בג"ץ הורה לממן יום לימודים ארוך לבית-ספר בקדימה
משרד החינוך לא שילם את חלקו למימון יום לימודים ארוך בבית ספר "יגאל אלון", במשך כשנתיים. את העתירה הגישו ההורים והעמותה לקידום יום לימודים ארוך. "זהו פסק דין תקדימי, כי כל יישוב שבו זכאים ליום לימודים ארוך, יוכל לקבל את הכסף", אמרו בעמותה
בית המשפט העליון פסק היום (ג') כי על משרד החינוך לשלם כ-700 אלף שקל בתחילת שנת הלימודים הקרובה לבית ספר יגאל אלון במועצה המקומית קדימה, עבור משכורות למורים ליום לימודים ארוך.
במשך למעלה משנתיים נמנע המשרד מלהעביר את הכסף בטענה כי אין לו את התקציב הדרוש כיוון שהכסף הוחזר לאוצר. זאת למרות שקדימה נכללת ברשימת 100 הישובים שעל פי הוראת המשרד זכאים למימון לפי "צו יום חינוך ארוך ולימודי העשרה" ולמרות העובדה שבתי ספר אחרים בקדימה נהנים מתקציב זה.
על פי פסק הדין, יעביר המשרד את התקציב השנתי לבית הספר כמפורט לפי שעות: תוספת של 128 שעות לימוד, כאשר עלות שעה שבועית במשרד החינוך היא כ-5,000 שקל. ובנוסף מחויב המשרד להעביר תקציב נוסף למועצה המקומית בעבור תוספת שעות העשרה על מנת לעזור ליישם את החוק.
את העתירה לבג"ץ נגד הגישו לפני כשבועיים ועד ההורים בבית הספר והעמותה לקידום ויישום יום חינוך ארוך.
לטענת מנכ"ל העמותה, עו"ד רעות בגס, מפלה משרד החינוך את בית הספר יגאל אלון מאחר ששני בתי ספר אחרים בקדימה, ניצני השרון ואור תורה, קיבלו תקציב בעבור יום לימודים ארוך. "לא ייתכן שקיים חוק חינוך חובה שאיננו מיושם. יש כאן פגיעה חמורה בהורים שנאלצים לשלם עבור שיעורי ההעשרה מכיסם. זהו פסק דין תקדימי כי כל ישוב שבו זכאים ליום לימודים ארוך, יוכל כעת לבוא עם הפסיקה ולקבל את הכסף".
מעבר לקידום יום לימודים ארוך פועלת העמותה גם במסגרת נוע"ה (נשים ועבודה) על מנת לשלב נשים בשוק העבודה. "יום חינוך ארוך נותן ליותר נשים הזדמנות להשתלב במשרה מלאה בבתי הספר", הוסיפה בגס.
יו"ר ועד ההורים ביגאל אלון, דורון לוי, אמר לאחר הפסיקה: "אני שמח שבג"ץ חשב כמונו והחליט לתת לתלמידים את שעות ההעשרה. מבחינתנו זה ניצחון. משרד החינוך משך אותנו שנתיים וחצי".
ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "במשרד החינוך מציינים, כי בית המשפט העליון קיבל את ההסדר שהוסכם בין הצדדים, כפי שגיבש המשרד בעניין בית הספר יגאל אלון ביישוב קדימה. בהתאם להסדר, יקצה המשרד את השעות הנדרשות להחלתו של יום חינוך ארוך בבית הספר".