האיסלאמופובים של 2004: בוש, שיראק ושרון
ארגון זכויות אדם מוסלמי בחר בשלושה, במסגרת "הענקת פרס האיסלאמופוביה השנתי". זאת במגמה להאיר את מה שהם מכנים שכיחותן ההולכת וגוברת של דעות קדומות אנטי איסלאמיות. בוש זכה בתואר האיסלאמופוב של השנה. שיראק ושרון: הפוליטיקאים האיסלאמופובים ביותר
הוועידה לזכויות המוסלמים, ארגון זכויות אדם מרכזי בבריטניה, הכריזה היום (שבת) על המנהיגים ג'ורג' בוש, ז'אק שיראק ואריאל שרון, כאיסלאמופובים הגרועים בעולם לשנת 2004.
הארגון בחר בשלושה, במסגרת "הענקת פרס האיסלאמופוביה השנתי", במגמה להאיר את מה שהם מכנים שכיחותן ההולכת וגוברת של דעות קדומות אנטי איסלאמיות.
בהצהרה שפרסמו נאמר: "בצער רב אנו מכריזים על הזוכים בתואר. לצערנו, התחרות היתה צמודה למדי, ואיננו צופים צמצום בגודל הבעיה בשנה הבאה".
יו"ר הוועדה, מסעוד שדג'רא, הסביר, כי ניתן להשוות כעת את הדמוניזציה שעורכים לאיסלאם ליחס לו זכו היהודים ערב מלחמת העולם השניה.
הנשיא בוש זכה בתואר "האיסלאמופוב של השנה", בזכות מלחמתו בטרור, שלטענת הארגון כוונה למעשה נגד האיסלאם.
נשיא צרפת, ז'אק שיראק וראש ממשלת ישראל, אריאל שרון, זכו בתואר "הפוליטיקאים האיסלאמופובים ביותר". שיראק זכה בתואר בזכות האיסור לעטיית רעלות בבתי הספר הציבוריים בצרפת, ואילו שרון זכה להיכנס לרשימת הזוכים לאחר שנה נוספת של מאבק אלים בין ישראל לפלסטינים.
"לשרון היסטוריה ארוכה של איסלאמופוב, ולמעשה הוא מתייחס באופן גזעני לפלסטינים", הסביר יו"ר הארגון.
ראש הקרן הממשלתית לשוויון גזעי, טרבור פיליפס, בירך על הענקת התארים, והסביר כי מדובר בצעד חשוב "כדי להילחם בצרות האופקים ובדעות הקדומות ביחס למוסלמים", לדבריו.
מאז מתקפת הטרור המשולבת ב-11.9.01 דיווחו ארגוני זכויות אדם בבריטניה ובעולם כולו על עליה בהתקפות נגד מוסלמים.
בארגון הגג המוסלמי בבריטניה, ארגון המוסלמים של בריטניה, מסבירים כי איסלאמופוביה הפכה ממוסדת. "המוסלמים חשו שהחוקים שנחקקו נגד טרור סימנו אותם כמטרה באופן בלתי פרופורציונלי".
גם פוליטיקאים וכלי תקשורת בריטיים זכו לאזכור על ידי הארגונים, שטענו נגדם כי הם מעודדים איסלאמופוביה. מנהיג המפלגה הימנית הקיצונית, ניק גריפין, זכה בתואר הפוליטיקאי האיסלאמופוב ביותר. הדיילי טלגרף זכה בתואר בתחום התקשורת.