מחצית מהתאבדויות חיילים - בתחילת השירות הצבאי
כך עולה מנתונים שהציג צה"ל בישיבת ועדת חוץ וביטחון שהוקדשה לנושא התאבדויות בצה"ל. עוד עולה כי 80 אחוז מהמתאבדים לא היו בטיפול נפשי קודם
מחצית ממקרי ההתאבדות וניסיונות ההתאבדות של חיילים בצה"ל מתרחשים בששת החודשים הראשונים לשירות הצבאי. כך עולה מנתונים שהציגו נציגי צה"ל בדיון בוועדת חוץ וביטחון, בנושא התאבדויות בצה"ל. מהדיון, שנערך ביוזמת ח"כ אופיר פינס, עולה עוד כי 80% מהמתאבדים לא היו בטיפול נפשי קודם, כי חיילים מתאבדים יותר מחיילות וכי רוב מקרי ההתאבדות מתבצעים באמצעות הנשק האישי של החיילים.
עם זאת, נציגי צה"ל אמרו בדיון כי ביחס לצבאות של מדינות אחרות, כמו שוויץ, נורבגיה וארה"ב, נתוני ההתאבדות בצה"ל נמוכים יותר.
עוד עולה ממחקר בצה"ל כי ככל שהמצב הביטחוני מחמיר ופיגועי הטרור מתרבים, פוחתים מקרי ההתאבדות, בשל תחושת לכידות פנימית בצ"ל שמתחזקת.
ח"כ פינס שאל בדיון האם צה"ל מנסה להיאבק בתופעת ההתאבדויות, כפי שהוא עשה בהצלחה נגד תאונות דרכים או תקלות באימונים, והגורמים השיבו כי צה"ל משתדל לעשות את המקסימום לשם כך.
עוד התברר בדיון כי לאחר כל מקרה התאבדות או ניסיון התאבדות, צה"ל מבצע תחקיר המלווה בפרקליט מהפרקליטות הצבאית. לשאלת ח"כ פינס, האם אי פעם הועמדו לדין קצינים שהתעללו בחייליהם, והיוו גורם להתאבדות, אמרו נציגי צה"ל כי לא ידוע להם על מקרה כזה. ח"כ פינס טען כי אם כך, מדובר בטיוח או ביחס סלחני מדי. נציגי צה"ל הבטיחו לבדוק שוב את הנושא ולדווח על הממצאים לוועדה.