שתף קטע נבחר

 

תלמידי ישראל במקום ה-16 בפיזיקה, לפני סינגפור

5 תלמידים ישראלים ושני מלווים יצאו לדרום קוריאה במטרה להציל את תדמיתו של התלמיד הישראלי באולימיפיאדה לפיזיקה. הם השיגו דווקא מקום מכובד למדי - ואף הקדימו חלק ניכר ממדינות אירופה, ואפילו מדינה שזכתה לאחרונה לפרסום מאסיבי בערוץ 2

לידיעתו של הקורא חיים הכט: אמנם תלמידי ישראל אינם מן המבריקים והמובילים בעולם, אבל יש כאלה, א-ברוך, שמצבם גרוע יותר משלנו.

 

באולימפיאדה הבינלאומית לפיזיקה (IPhO) שנערכה בדרום קוריאה והסתיימה אתמול (יום א'), הגיעה נבחרת תלמידי ישראל למקום 16 (מתוך 73 נבחרות), כשהיא משיגה בשני מקומות את  - כן כן, נבחרת סינגפור (18).

 

נבחרת קנדה ונבחרות מדינות מערב אירופה, בהן הולנד, בריטניה, שוודיה, נורווגיה, פולין וגרמניה מוקמו אף הן, בדירוג הכולל אחרי ישראל. במקום הראשון בדירוג הכללי בתחרות זכתה סין, ובמקום השני נבחרת איראן. התלמיד שגרף את הציון הגבוה ביותר בתחרות האישית היה מבלרוס.

 

התחרות נמשכה שמונה ימים, במהלכה אירחה העיירה פוהנג נבחרות מ-73 מדינות, כאשר בכל נבחרת 5 תלמידים ושני מאמנים מלווים (לידרים). האולימפיאדה קיימת אמנם מ-67', אולם ישראל משתתפת בה זו השנה העשירית בלבד.

 

השלל אותו גרפה נבחרת ישראל השנה מסתכם בשתי מדליות כסף, שתי מדליות ארד וציון לשבח. הנציגים הם שלושה תלמידים מתיכון שבח מופת בתל אביב, נציג מתיכון על"ה בלוד, ותלמיד נוסף מאוהל שם ברמת גן.


המיונים לפרוייקט, המנוהל על ידי האחראי לפרויקט, ד"ר אלי רז, מרצה לפיסיקה מהטכניון, לא היו מביישים גם את האתלטים באתונה.


המועמדים הישראלים מאותרים לפרוייקט כשנה וחצי לפני פתיחת האולימפיאדה. מבין 4,000 מועמדים מכל רחבי הארץ המתקבלים לשלב א', רק 300 עוברים לשלב הבא. לשלב ב' נבחרים 30 בלבד, עד שלבסוף חמשת המצטיינים מתקבלים.

 

דימיטרי פייפמן (17), זוכה מדליית הכסף משבח מופת, סיפר: "השנה היו אנשים טובים והאולימפיאדה היתה ידידותית למשתמש. המבחן התיאורטי היה הכי קשה מבין אלה שהשתתפתי בהם, ולעומת זאת, מבחן המעבדה היה קל יחסית. זה היה המזל שלנו, כי נבחרת ישראל חלשה במעבדות מכיוון שאין מספיק פרקטיקה ואמצעים".

 

מאמן הנבחרת שלנו, איגור לינסקר, אז מה בין כרכור לסינגפור?

 

"הסינגפורים נחשבים לנבחרת חזקה מאד ומהטובים ביותר בתחום ההשכלה, וההישג שלנו הוא משמעותי בכל קנה מידה. הסינגפורים אולי טובים, אבל מסתבר שאנחנו יותר. הנתון העיקרי שקובע בתחרויות כאלה הוא כמות האוכלוסייה במדינה. לכן, למשל קשה מאד לנצח את סין וארה"ב. התלמידים שלנו עברו אימונים רבים, לפעמים גם שבועיים ברצף ויחד עם זה יש נבחרות שמתאמנות לאולימפיאדה שנים מראש ולנו אין את האמצעים להשיגן. נבחרת איראן למשל, מפסיקה ללמוד שלושה חודשים לפני התחרות והם מקיימים מרתונים בפיזיקה".

 

המידע הראשוני הגיע באי-מייל האדום
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סין. מקום ראשון
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
איראן. מקום שני
צילום: איי פי
הכט. מקום 16, סאנשיין
מומלצים