מתוק ובריא: עוד סיבה לאכול שוקולד מריר
חדשות מתוקות לאוהבי השוקולד: מחקר חדש העלה כי שוקולד מריר משפר את זרימת הדם בגוף
מדענים מיוון גילו כי שוקולד מריר גורם להרחבת כלי הדם ומונע היווצרותם של קרישי דם מסוכנים.
ד"ר קרלמבוס ולקופולוס מבית-הספר לרפואה של אתונה הודיע בכנס השנתי של איגוד הקרדיולוגים האירופי כי מחקר שערכו הוא ועמיתיו הוכיח כי אכילת 100 גרם של שוקולד מריר שיפרה את זרימת הדם בגוף במשך שלוש שעות לפחות בקרב מבוגרים בריאים.
זה זמן מה ידוע כי שוקולד מריר מכיל חומרים נוגדי חמצון, שחשיבותם רבה בנטרול רדיקלים חופשיים. הרדיקלים החופשיים הם אטומים בלתי יציבים – בעיקר של חמצן – שתוקפים תאים בריאים. כיום ידוע שהרדיקלים החופשיים קשורים לשורה ארוכה של תהליכים שליליים בגוף, כגון הזדקנות תאים, התפתחות סרטן ומחלות לב וכלי דם. בשוקולד– כך מתברר – יש חומרים הנקראים פלבונואידים, שמגינים על התאים מפני התקפת הרדיקלים החופשיים. המחקר היווני גילה כי השוקולד המריר הגן על דפנות כלי הדם מפני הנזק של הרדיקלים החופשיים.
נראה כי לשוקולד חלב אין השפעה דומה – ככל הנראה משום שהחלב מפריע לתהליך הספיגה של הפלבונואידים.
שוקולד. עכשיו גם בריא
צילום: סי די בנק
מומלצים