבנקים הגדולים בבריטניה אימצו זאת.

 

בקנדה: 8 הבנקים הגדולים יצרו אמנה בין-בנקאית שבה התחייבו להציע ללקוחות חשבונות בעלות נמוכה, עד 15 פעולות בחודש בעלות של 10-14 שקל.

 

באירלנד: קיים פיקוח על עמלות, ללא קשר לסל שירותים מסוים, המתבצע על-ידי הרשות המפקחת על הבנקים. הפיקוח גורף על כל העמלות. למרות הפיקוח, מתקיים בימים אלה דיון ציבורי שם לגבי גובה השירותים הבנקאיים, ובפרט חשבונות העו"ש.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטבע חוץ. יותר זול לנהל את החשבון בחו"ל
מומלצים