שתף קטע נבחר

 

עשרות הפגינו לאות תמיכה בשביתת האסירים הביטחוניים

בהפגנות מול חומות בתי הכלא הדרים מגידו ושאטה, שאורגנו על ידי תנועת חד"ש, הכריז ח"כ ברכה על שביתת רעב כללית ביום רביעי הקרוב לאות תמיכה והזדהות במאבק האסירים הביטחוניים השובתים רעב זה שבוע. הפגנות גם במזרח ירושלים וכל ערי הגדה. השב"ס: עשרות אסירים נשברו ואכלו בסוף השבוע. בכלא נווה תרצה נתפסו אסירות ביטחוניות כשהן אוכלות שוקולד

עשרות בני אדם הפגינו בצהריים (שבת) מול שערי בתי הכלא "הדרים" שבשרון, ו"מגידו" ו"שאטה" שבצפון, לאות הזדהות עם מאבקם של האסירים הביטחוניים השובתים רעב זה שבוע. במקביל התקיימו הפגנות גם בשער שכם בירושלים, בכל ערי הגדה.

 

בין המפגינים היו ישראלים - ערבים ויהודים, וכן פעילי שמאל מאירופה החברים בארגון הסולידריות האירופי למען האסירים הביטחוניים. הם נשאו שלטים בהם נכתב: "גם לאסיר יש זכויות", ו-"הנגבי, גם לפאשיזם יש גבולות".

צילום: איי פי

 

את ההפגנות אירגנה תנועת חד"ש. יו"ר התנועה, ח"כ מוחמד ברכה, הכריז על יום רביעי הקרוב כעל יום הזדהות עם מאבק האסירים וקרא לכל מי שתומך במאבקם לשבות רעב באותו היום.

 

בשיחה עם ynet אמר ברכה: "המסר של המפגינים היה שלא צריך להוסיף לעונשם של האסירים עונשים נוספים בדמות ההגבלות על חיי היום-יום שלהם". עוד הוא אמר כי מוקדם יותר, כשעשה דרכו מהפגנה בכלא מגידו להפגנה בכלא הדרים, התקשר אליו נציג האסירים בכלא מגידו והודה לו על תמיכתו.

 

הוא אמר לו שהאסירים נהנו מאוד לשמוע את הסיסמאות שקראו המפגינים מחוץ לחומות הכלא, ושבכוונתם להמשיך במאבקם. לדברי ברכה, המנהיג אמר לו: "אנחנו לא שמים על דברי הנגבי".

 

בתשובה לשאלה האם חד"ש תסכים לסייע במשא ומתן עם האסירים אמר ברכה כי על הנהלת בתי הסוהר להיכנס למו"מ מיידי עם האסירים, וכי הוא ותנועתו מחוייבים לתת כל סיוע ועזרה שיתבקשו לתת. לדבריו, אם לא יענו דרישות האסירים, תרחיב התנועה את צעדי המחאה וההזדהות עם מאבק האסירים, לרבות החלטה על המשך שביתת הרעב גם מעבר ליום רביעי.

 

"עשרות אסירים שברו שביתה"

 

היום, יומה השביעי של שביתת הרעב, אמרו בשב"ס כי עשרות אסירים שברו שביתה בסוף השבוע וקיבלו מרצונם אוכל.

 

בבתי הכלא כלואים כ-3,800 אסירים ביטחוניים, מתוכם, נכון להיום, שובתים רעב 2,900.

 

האסירים שובתים במחאה על כך שהשב"ס דחה את דרישותיהם לאפשר ביקורים משפחתיים ללא מחיצת זכוכית, אפשרות להתקשר מהטלפון הציבורי באגפים, הפסקת החיפושים הגופניים ואפשרות מעבר בין האגפים השונים. הדרישות נדחו על ידי השב"ס מטעמי ביטחון.

 

בשב"ס אמרו שבמהלך סוף השבוע נשברו עשרות אסירים וביקשו להפסיק את השביתה. מי שביקש הוחתם על מסמך שהוא עשה זאת מרצונו, הועבר לאגף שבו לא שובתים רעב וקיבל אוכל. שלושה אסירים שחשו ברע בגלל שביתת הרעב פונו למרפאת הכלא ושם קיבלו אוכל מרצונם. שאר האסירים נבדקו במהלך סוף השבוע בדיקות רפואיות על ידי רופאי וחובשי שב"ס ולא נמצאו אצלם בעיות רפואיות.

 

"האסירות נתפסו עם שוקולד"

 

בשב"ס נחשבת שביתת רעב להפרת משמעת ובעקבות כך הוצאו מהתאים כל מוצרי הקנטינה של האסירים וכן מוצרי החשמל. בין המוצרים שהוצאו היו חלב, מיצים, פטל, סוכר, מלח ועוד.

 

האסירים אשר במסגרת השביתה כן שותים צריכים להסתפק במים בלבד. אבל האסירים, מתברר, מוצאים דרכים יצירתיות לעקוף את האיסור להחזקת מוצרי קנטינה בתאים ולהשתמש בהם.

 

בכלא נווה תרצה, שם כלואות כ-30 אסירות ביטחוניות אשר הצטרפו רק ביום חמישי לשביתת הרעב, נתפסו האסירות בעת שאכלו שוקולד אשר הוסתר מבעוד מועד במרזב חצר הטיולים. במהלך החיפוש במרזב נמצא שוקולד נוסף, ריבה ומלח.

 

בכלא אשל בדרום נתפס אחד השובתים כשהוא מנסה לפרוץ לקנטינה הנמצאת בצמוד לחצר הטיולים. בחיפוש על האסירים נתפסה אבקת חלב. בכלא גלבוע, שהאסירים בו הצטרפו לשביתה ביום חמישי, ניסו האסירים לזרוק סיגריות לאסירים השובתים רעב באגף הסמוך. 

 

בכל בתי הכלא בהם כלואים אסירים ביטחוניים השובתים רעב נערכו במהלך השבת חיפושים ונתפסו סיגריות, מצתים, מלח, פרטי מזון שונים שהוסתרו, מכשירי רדיו וכן פריטים שונים שנאסר עליהם להחזיק בזמן שביתת רעב.

 

מפגינה מאנגליה: אלה אסירים פוליטיים

 

בהפגנה היום בכלא הדרים, שהתקיימה ללא רישיון, הפגינו גם כמה פעילי שמאל מאירופה. מחשש שההפגנה תגלוש להפרות סדר ניצבו מול המפגינים שוטרים וסוהרים שצויידו באלות.

   

לורנה הגיע לישראל במיוחד מאנגליה כדי להזדהות עם המאבק של הפלסטינים. היא אמרה ל-ynet שבאה להפגין נגד התנאים בהם מוחזקים האסירים הביטחוניים: "אני יודעת שיש פה מאחורי הסורגים הרבה ילדים ושהאסירים הם אסירים פוליטיים. אנחנו מפגינים בדרישה שיוענקו להם זכויות אדם"

 

כשנשאלה האם היא יודעת שמדובר בעצם באסירים שביצעו פיגועים ופגעו בישראלים חפים מפשע אמרה: "כשהכיבוש ייגמר המצב הזה יסתיים".

 

בין המפגינים היה גם הישאם ג'מג'וּם ממזרח ירושלים, שמעיד על עצמו שישב בכלא 18 פעמים על עבירות ביטחוניות. ג'מג'ום, שהשתחרר לפני כ-7 שנים, סיפר: "הם אמרו לי שאני טרוריסט. עכשיו אנחנו הולכים בדרך הזו שלנו, ולא מאמינים יותר באלימות. אבל יש חוק עולמי וצריך למלא אותו ולעזור לפלסטינים לקבל את מה שמגיע להם. הם רוצים לחיות חיים רגילים בשקט ושלום. אלה שיושבים בכלא הם אלה שיכולים לשנות את המצב לטובה".

 

בתוך כך דיווח העיתון "אל חיאת" היוצא לאור בלונדון כי בני משפחותיהם של אסירים ביטחוניים ירדנים החליטו לפנות לארגון חזבאללה כדי שיאמץ את מאבק יקיריהם לאור כישלון ממשלת ירדן בטיפולה בנושא.

 

ראש ממשלת ירדן פייסל אל-פאיז אמר בתגובה לעיתון הירדני "אל ראי" כי ירדן היא מדינה ריבונית ומסרבת לקבל כל התערבות של חזבאללה בנושא.

 


פורסם לראשונה 21/08/2004 13:50

 

אפרת וייס -ArabYnet סייעו בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רענן צור
"גם לאסיר יש זכויות". משפחות האסירים
צילום: רענן צור
צילום: רענן צור
המשפחות מוחות מול הכלא
צילום: רענן צור
מומלצים