שתף קטע נבחר

מנתח לב בכיר בתל-השומר נעצר בחשד לקבלת שוחד

פרופ' ארם סמולינסקי חשוד שדרש כספי שוחד כתנאי לביצוע ניתוחים על ידו וכן כספי תרומות לקרן המחקרים של בית החולים. על פי החשד, המנתח שילשל לכיסיו בדרך זו עשרות אלפי שקלים. במשטרה חושדים כי התשלומים הועברו אליו גם באמצעות עמותה של הרב פירר. סמולינסקי הכחיש את החשדות. פרקליטו: המשטרה מזכירה את הרב פירר רק לצורכי פרסום

עוד מקרה של "רפואה שחורה": מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב עצר את פרופ' ארם סמולינסקי, מנתח לב בכיר בבית החולים תל השומר, בחשד לעבירות של קבלת שוחד, קבלת דבר במרמה והפרת אמונים. היום (ד') שוחרר פרופ' סמולינסקי למעצר בית בן יומיים.

 

סמולינסקי, בן 57, בעבר מנהל מערך ניתוחי הלב במרכז הרפואי תל-השומר, וכיום מנתח לב בכיר, נהג על-פי החשד לדרוש תשלום כספי שוחד כהתניה לביצוע ניתוחי לב על-ידו. הכסף עצמו, כך סבורים החוקרים, ניתן לו במזומן, בדרך כלל במעטפות, במישרין לידיו או באמצעות אנשי צוות העובדים.

 

במשטרה מעריכים כי הגבייה נעשתה גם בתיווכה של עמותה בראשות הרב אלימלך פירר בבני-ברק.

 

החוקרים, פקד אלישע קוגן ופקד לילית טייבר מצוות החקירה, סבורים כי לאורך השנים גרף סמולינסקי סכומי עתק לכיסו.

 

על-פי החשד, סמולינסקי אף הגדיל לעשות כאשר במקרים אחדים חייב מועמדים לניתוח או את בני משפחתם לתרום עשרות אלפי שקלים לקרן המחקרים של בית החולים תל-השומר, עוד בטרם בוצע הניתוח, כתנאי לביצוע הניתוח על-ידו.

 

בית משפט השלום בתל אביב שיחרר את פרופ' סמולינסקי למעצר בית בן יומיים.

 

פרקליטו, עורך הדין דוד ליבאי, אמר בתום הדיון כי מרשו דוחה לחלוטין את כל החשדות נגדו, בהן החשד לפיו עשה יד אחת עם העמותה של הרב פירר לקבלת שוחד. "הרב ידוע כמסייע לאנשים במצוקה והוא מפנה את הנזקקים לטיפול אצל טובי הרופאים. הבאתו לבית המשפט היא לצורכי פרסום בלבד", הוסיף ליבאי.

 

הנהלת בית החולים מסרה בתגובה, כי "לאף אחד מחברי ההנהלה לא הועברה כל תלונה ספציפית על בקשה לשוחד או על מתן שוחד לפרופ' סמולינסקי. יותר מכך, הנהלת ביה"ח הודיעה יותר מפעם אחת בעבר באופן פומבי וברור כי אם יוגשו תלונות הן יועברו למשטרת ישראל".

 

בנוסף, נמסר: "לידיעה שורבב גם שמה של קרן המחקרים של המרכז הרפואי ע"ש שיבא.

בבדיקה שערכנו, לא נמצאה בקרן המחקרים אף תרומה שנתרמה לפרופ' סמולינסקי או למחלקתו. העמקנו בדיקתנו גם לחוג הידידים לשם נתרמות התרומות לביה"ח ולעיתים אף תרומות ממטופלים מרוצים, התורמים לאחר שהטיפול בהם הסתיים למחלקות בהן טופלו.

 

"בדיקתנו העלתה כי בשנת 2002 נתרמו למחלקה לניתוחי לב בסך הכל 15 תרומות בסכומים ממוצעים בין 3,000-50,000 שקל ובסה"כ 177 אלף שקל. בשנת 2003 נתרמו בכל השנה רק 4 תרומות בסכום ממוצע בין 1,000-10,000 שקל ובסה"כ 23.5 אלף שקל. 3 מהתורמים לא נותחו כלל ע"י פרופ' סמולינסקי ו-3 מהם נותחו במסגרת בחירת מנתח שירות בתשלום שהופעל בביה"ח בתקופה הנ"ל.

 

"כל התרומות הנ"ל נתרמו בין שבוע ל-4 חודשים לאחר שחרור החולים ע"פ נהלי ביה"ח ונהלי משרד הבריאות. נהלים אלה נכתבו ופורסמו על מנת שלא לאפשר כל התניה בין מתן התרומה לביצוע הטיפול הרפואי לחולה".

 

בהכנת הידיעה השתתף עופר מאיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי כהן
פרופ' ארם סמולינסקי בבית-המשפט
צילום: אבי כהן
צילום: איי פי
(אילוסטרציה)
צילום: איי פי
גבה עשרות אלפי שקלים
מומלצים